Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDRE 16/2020, de 6 d'agost, de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, per la qual s'estableixen les bases reguladores i es convoquen subvencions destinades a municipis de la Comunitat Valenciana per a la realització d'activitats de suport educatiu, i altres activitats extraescolars, culturals i esportives dirigides a la seua població escolar d'entre 3 i 18 anys per a compensar els efectes negatius del confinament conseqüència de l'emergència sanitària ocasionada per la Covid-19.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 8882 de 14.08.2020
Número identificador:  2020/6622
Referència Base de Dades:  006472/2020
 



ORDRE 16/2020, de 6 d'agost, de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, per la qual s'estableixen les bases reguladores i es convoquen subvencions destinades a municipis de la Comunitat Valenciana per a la realització d'activitats de suport educatiu, i altres activitats extraescolars, culturals i esportives dirigides a la seua població escolar d'entre 3 i 18 anys per a compensar els efectes negatius del confinament conseqüència de l'emergència sanitària ocasionada per la Covid-19. [2020/6622]







PREÀMBUL



Com a conseqüència de l'emergència de salut pública ocasionada per la Covid-19, el Govern d'Espanya va declarar l'estat d'alarma en tot el territori de l'estat mitjançant el Reial decret 463/2020, de 14 de març, a fi de gestionar la situació generada per aquesta pandèmia.

En l'àmbit educatiu i de la formació, l'article 9 del Reial decret esmentat va disposar de forma determinant la suspensió de l'activitat educativa presencial en tots els centres i etapes, cicles, graus, cursos i nivells d'ensenyament recollits en l'article 3 de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'Educació, incloent-hi l'ensenyament universitari, així com qualsevol altra activitat educativa o de formació impartides en centres públics o privats. Pel que fa al sector cultural i esportiu, l'article 10.3 va suspendre l'obertura al públic dels museus, arxius, biblioteques, monuments, així com dels locals i establiments en els quals es desenvolupen espectacles públics, activitats esportives i d'oci indicades en el seu annex.

En aquest context, l'afectació d'aquestes mesures en la vida ordinària de les famílies amb menors en edat escolar ha estat significatiu, tot i les mesures habilitades per les diferents administracions a fi de minimitzar, en la mesura que siga possible, les conseqüències en el procés educatiu així com en la vida sociocultural. El tercer trimestre del curs 2019-2020 l'alumnat s'ha vist afectat per la ruptura tant de la seua dinàmica educativa ordinària com de la pràctica esportiva i l'activitat cultural. Aquesta situació ha suposat la falta d'adquisició de coneixements de forma normalitzada, però també la interrupció del desenvolupament psicoemocional que comporta la pràctica d'esport i l'accés a l'oferta cultural.

Els poders públics estem obligats a garantir el dret fonamental a l'educació de tot l'alumnat, independentment de les seues condicions i circumstàncies, assegurant la igualtat d'oportunitats, la inclusió educativa, la igualtat de drets i oportunitats que ajuden a superar qualsevol discriminació i l'accessibilitat universal a l'educació. L'educació ha d'actuar sempre com un element compensador de les desigualtats personals, culturals, econòmiques i socials, amb especial atenció a les que es deriven de qualsevol mena de discapacitat, i ha de disposar dels necessaris mecanismes de flexibilitat per adaptar-se a la diversitat d'aptituds, interessos i necessitats de l'alumnat, així com als canvis socials derivats d'una situació tan extraordinària com la que estem vivint com a conseqüència de la pandèmia causada per la Covid 19.



D'altra banda, els ajuntaments venen ja realitzant una tasca important en matèria d'activitats complementàries dels centres docents, així com de participació en la programació de l'ensenyament, tot això en exercici de les competències pròpies que els atribueix tant la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, com la Llei 8/2010, de 23 de juny, de la Generalitat, de règim local de la Comunitat Valenciana.

De fet, en aquesta línia, la Carta Europea sobre la participació dels joves en la vida local i regional recomana a les autoritats locals i regionals el «suport organitzat a les activitats socioculturals que juntament amb la família i l'escola són un dels pilars de la cohesió social en el municipi o la regió; aquests són mitjans ideals per a la participació infantil i juvenil en els camps de l'esport, la cultura, l'artesania artística i altres formes de creació i expressió, i també en l'àmbit de l'acció social».

