Ficha disposicion pc

Texto h2

diari

DECRET 147/2015, de 18 de setembre, del Consell, que modifica el Decret 103/2015, de 7 de juliol, pel qual estableix l'estructura orgànica bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat. [2015/7683]

(DOGV núm. 7619 de 21.09.2015) Ref. Base de dades 007496/2015

DECRET 147/2015, de 18 de setembre, del Consell, que modifica el Decret 103/2015, de 7 de juliol, pel qual estableix l'estructura orgànica bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat.
[2015/7683]
PREÀMBUL

El Decret 103/2015, de 7 de juliol, del Consell, va establir, en desplegament dels decrets 7/2015, de 29 de juny –modificat pel Decret 10/2015, de 6 de juliol, i el Decret 12/2015, de 16 de setembre–, i 9/2015, de 30 de juny, tots ells del president, l’estructura orgànica bàsica de l’Administració de la Generalitat.
Aquest decret va ser modificat pels decrets 110/2015, de 17 de juliol, i 130/2015, de 4 de setembre, ambdós del Consell.
Raons d’eficiència aconsellen aclarir i completar alguns aspectes de l’atribució de competències en matèria de coordinació de l’acció del Consell, en matèria d’ensenyament i política lingüística, en matèria d’avaluació ambiental i paisatge, i en matèria de participació, de manera que això possibilite aconseguir una major funcionalitat en la gestió que han de dur a terme la Presidència, la Vicepresidència i les conselleries d’Educació, Investigació, Cultura i Esport; d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori; d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, i de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, i establir una distribució més racional i eficient en l’execució de les seues comeses.

Així mateix, convé adaptar la denominació d’algun dels òrgans directius de la Presidència de la Generalitat, a la que estableix la Llei 10/2005, de 9 de desembre, de la Generalitat, d’Assistència Jurídica a la Generalitat, així com la denominació d’algun dels òrgans directius de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, a les competències que assumeix.
De la mateixa manera, també procedeix modificar la denominació d’alguna de les competències de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, de manera que s’ajuste a la que s’utilitza en la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d’Hisenda Pública, del Sector Públic Instrumental i de Subvencions.
En virtut de tot el que s’ha exposat, i fent ús de les atribucions conferides en l’article 64 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, a proposta del president de la Generalitat, i amb la deliberació prèvia del Consell, en la reunió del dia 18 de setembre de 2015,


DECRETE

Article únic. Modificació dels articles 1, apartat 1; 7, apartat 2; 9, apartat 1; 10, apartat 2.c; 13, apartat 1; 14, apartat 2.a; 23; 33, apartat 2; 34; 36, apartat 1; 37; i 40, apartat 2, del Decret 103/2015, de 7 de juliol, del Consell
Es modifiquen els articles 1, apartat 1; 7, apartat 2; 9, apartat 1; 10, apartat 2.c; 13, apartat 1; 14, apartat 2.a; 23; 33, apartat 2; 34; 36, apartat 1; 37; i 40, apartat 2, del Decret 103/2015, de 7 de juliol, del Consell, pel qual estableix l’estructura orgànica bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat, la redacció dels quals s’insereix en l’annex d’aquest decret.


DISPOSICIÓ FINAL

Única. Entrada en vigor
Aquest decret entrarà en vigor el mateix dia de l’aprovació.

València, 18 de setembre de 2015

El president de la Generalitat,
XIMO PUIG I FERRER



ANNEX
Nova redacció dels articles 1, apartat 1; 7, apartat 2; 9, apartat 1; 10, apartat 2.c; 13, apartat 1; 14, apartat 2.a; 23; 33, apartat 2; 34; 36, apartat 1; 37; i 40, apartat 2

1. L’apartat 1 de l’article 1 queda redactat així:
«1. La Presidència de la Generalitat és competent en matèria d’assessorament al president i coordinació i impuls de l’acció interdepartamental del Consell, relacions amb la Unió Europea, l’Estat i altres comunitats autònomes, comunicació institucional de la Generalitat, promoció institucional, estudis d’innovació, turisme, administració local i mitjans de comunicació social, relacions amb Les Corts i representació i defensa en judici i assessorament en dret a la Generalitat.

