Ficha docv

Ficha docv









RESOLUCIÓ de 6 de maig de 2020, de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, per la qual es convoquen les proves d'accés de caràcter específic i es determina el calendari, el procediment d'admissió, la matriculació, i la documentació necessària per a cursar els ensenyaments esportius de règim especial en els centres públics de la Comunitat Valenciana durant el curs acadèmic 2020-2021. [2020/3284]

(DOGV núm. 8809 de 12.05.2020) Ref. Base de dades 003547/2020








La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació integra els ensenyaments esportius dins de l'oferta del sistema educatiu actual, i els dona la consideració d'ensenyaments de règim especial i en regula els aspectes fonamentals mitjançant el capítol VIII del títol I.

El Reial decret 1363/2007, de 24 d'octubre, pel qual s'estableix l'ordenació general dels ensenyaments esportius de règim especial, reconeix i impulsa els ensenyaments esportius, que apareixen configurats, per primera vegada, amb el mateix tractament que els altres ensenyaments del sistema educatiu, i el Decret 132/2012, de 31 d'agost, del Consell, regula els ensenyaments esportius de règim especial a la Comunitat Valenciana.

El Reglament general de protecció de dades (RGPD) Reglament (UE) 2016/679, del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016, i la Llei orgànica 3/2018, de 5 desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals, introdueixen una sèrie de canvis i novetats als quals és necessari adaptar els tractaments actuals. El RGPD esmenta expressament la necessitat que el responsable aplique mesures tècniques i organitzatives apropiades, amb la finalitat de garantir que el tractament és conforme al que es disposa en el Reglament.



Així mateix, els centres han de tindre en compte el capítol III de la Llei 23/2018, de 29 de novembre, de la Generalitat, d'igualtat de les persones LGTBI (DOGV 8436, 03.12.2018); el Decret 104/2018, de 27 de juliol, del Consell, pel qual es desenvolupen els principis d'equitat i d'inclusió en el sistema educatiu valencià (DOGV 8456, 07.08.2018), i la Llei 26/2018, de 21 de desembre, de la Generalitat, de drets i garanties de la infància i adolescència (DOGV 8450, 24.12.2018) i la normativa de desplegament corresponent.



La Resolució de 14 de febrer de 2019, de la Secretaria Autonòmica d'Educació i Investigació, per la qual es dicten instruccions davant diversos supòsits de no-convivència dels progenitors per motius de separació, divorci, nul·litat matrimonial, ruptura de parelles de fet o situacions anàlogues, i d'aplicació en els centres docents sostinguts amb fons públics d'ensenyaments no universitaris de la Comunitat Valenciana.

L'Organització Mundial de la Salut va elevar, el passat 11 de març de 2020, la situació d'emergència de salut pública ocasionada per la covid-19 a pandèmia internacional. La rapidesa en l'evolució dels fets, a escala nacional i internacional, ha requerit l'adopció de mesures immediates i eficaces per a fer front a aquesta conjuntura. Les circumstàncies extraordinàries que hi concorren han constituït, sens dubte, una crisi sanitària sense precedents i d'enorme magnitud, tant pel nombre molt elevat de ciutadans afectats com per l'extraordinari risc per als seus drets. De conformitat amb l'article 9 del Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la covid-19 (BOE 67, 14.03.2020), se suspén l'activitat educativa presencial en tots els centres i etapes, cicles, graus, cursos i nivells d'ensenyament contemplats en l'article 3 de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, inclòs l'ensenyament universitari, així com qualssevol altres activitats educatives o de formació impartides en altres centres públics o privats. En l'àmbit de la Comunitat Valenciana, per Decret 32/2020, de 13 de març, del Consell, es disposen mesures extraordinàries de gestió sanitària en salvaguarda de la salut pública a causa de la pandèmia per coronavirus SARS-CoV (covid-19) (DOGV 8762, 14.03.2020), així en la seua disposició final primera habilita a la persona titular de la conselleria amb competències en matèria de sanitat a dictar quantes instruccions siguen necessàries per al seu desenvolupament i aplicació. La Resolució de 23 de març de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual s'acorda el tancament de tots els centres educatius de la Comunitat Valenciana, com a conseqüència de la situació de crisi sanitària ocasionada per la covid-19 (DOGV 8770, 24.03.2020), acorda amb caràcter transitori la mesura excepcional consistent en el tancament, des del mateix dia de la seua publicació, de tots els centres educatius fins a una altra ordre, sense perjudici que els equips directius estiguen a la disposició dels requeriments que els faça l'administració per a fer les tasques específiques que se'ls indiquen i que, al seu torn, tot el personal del centre estarà a la disposició de l'equip directiu de manera que l'atenció a l'alumnat i a les seues famílies estiga garantida i es puguen dur a terme les activitats educatives de manera no presencial.