És per això que aprofitant el potencial educatiu de les activitats esmentades que duen a terme ja els ajuntaments, des de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport es pretén facilitar una sèrie de recursos econòmics amb una línia extraordinària d'ajudes que reforce les administracions locals en l'organització d'activitats dirigides al foment de la participació sociocultural i esportiva de la ciutadania d'entre 3 i 18 anys. Al capdavall es tracta de proveir, de manera uniforme en tot el territori valencià, i al llarg del curs acadèmic vinent, una oferta d'activitats tan àmplia com siga possible que, dirigida exclusivament a la població en edat escolar, compense i reduïsca, si més no parcialment, els efectes negatius del confinament en la població d'entre 3 i 18 anys en el seguiment d'aquest curs acadèmic i ajude així a fer que tot l'alumnat de la Comunitat Valenciana tinga les mateixes oportunitats per a superar els dèficits produïts per aquesta situació.



A més a més, amb aquesta línia d'ajudes es pretén fomentar activitats que contribuïsquen a potenciar la vida cultural i esportiva entre la població infantil i juvenil amb immediatesa i durant el curs escolar 2020-2021.

Els efectes negatius de la suspensió de l'activitat educativa, cultural i esportiva determinen la singularitat d'aquestes ajudes i justifiquen la urgència i l'oportunitat de dictar aquesta ordre per la qual s'estableixen tant les bases reguladores com la mateixa convocatòria.

L'especificitat de les ajudes a atorgar i el caràcter excepcional d'aquesta línia de subvencions queda palés en la seua finalitat: facilitar i reforçar la realització d'activitats al llarg del curs escolar 2020-2021 per part dels ajuntaments, a fi de compensar els efectes negatius del període de confinament en els menors. I tot això de la forma més ràpida possible a fi de poder dissenyar aquestes activitats abans de l'inici del curs acadèmic. És per això que esdevé necessària l'aprovació conjunta de les bases i la convocatòria, a l'empara del que estableix l'article 164.e) de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.



Al seu torn, i fent ús de l'habilitació expressa que preveu l'article 1.1 del Decret llei 4/2020, de 17 d'abril, del Consell, de mesures extraordinàries de gestió econòmica financera per fer front a la crisi produïda per a la Covid-19, així com l'article 8.2 b) del Decret llei 2/2020, de 3 d'abril, de mesures urgents, en l'àmbit de l'educació, de la cultura i de l'esport, per a pal·liar els efectes de l'emergència sanitària provocada per la Covid-19, es preveu el pagament anticipat del 100 % de les ajudes als ajuntaments beneficiaris, a fi de garantir que puguen disposar dels recursos necessaris per a organitzar amb immediatesa i durant el curs escolar 2020-2021 les activitats d'activitats de suport educatiu, i altres activitats extraescolars, culturals i esportives, objecte d'aquesta subvenció.



En compliment del que disposa l'article 7.4 del Decret 128/2017, de 29 de setembre, del Consell, pel qual es regula el procediment de notificació i comunicació a la Comissió Europea dels projectes de la Generalitat dirigits a establir, concedir o modificar ajudes públiques, s'indica que aquestes subvencions no estan subjectes a l'obligació de notificació prèvia a la Comissió Europea perquè no hi concorren tots els requisits de l'article 107.1 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea, atés que la subvenció pública concedida, per la seua naturalesa, no suposa un avantatge econòmic, no falseja ni pot falsejar la competència, ni els intercanvis comercials entre els estats membres.



D'altra banda, l'elaboració de la norma ha estat presidida pels principis de bona regulació de l'article 129 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

En aquest sentit, els principis de necessitat, d'eficàcia i d'eficiència han quedat acreditats amb l'exposició motivada de les raons d'interés general que justifiquen l'aprovació de la present línia de subvencions. Així mateix, i de conformitat amb el principi de seguretat jurídica, s'ha vetlat per la coherència de la norma amb la resta de l'ordenament jurídic. D'altra banda, s'ha prescindit dels tràmits d'audiència i informació publica, atesa la concurrència de raons urgents d'interés públic derivades de l'impacte de la Covid-19, que aconsellen l'aprovació d'aquestes bases i convocatòria de subvencions, d'acord amb el que estableix l'article 43.1 apartat c de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell. No obstant això, atés que les entitats interessades a les quals afecta el contingut d'aquesta ordre estan representades per una organització legalment constituïda, com és el cas de la Federació Valenciana de Municipis Províncies, s'ha donat trasllat a aquesta a efectes de consulta i participació.