També exercirà competències en matèria d’interior, protecció civil, gestió de la unitat del Cos Nacional de Policia adscrita a la Comunitat Valenciana i gestió de les competències en matèria de situacions d’emergència, així com les competències en matèria d’extinció d’incendis.»


2. L’apartat 2 de l’article 7 queda amb la redacció següent:
«2. De l’Advocacia General depén la Direcció General de l’Advocacia General que assumeix les funcions d’assistència jurídica en la seua doble funció d’assessorar en dret l’administració i representar i defendre-la davant els òrgans jurisdiccionals, d’acord amb el que estableix la Llei 10/2005, de 9 de desembre, d’Assistència Jurídica a la Generalitat».



3. L’apartat 1 de l’article 9 queda redactat així:
«1. La persona titular de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives exercirà de portaveu del Consell i de secretària d’aquest.
Per a l’exercici de les funcions esmentades, la Vicepresidència comptarà amb l’Oficina de Suport al Càrrec de Portaveu i l’Oficina del Secretariat del Consell.»


4. La lletra c de l’apartat 2 de l’article 10 queda redactada de la manera següent:
«c) Direcció General de Planificació, Ordenació, Avaluació i Qualitat
Li correspon impulsar, col·laborar en la tramitació i, si és el cas, elaborar, normes, plans i projectes d’actuació en matèries que afecten el conjunt de la conselleria, així com coordinar l’acció dels òrgans de la conselleria quan la seua actuació haja de ser conjunta o haja de tindre efectes més enllà del seu àmbit específic d’actuació, realitzar tant la prevenció, supervisió i control del compliment de la normativa vigent, com la promoció, la normalització, el seguiment i l’avaluació de la qualitat en la prestació dels serveis socials.
Assumeix així mateix les funcions relatives a infraestructures, eliminació de barreres arquitectòniques, inspecció en matèria de serveis socials, formació i qualitat de vida.»


5. L’apartat 1 de l’article 13 queda redactat com segueix:
«1. La Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic exercirà les competències en matèria d’hisenda, model econòmic i finançament, sector públic instrumental de la Generalitat –excepte els organismes autònoms de la Generalitat i els consorcis sanitaris adscrits a la Generalitat–, patrimoni, projectes i fons europeus, i tecnologies de la informació i la comunicació de l’Administració».


6. L’apartat 2.a de l’article 14 queda redactat així:
«2. De la Secretaria Autonòmica de Model Econòmic i Finançament depenen els òrgans directius següents:
a) Direcció General del Sector Públic, Model Econòmic i Patrimoni

Assumeix les funcions en matèria d’anàlisi, planificació, ordenació, seguiment i avaluació en matèria de reestructuració i racionalització del sector públic instrumental de la Generalitat, excepte els organismes autònoms de la Generalitat i els consorcis sanitaris adscrits a la Generalitat, les de seguiment i control d’aquestes actuacions i les relatives al nou model econòmic; així mateix patrimoni de la Generalitat i la seua gestió immobiliària i econòmica, i el parc mòbil de la Generalitat.»



7. L’article 23 queda amb la redacció següent:
«1. La Secretaria Autonòmica d’Educació i Investigació assumeix les funcions que li atribueix l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria de política d’ensenyament, educació, formació professional reglada, universitat i formació superior, investigació, innovació i ciència, transferència ciència-tecnologia, política lingüística i personal docent, i el foment de la participació dels diferents sectors de la comunitat educativa. Així mateix, assumeix directament la superior direcció de la inspecció educativa, la formació del professorat i la planificació, programació i gestió de les infraestructures educatives.