D'acord amb els diferents reials decrets de les titulacions de les modalitats esportives que es podran cursar en el curs 2020-2021 en els centres públics de la Comunitat Valenciana: atletisme, bàsquet, handbol, busseig esportiu, esgrima, futbol, futbol sala, hípica, muntanya i escalada, salvament i socorrisme i vela, per tot això, i en virtut de les facultats que em confereix el Decret 186/2017, de 24 de novembre, del Consell, pel qual s'aprova el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, resolc:





Primer

Establir les bases de la convocatòria, corresponent al curs 2020-2021, de les proves de caràcter específic per a l'accés a les diferents titulacions i cicles dels ensenyaments esportius en els centres públics de la Comunitat Valenciana.



1. Bases de la convocatòria.

Aquestes bases regiran la convocatòria de les proves de caràcter específic, per a les diferents modalitats i cicles, que es cursen en els centres públics amb ensenyaments esportius de règim especial, corresponents al curs 2020-2021.

1.1. Terminis d'inscripció i realització de les proves

1.1.1. Període d'inscripció: del 20 al 29 de juliol de 2020, tots dos inclosos, i de l'1 al 4 de setembre de 2020, tots dos inclosos.

1.1.2. Publicació de la llista provisional d'admesos: 7 de setembre de 2020 als taulers d'informació i en la pàgina web dels diferents centres públics autoritzats a impartir aquests ensenyaments esportius de règim especial.

1.1.3. Termini de reclamació i llista provisional: del 8 a l'11 de setembre de 2020.

1.1.4. Publicació de la llista definitiva d'admesos: 14 de setembre de 2020, als taulers d'informació i en la pàgina web dels diferents centres públics autoritzats a impartir aquests ensenyaments esportius de règim especial.

1.1.5. El període de realització de la prova específica de cada modalitat serà del 15 al 18 de setembre de 2020, tots dos inclosos.

1.1.6. La data exacta, el lloc de realització i l'horari de cada prova seran comunicats pel centre que imparteix l'ensenyament corresponent, on s'oferisquen les diferents modalitats esportives. Aquesta informació es podrà consultar en la pàgina web dels centres. Per a conéixer els centres i les modalitats esportives autoritzades, es podrà consultar la pàgina web:

http://www.ceice.gva.es/ca/web/ensenanzas-regimen-especial/ensenanzas-deportivas.

1.1.7. El resum del calendari establit en aquest apartat s'adjunta com a annex I d'aquesta resolució.

1.2. Sol·licituds

1.2.1 Les sol·licituds d'inscripció, emplenades com cal, s'han d'entregar en els diferents centres públics autoritzats d'ensenyaments esportius de règim especial, segons el model corresponent que s'adjunta com a annex III d'aquesta resolució. S'acompanyarà amb una fotocòpia compulsada del NIF, una fotocòpia compulsada del requisit acadèmic i un certificat mèdic oficial, d'acord amb l'imprés editat pel Consell General del Col·legi Oficial de Metges, de fa poc (màxim 2 mesos) i en què conste: no patir cap malaltia infectocontagiosa, estar vacunat/ada contra el tètanus, i tindre les condicions psicofísiques necessàries per a la realització de les proves físiques establides per a l'accés a les titulacions de Tècnic Esportiu o Tècnic Esportiu Superior en la modalitat corresponent.

Els sol·licitants han d'abonar les taxes i els preus públics establits en la legislació vigent, per a la qual cosa han d'utilitzar el model 046, disponible en la pàgina web de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport i el web dels diferents centres públics.

1.2.2. La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, davant la situació actual originada per la COVID-19, i amb la finalitat d'evitar desplaçaments per a presentar les sol·licituds en els centres docents, ha habilitat la possibilitat de remetre aquestes sol·licituds per correu electrònic a la secretària dels centres docents especificats en l'annex X d'aquesta resolució, on la persona interessada vaja a realitzar les proves.

En aquest cas, tota la documentació haurà de ser enviada degudament signada (a mà o electrònicament) i, en format electrònic, mitjançant un únic correu electrònic en el centre docent on desitja fer la prova, en el qual indicaran en l'assumpte les sigles PACEERE seguides del nom i cognoms de la persona sol·licitant.

1.2.3. La direcció dels centres docents podrà designar el professorat dels diferents departaments que intervenen en la formació d'ensenyaments esportius per a orientar les persones interessades en la realització de les proves. Aquesta orientació tindrà per objecte informar sobre el calendari, estructura, continguts, criteris d'avaluació i possibilitat d'exempció d'aquestes proves, amb la finalitat de garantir la correcta informació a les persones participants en les proves d'accés. En tot cas, la direcció dels centres docents publicarà en la web del centre un correu electrònic (general o específic) mitjançant el qual es puga atendre les qüestions derivades d'aquestes proves.

1.3. Prova d'accés adaptada a les persones que acrediten situació de discapacitat

De conformitat amb la disposició addicional tercera del Reial decret 1363/2007, de 24 d'octubre, pel qual s'estableix l'ordenació general dels ensenyaments esportius de règim especial, i amb l'article 28 del Decret 132/2012, de 31 d'agost, del Consell, pel qual es regulen els ensenyaments esportius de règim especial a la Comunitat Valenciana, la conselleria competent en matèria d'educació articularà el mecanisme necessari, amb la inclusió d'assessors experts o la petició d'informes, perquè el tribunal de les proves d'accés de caràcter específic puga valorar si el grau de discapacitat i les limitacions que porta aparellades possibilita cursar amb aprofitament els ensenyaments, aconseguir les competències corresponents al cicle de què es tracte i exercir la professió.



En aquest sentit, les persones amb discapacitat han d'adjuntar el certificat del dictamen del reconeixement del grau de minusvalidesa corresponent, emés pels centres de valoració i orientació de discapacitats adscrits a la conselleria competent en matèria de benestar social, perquè el tribunal designat valore si el grau de minusvalidesa els permetrà cursar amb aprofitament els ensenyaments en les especialitats que es disposen en aquesta resolució.

El tribunal adaptarà, si escau, els requisits i les proves d'accés de caràcter específic que hagen de superar els aspirants que, en tot cas, hauran de respectar l'essencial dels objectius fixats en aquesta resolució.





1.4. Exempció

Quedaran exemptes de la prova específica d'accés a aquests ensenyaments les persones que acrediten les condicions que estableixen la disposició transitòria segona, punt dos, del Reial decret 1363/2007, de 24 d'octubre, pel qual s'estableix l'ordenació general dels ensenyaments esportius de règim especial, i l'article 21 del Decret 132/2012, de 31 d'agost, del Consell, pel qual es regulen els ensenyaments esportius de règim especial en la Comunitat Valenciana, que dicta que d'acord amb el que s'estableix en els articles 67 i 85 de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, i en l'article 53 de la Llei 10/1990, de 15 d'octubre, de l'esport, les persones que acrediten la condició d'esportista d'alt nivell, esportista d'alt rendiment o esportista d'elit estaran exemptes de complir els requisits de caràcter específic per a tindre accés als ensenyaments esportius en la modalitat o especialitat corresponent.



De la mateixa manera s'atendrà el que disposa l'article 13 del Decret 39/2020, de 20 de març, del Consell, de mesures de suport a esportistes d'elit i al personal tècnic, entrenador, arbitral i jutge d'elit de la Comunitat Valenciana.





1.5. Tribunal

1.5.1. Les proves de caràcter específic seran organitzades, controlades i avaluades per un tribunal que serà nomenat per la direcció territorial d'Educació corresponent.

1.5.2. Els centres han de sol·licitar a la direcció territorial d'Educació corresponent, amb almenys deu dies d'antelació a la celebració de les proves, la designació del tribunal, i han d'incloure la proposta del secretari o secretària i dels examinadors o examinadores previstos en la normativa corresponent per a cada especialitat.

La sol·licitud ha d'informar de la data, el lloc de celebració i el nivell de la modalitat o especialitat esportiva a què va dirigida, d'acord amb el model establit en l'annex II que s'adjunta a aquesta resolució.