2. De la Secretaria Autonòmica d’Educació i Investigació depenen els òrgans directius següents:
a) Direcció General de Política Educativa
Assumeix les funcions en matèria d’innovació educativa, educació a distància, ordenació acadèmica, avaluació general del sistema educatiu pel que fa a ensenyaments no universitaris, anàlisi del seu resultat i la proposta de mesures, iniciatives i actuacions per a la millora de la qualitat de l’ensenyament i la planificació educativa ordinària i el foment de l’educació en igualtat.
b) Direcció General de Centres i Personal Docent
Assumeix les funcions en matèria de centres docents, serveis educatius, tot això referit a educació infantil, educació primària, educació secundària obligatòria, batxillerat, educació especial i educació de persones adultes. Així mateix, assumeix les funcions en matèria de proposta i execució de la política de personal docent de la conselleria, excepte en aquelles matèries atribuïdes a la conselleria amb competència en administració pública.
c) Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme
Assumeix les funcions en matèria de política lingüística, traducció i correcció de textos, i multilingüisme en l’àmbit dels ensenyaments no universitaris, així com l’ordenació i gestió de les escoles oficials d’idiomes. Tindrà com a finalitat impulsar el desplegament de la legislació lingüística derivada de l’article 6 de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana, i vetlar per l’aplicació de la política lingüística que estableix el Consell per a les dues llengües oficials, per a la normalització, la promoció de l’ús del valencià i per a la gestió del multilingüisme i els programes europeus.
d) Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial
Assumeix les funcions en matèria de formació professional en tots els seus àmbits així com els ensenyaments de règim especial, a excepció dels ensenyaments artístics superiors i els ensenyaments d’idiomes.
e) Direcció General d’Universitat, Investigació i Ciència
Assumeix les funcions en matèria de proposta i execució de la política universitària i de formació superior, regulació universitària, política científica i investigació, gestió del finançament dels centres universitaris i dels recursos d’investigació, així com ensenyaments artístics superiors i funcions d’avaluació i prospectiva.»


8. L’apartat 2 de l’article 33 queda amb la redacció següent:
«2. De la Secretaria Autonòmica d’Agricultura i Desenvolupament Rural depenen els òrgans directius següents:
a) Direcció General d’Agricultura, Ramaderia i Pesca
Assumeix les funcions en matèria d’infraestructures agràries i reordenació de les estructures productives; modernització de regadius, estructures agràries sostenibles i dimensionament competitiu de les explotacions agràries, pesqueres i forestals, campanyes de divulgació i conscienciació dels professionals agraris, de la pesca i aqüicultura i la silvicultura; assegurances agràries, ramaderia i benestar animal, pesca i aqüicultura, ordenació del sector pesquer i programes operatius en el mencionat àmbit; protecció i sanitat agrària; funcionament eficient i sostenible de la cadena agroalimentària; relacions agràries, cooperativisme agrari i organitzacions professionals en l’àmbit de competència de la conselleria.
b) Direcció General de Desenvolupament Rural i Política Agrària Comuna (PAC)
Assumeix les funcions en matèria de foment i garantia agrària, polítiques de desenvolupament rural, la política agrària comuna, foment de l’agricultura ecològica, de nous models productius i sostenibles de la competitivitat, de l’eficiència i de l’economia sostenible de la indústria agroalimentària; I+D+i en el sector agroalimentari i la transferència tecnològica; desenvolupament i implantació de noves àrees de producció i d’augment de valor afegit dels productes agrícoles, ramaders i forestals i figures de qualitat.»


9. L’article 34 queda redactat així:
«1. La Secretaria Autonòmica de Medi Ambient i Canvi Climàtic assumeix les funcions que li atribueix l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria d’espais naturals i biodiversitat; avaluació ambiental, qualitat ambiental, prevenció i control integrat de la contaminació; protecció de sòls i lluita contra l’erosió; residus, canvi climàtic, recursos hídrics i prevenció d’incendis forestals i les funcions que corresponguen a la Generalitat en matèria d’aigües; així com la integració de les consideracions ambientals en les polítiques sectorials.

2. De la Secretaria Autonòmica de Medi Ambient i Canvi Climàtic depenen els òrgans directius següents:
a) Direcció General de Medi Natural i d’Avaluació Ambiental
Assumeix les funcions en matèria d’espais naturals protegits i biodiversitat; Xarxa Natura 2000; gestió forestal sostenible i vies pecuàries; caça, pesca continental; gestió de parcs naturals; restauració hidrològica-forestal; i avaluació ambiental.
b) Direcció General del Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental
Assumeix les funcions en matèria de qualitat i educació ambiental, residus, prevenció i control integrat de la contaminació; qualitat de l’aire i protecció del medi ambient atmosfèric; intervenció administrativa ambiental; inspecció mediambiental i lluita contra el canvi climàtic.