La direcció territorial d'Educació, una vegada estudiada la proposta, nomenarà el tribunal avaluador. La presidència serà exercida per un inspector o una inspectora d'Educació, tal com estableix l'article 25 del Decret 132/2012, de 31 d'agost, del Consell, pel qual es regulen els ensenyaments esportius de règim especial en la Comunitat Valenciana, i actuarà com a secretari o secretària la persona designada per qui exercisca la presidència de la comissió avaluadora, vista la proposta del centre.

El centre ha d'aportar al president o a la presidenta del tribunal, amb almenys 48 hores d'antelació, la llista de persones preinscrites en la prova específica convocada.

El tribunal estarà compost per un president o presidenta i per quatre vocals (avaluadors i avaluadores). Aquests últims seran preferentment membres de l'equip educatiu que impartirà els mòduls d'ensenyament esportiu per al qual es realitza la prova específica. La presidència serà exercida per un inspector o una inspectora d'Educació i exercirà la secretaria la persona de menor edat que ocupe una vocalia. A proposta del president o presidenta, poden incorporar-se al tribunal els assessors que es consideren necessaris en funció dels ensenyaments als quals es desitge accedir i del nombre d'inscrits.

1.5.3. La funció de la presidència del tribunal serà garantir que el desenvolupament de les proves d'accés es realitze d'acord amb el que s'estableix en aquesta resolució.

1.5.4. El secretari o secretària tindrà com a funció estendre l'acta del desenvolupament de les proves, i certificar que aquesta s'até al que s'estableix. També realitzarà les funcions del president/a, en la seua absència.

1.5.5. La realització de les proves pels aspirants la valoraran els vocals (avaluadors i avaluadores) del tribunal, de manera privada i independent i seguint els criteris establits per a cada cas.

1.5.6. Les persones que actuen com a vocals en les proves d'accés han d'estar en possessió de la titulació marcada en els diferents reials decrets de les modalitats esportives autoritzades a la Comunitat Valenciana.

1.5.7. La seu de cada tribunal de les diferents especialitats esportives estarà situada en les dependències del centre que impartisca cada un d'aquests ensenyaments.

1.5.8. Els membres del tribunal estan subjectes a les causes d'abstenció i recusació que indiquen els articles 23 i 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, així com a la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.



1.6. Desenvolupament de les proves

1.6.1. Els aspirants han d'acreditar la seua personalitat amb el NIF o un altre document oficial identificatiu. A més, els aspirants hauran d'aportar els originals de la documentació al·legada telemàticament, via correu electrònic, per ser acarada a petició del tribunal.

1.6.2. Durant la realització de les proves, els membres del tribunal han de vetlar perquè tots els participants complisquen degudament les condicions assenyalades per al recorregut, i poden desqualificar, i, per tant, no deixar concloure la prova, a aquells participants que cometen alguna irregularitat amb intenció d'engany.

1.6.3. Els aspirants tindran una sola oportunitat per a efectuar cada exercici, i actuaran de manera individual, seguint l'ordre de participació que establirà el tribunal.

1.6.4. El tribunal publicarà el mateix dia de la prova, abans de la realització d'aquesta i per a coneixement dels aspirants, els itineraris, els temps de referència i l'ordre de participació.

1.6.5. La prova de caràcter específic i els requisits esportius per a l'accés als ensenyaments de Tècnic Esportiu i/o Tècnic Esportiu Superior de les diferents especialitats, seran els que estableix el reial decret que crea la titulació corresponent.



1.7. Avaluació final

1.7.1. En la prova de caràcter específic d'accés sols es concedirà la qualificació d'apte o no apte. Per a aconseguir la qualificació d'apte els aspirants han de superar les parts que la componen.

1.7.2. La superació de la prova de caràcter específic tindrà efectes en tot l'àmbit de l'Estat i tindrà una vigència de díhuit mesos, comptats a partir de la data de terminació d'aquella.

1.7.3. El tribunal estendrà el certificat acreditatiu corresponent segons l'annex V que s'adjunta a aquesta resolució.



1.8. Procediment de reclamació

1.8.1. Els resultats s'han de publicar als taulers d'informació i a la pàgina web del centre que impartisca els ensenyaments.

En la publicació d'aquests i altres llistats el centre garantirà la privacitat de les persones que es relacionen en aquests, mitjançant procediments d'anonimització de les dades personals, de manera que únicament s'indicarà la inicial del nom i els cognoms i les 4 últimes xifres del DNI, NIE o document acreditatiu d'identitat requerit.

1.8.2. Els aspirants poden presentar, sobre les qualificacions obtingudes, les reclamacions que consideren oportunes. Per a això han de seguir el procediment establit en l'Ordre 32/2011, de 20 de desembre, de la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació, per la qual es regula el dret de l'alumnat a l'objectivitat en l'avaluació, i s'estableix el procediment de reclamació de qualificacions obtingudes i de les decisions de promoció, de certificació o d'obtenció del títol acadèmic que corresponga (DOGV 28.12.2011).

1.8.3. La presidència del tribunal ha de remetre a la Direcció Territorial d'Educació, Cultura i Esport corresponent un informe sobre les reclamacions presentades, així com del resultat d'aquestes i de les observacions que puguen ser rellevants per a actuacions futures.



1.9. Custòdia i arxivament de documents

Les actes seran arxivades i custodiades per cadascun dels centres que impartisquen els ensenyaments esportius de règim especial, segons l'annex IV d'aquesta resolució.



Segon

Aprovar el calendari i el procediment per a l'admissió de sol·licituds i la matriculació per a cursar les diferents titulacions i cicles, en els centres públics durant el curs 2020-2021.

1. Calendari i procediment per a l'admissió de sol·licituds i formalització de la matrícula per a cursar ensenyaments esportius de règim especial de les diferents modalitats autoritzades per al curs 2020-2021. La formalització de la matrícula està condicionada a la superació de la prova d'accés per als cicles i modalitats que així ho requerisquen.



1.1. Termini de sol·licitud d'admissió

1.1.1. El període de sol·licitud d'admissió serà únic per a tot l'alumnat i es formalitzarà del 20 al 29 de juliol de 2020, tots dos inclosos, i de l'1 al 4 de setembre de 2020, tots dos inclosos.

1.1.2. El resum del calendari establit en aquest apartat s'adjunta com a annex I d'aquesta resolució.



1.2. Documentació

1.2.1. Per a cursar els ensenyaments del cicle inicial, els sol·licitants han de presentar, en el centre públic autoritzat en la modalitat esportiva corresponent, la sol·licitud que figura com a annex VII en aquesta resolució juntament amb la documentació requerida.

1.2.2. Per a cursar el cicle final dels ensenyaments esportius de règim especial de les diferents modalitats autoritzades per al curs 2020-2021, els sol·licitants han de presentar, en els centres públics autoritzats en aquests ensenyaments, la sol·licitud que figura com a annex VIII en aquesta resolució juntament amb la documentació requerida.

1.2.3. Per a cursar els ensenyaments del cicle superior, els sol·licitants han de presentar, en el centre públic autoritzat en la modalitat esportiva corresponent, la sol·licitud que figura com a annex IX en aquesta resolució juntament amb la documentació requerida.

1.3. Criteris d'admissió

En el procediment d'admissió en els ensenyaments impartits en centres docents públics es tindrà en compte el següent:

1.3.1. De conformitat amb l'article 47 de la Llei 26/2018, de 21 de desembre, de la Generalitat, de drets i garanties de la infància i l'adolescència, els xiquets, xiquetes i adolescents en acolliment residencial, en acolliment familiar o en guarda amb finalitats d'adopció tindran prioritat en l'accés al centre educatiu d'ensenyament postobligatori.

1.3.2. En el cas que el nombre de les sol·licituds d'admissió siga superior al nombre de places oferides s'han d'aplicar els criteris d'admissió establits en aquest punt.

1.3.3. Per a l'accés al cicle inicial de grau mitjà, s'han d'aplicar aquests criteris, per ordre de prelació:

a) La nota mitjana de l'expedient acadèmic en l'Educació Secundària Obligatòria (o titulació equivalent) de cada aspirant.

b) Els sol·licitants que hagen superat la prova de caràcter específic d'accés en la convocatòria d'aquesta resolució, excepte en el cas dels cicles de futbol o futbol sala, que seran ordenats per la qualificació obtinguda en la segona part de la prova.

c) Els sol·licitants que hagen superat la prova de caràcter específic d'accés, amb validesa vigent, en convocatòries anteriorment realitzades a la Comunitat Valenciana.

d) Els sol·licitants que hagen superat la prova de maduresa per a l'accés als ensenyaments esportius de règim especial.

e) Els sol·licitants que hagen superat en altres comunitats autònomes la prova de caràcter específic d'accés corresponent, amb validesa vigent.

f) En cas de persistir l'empat, es realitzarà l'ordenació alfabètica pel primer cognom dels sol·licitants, per a això s'efectuarà un sorteig públic de dues lletres.