c) Direcció General de l’Aigua
Assumeix les funcions en matèria de planificació, gestió i protecció de recursos hídrics; projectes d’infraestructures hidràuliques a la Comunitat Valenciana, excloent-hi les relatives a infraestructures hidràuliques de regadiu; construcció i explotació d’infraestructures hidràuliques, planificació i gestió de les conques internes de la Comunitat Valenciana; reutilització i estalvi de l’aigua excepte les destinades a reg; control i protecció de la qualitat de l’aigua i autorització d’abocaments.

d) Direcció General de Prevenció d’Incendis Forestals
Assumeix les funcions en matèria de prevenció d’incendis forestals; conscienciació ciutadana i divulgació; investigació i desenvolupament de nous mètodes de prevenció; educació ambiental; i actuacions de protecció de sòls i lluita contra l’erosió postincendi.»


10. L’apartat 1 de l’article 36 queda amb la redacció següent:
«1. La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori exercirà les competències en matèria d’habitatge, projectes urbans, obres públiques, vertebració del territori, paisatge, transports, ports, costes i aeroports».


11. L’article 37 queda redactat com segueix:
«1. La Secretaria Autonòmica d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori assumeix les funcions que li atribueix l’article 68 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, en matèria d’obres públiques, transports i logística, ports, costes, aeroports, actuacions pròpies en matèria de sòl, incloent-hi les referides a sòl industrial; arquitectura, projectes urbans i equipaments, habitatge i qualitat de l’edificació, ordenació, planificació i actuacions territorials estratègiques, coordinació territorial, cartografia, urbanisme i paisatge.
2. De la Secretaria Autonòmica d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori depenen els òrgans directius següents:
a) Direcció General d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana
Assumeix les funcions en matèria d’arquitectura, projectes i actuacions urbanes, equipaments, habitatge i qualitat de l’edificació, gestió i coordinació del patrimoni públic d’habitatge, plans d’habitatge, sòl i actuacions concertades amb ens locals en matèria de patrimoni urbà i pla de millora municipal.
b) Direcció General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat
Assumeix les funcions en matèria d’infraestructures públiques, planificació i logística del transport, planificació, coordinació i execució de l’oferta intermodal del transport a la Comunitat Valenciana, seguretat viària, seguretat i ordenació del transport, administració de costes, planificació de ports i infraestructures portuàries de competència autonòmica, així com la gestió i explotació d’aquests, aeroports, gestió de la xarxa de transports i mobilitat metropolitana.
c) Direcció General d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge

Assumeix les funcions en matèria d’ordenació del territori i del litoral, urbanisme i paisatge, coordinació territorial i inspecció d’urbanisme.»


12. L’apartat 2 de l’article 40 queda redactat de la manera següent:

«2. De la Secretaria Autonòmica de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació depenen els òrgans directius següents:
a) Direcció General de Transparència i Participació

Assumeix les funcions per a potenciar i coordinar les polítiques del Consell en matèria de transparència en l’activitat pública i la participació ciutadana, la coordinació de la comunicació de les institucions de la Generalitat amb la ciutadania per al compliment del fi anterior, de les xarxes socials i altres mitjans tecnològics; així mateix supervisar, coordinar i promoure la formació i avaluació dels mecanismes de participació i transparència.
Assumeix el suport als valencians residents en l’exterior, les cases regionals i federacions d’associacions d’altres comunitats autònomes en la Comunitat Valenciana i els Registres d’Activitats i de Béns i Drets Patrimonials d’Alts Càrrecs, participació social i ciutadana i xarxes socials.
b) Direcció General de Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern
Assumeix les funcions en matèria de responsabilitat social i direcció i gestió de les polítiques de la Generalitat destinades al desplegament de l’autogovern i recuperació del dret foral civil valencià.
c) Direcció General de Cooperació i Solidaritat
Assumeix les funcions en matèria de cooperació i solidaritat ciutadana, el voluntariat social en les matèries de la seua competència, i l’impuls i la coordinació del Consell en els projectes de cooperació.»


linea
Mapa web