1.3.4. Per a l'accés al cicle superior, s'ordenarà segons la qualificació final dels ensenyaments conduents al títol de Tècnic Esportiu, en la modalitat o especialitat corresponent. En cas d'empat, es realitzarà l'ordenació alfabètica pel primer cognom dels sol·licitants, per a això s'efectuarà un sorteig públic de dues lletres.



1.4. Òrgan competent

1.4.1. El consell escolar de cada centre és l'òrgan competent per a decidir l'admissió dels sol·licitants i els podrà sol·licitar la documentació que estime necessària per a la justificació de les situacions i circumstàncies al·legades.



1.5. Obligacions del consell escolar

1.5.1 Respecte al procés d'admissió el consell escolar haurà de:

a) Fer públiques al tauler d'informació i en la pàgina web dels centres, la llista dels sol·licitants admesos i no admesos a cursar els ensenyaments, classificats i ordenats en funció dels criteris d'admissió establits en aquesta resolució, el dia 14 de setembre de 2020 per al cicle final de grau mitjà i el cicle superior de grau superior.



b) Fer públiques al tauler d'informació i en la pàgina web dels centres, la llista dels sol·licitants admesos i no admesos a cursar els ensenyaments, classificats i ordenats en funció dels criteris d'admissió establits en aquesta resolució, el dia 25 de setembre de 2020 per al cicle inicial de grau mitjà. Aquesta llista tindrà caràcter provisional i podrà ser objecte de reclamació davant el mateix consell escolar en el termini de dos dies hàbils, des de la publicació. Transcorregut aquest termini, la llista definitiva serà exposada als mateixos taulers i pàgina web en què es va exposar la llista provisional en el termini màxim de 48 hores.

c) Resoldre les reclamacions presentades, si escau.



1.6. Reserva de places

Cada centre reservarà un percentatge de les places que s'oferisquen de cada cicle i modalitat d'ensenyament esportiu per a les persones que complisquen els requisits d'accés i acrediten alguna de les característiques a les quals fa referència l'article 30.3 del Decret 132/2012.



1.7. Formalització de la matrícula

1.7.1. El període per a la formalització de la matrícula per a l'alumnat de cicle final de grau mitjà i el cicle superior de grau superior, comprendrà del 21 al 25 de setembre de 2020, tots dos inclusivament.

1.7.2. El període per a la formalització de la matrícula per a l'alumnat de cicle inicial de grau mitjà comprendrà de l'1 al 8 d'octubre de 2020, tots dos inclusivament.

1.7.3. Si finalitza el període de formalització de la matrícula establit en el punt anterior i no s'ha fet la matrícula, es perdrà el dret a la plaça obtinguda.

1.7.4. En el moment de la formalització de la matrícula, la persona sol·licitant ha d'abonar les taxes i els preus públics establits en la legislació vigent.

1.7.5. El resum del calendari establit en aquest apartat s'adjunta com a annex I de la present resolució.



Tercer. Protecció de dades

Les proves d'accés específiques als cicles formatius d'ensenyaments esportius de règim especial objecte de la convocatòria requereixen el tractament de dades personals de les persones sol·licitants de l'admissió a les proves o dels seus representants legals, en els termes següents:

a) Responsable del tractament: Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, amb domicili a l'avinguda de Campanar, 32, 46015 València, contacte protecciodedadeseducacio@gva.es

b) Categoria i origen de les dades a tractar: dades personals identificatives, de contacte, d'ocupació, econòmiques, de circumstàncies socials, categories especials de dades, altres dades especialment protegides i de qualsevol altra naturalesa que siguen recollides a través de formularis, consulta a plataformes autonòmiques d'interoperabilitat (d'ara en avant PAI) o a altres administracions públiques en cas que no existisca oposició a aquesta consulta d'acord amb l'article 28 de la Llei 39/2015, i documentació que entreguen les persones sol·licitants i representants legals. Si la documentació presentada conté dades de terceres persones, prèviament a la comunicació d'aquestes dades a la Conselleria les persones sol·licitants i representants legals han d'informar aquestes persones interessades sobre el tractament de les seues dades per la Conselleria en els termes previstos en aquest article.

c) Finalitats del tractament i base jurídica: amb base jurídica en el compliment d'una missió realitzada en interés públic, en l'exercici de poders públics i en el compliment de les obligacions legals segons les normes reguladores d'aquesta convocatòria i altres normes aplicables, incloent-hi les que regulen el tràmit electrònic, les dades personals es tractaran per a tramitar i gestionar la realització de les proves d'accés específiques als cicles formatius d'ensenyaments esportius de règim especial, expedició de certificats d'haver superat les proves i resolució de possibles reclamacions.

d) Destinataris de les dades: d'acord amb les lleis i per a complir una missió realitzada en interés públic o en l'exercici de poders públics conferits a la Conselleria, les dades personals podran ser comunicades tant a la PAI, per a comprovar les dades de sol·licitants o situacions socioeconòmiques previstes per a la baremació, com a altres administracions i institucions públiques, entre les quals es troben, sense caràcter limitatiu, òrgans de caràcter autonòmic, local, estatal i de la Unió Europea, òrgans judicials i Ministeri Fiscal, Tribunal de Comptes, Corts Valencianes, Sindicatura de Comptes, IGAE, Defensor del Poble, Síndic de Greuges, Agència Valenciana Antifrau, Delegat de Protecció de Dades i altres tercers subjectes de dret privat amb interés legítim i/o dret d'accés en el procediment. Si és el cas, les dades podran ser tractades a instàncies de la Conselleria per terceres persones encarregades del tractament.

e) Les dades no seran objecte de transferències internacionals.

f) Totes les dades sol·licitades a través del formulari de sol·licitud, així com la documentació vinculada, són necessàries per a poder tramitar la sol·licitud. La falta de comunicació d'aquestes dades a la Conselleria comportarà les conseqüències previstes per l'ordenament jurídic.

g) Termini de conservació de dades: les dades personals es conservaran durant el temps necessari per a complir la finalitat per a la qual es recapten i pels terminis establits en les normes vigents per a complir obligacions i responsabilitats legals. Seran suprimides d'acord amb el que s'estableix en la normativa d'arxius i documentació.



h) Drets: la persona interessada pot exercitar els drets d'accés, rectificació, supressió, oposició, limitació al tractament, portabilitat i no ser objecte d'una decisió basada únicament en el tractament automatitzat, a través de les següents vies:

– Tràmit electrònic que es pot consultar en la pàgina web de la Conselleria www.ceice.gva.es, en l'apartat Registre de tractament de dades.



– Enviant la petició a qualsevol de les adreces següents:

Postal: avinguda de Campanar, 32. 46015 València

Electrònica: protecciodedadeseducacio@gva.es

– De manera presencial, aportant la sol·licitud corresponent a través del registre. L'exercici dels drets requereix la identificació inequívoca de la persona interessada o d'aquella que la represente.

i) Dret a reclamar davant l'autoritat de control: la persona interessada pot presentar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (www.aepd.es) si considera no atesos els seus drets o vulnerat el tractament de les seues dades personals. Prèviament pot contactar amb el delegat/ada de protecció de dades de la Generalitat Valenciana a través de dpd@gva.es o dirigint-se a passeig de l'Albereda, 16 – 46010 València. Més informació sobre el tractament de dades personals consultant el Registre de Tractament de Dades en www.ceice.gva.es/es/registrede-tractament-de-dades



Quart. Aplicació

Les direccions territorials competents en matèria d'Educació disposaran el necessari per a la correcta aplicació del que s'estableix en la present resolució.





DISPOSICIÓ ADDICIONAL



Única. Incidència de despesa i aplicacions informàtiques

L'aplicació d'aquesta resolució no podrà tindre incidència en l'increment de la dotació de tots i de cadascun dels capítols de despesa assignada a la direcció general competent en matèria d'ensenyaments esportius de règim especial i, en tot cas, haurà de ser atés amb els mitjans materials de la citada unitat administrativa. Així mateix, tampoc requerirà solucions informàtiques específiques associades a la gestió de la convocatòria de les proves objecte d'aquesta resolució.





DISPOSICIONS FINALS



Primera

Aquesta resolució entrarà en vigor l'endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



Segona

De conformitat amb el que es disposa en els articles 112, 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques i en l'article 68 de la Llei 5/1983 del Consell, contra aquest acte, que no esgota la via administrativa, es pot interposar un recurs d'alçada davant la Secretaria Autonòmica d'Educació, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la publicació.





València, 6 de maig de 2020.– El director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial: Manuel Gomicia Giménez.

Mapa web