Aquesta disposició no està inclosa en el Pla normatiu de l'Administració de la Generalitat, de conformitat amb el que es disposa en l'elaboració del Pla normatiu de la GVA per a 2020, de la Direcció General de Relacions amb les Corts, de 20 de novembre de 2019, que diu en el punt 1 que només s'inclouran les disposicions generals que s'elaboren des de la Conselleria respectiva durant l'any 2020 i que adopten la forma d'avantprojecte de llei o de projecte de decret.

En conseqüència, a l'empara del que es preveu en l'article 160 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions i en l'article 28.e de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell i el Decret 105/2019, de 5 de juliol, del Consell, a proposta de la directora general d'Innovació Educativa i Ordenació, i vistos els informes preceptius de l'Advocacia General de la Generalitat i de la Intervenció Delegada, el resultat del tràmit de participació efectuat, i d'acord amb el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana





ORDENE



Article 1. Objecte de les ajudes i règim jurídic aplicable

1. Les presents bases tenen per objecte regular la concessió, en règim de concurrència competitiva, de subvencions de caràcter excepcional i singularitzat, als municipis de la Comunitat Valenciana, per a la realització d'activitats de suport educatiu, i altres activitats extraescolars, culturals i esportives dirigides a la seua població escolar d'entre 3 i 18 anys per a compensar els efectes negatius del confinament conseqüència de l'emergència sanitària ocasionada per la Covid-19.



2. El programa d'activitats subvencionables s'haurà de realitzar durant el període comprés entre l'1 de juliol de 2020 i el 23 de juny de 2021.

3. Aquestes ajudes es regiran per aquestes bases, i també per la Llei 1/2015, de 6 febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions; pels preceptes declarats bàsics de la Llei 38/2003, general de subvencions, i les seues disposicions de desplegament, així com pel Decret llei 4/2020, de 17 d'abril, del Consell, de mesures extraordinàries de gestió econòmica financera per fer front a la crisi produïda per a la Covid-19 i el Decret llei 2/2020, de 3 d'abril, de mesures urgents, en l'àmbit de l'educació, de la cultura i de l'esport, per a pal·liar els efectes de l'emergència sanitària provocada per la Covid-19.



Article 2. Finalitat de les subvencions

La finalitat de les subvencions objecte d'aquesta ordre és proveir una oferta d'activitats de suport educatiu, i altres activitats extraescolars, culturals i esportives dirigides a la població escolar d'entre 3 i 18 anys dels municipis de la Comunitat Valenciana per a compensar durant l'estiu de 2020 i el curs acadèmic 2020-2021 els efectes negatius del confinament conseqüència de l'emergència sanitària ocasionada per la Covid-19.



Article 3. Compatibilitat de les ajudes

1. Les subvencions regulades mitjançant aquestes bases són compatibles amb altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos per a la mateixa o anàloga finalitat, procedents de qualssevol administracions o ens públics o privats, estatals, de la Unió Europea o d'organismes internacionals.

2. L'import de les subvencions regulades en aquestes bases en cap cas podrà ser de tal quantia que, aïlladament o en concurrència amb subvencions o ajudes d'altres administracions públiques, o d'altres ens públics o privats, supere el cost de l'activitat a desenvolupar pel beneficiari.



Article 4. Destinataris

1. Seran beneficiàries de les subvencions objecte de regulació en aquestes bases els municipis de la Comunitat Valenciana que hagen presentat sol·licitud en el termini de presentació de sol·licituds i tinguen població empadronada a data de publicació d'aquesta ordre amb edat compresa entre els 3 i els 18 anys, segons l'INE.

2. No podran obtindre la condició d'entitat beneficiària aquells municipis que concórreguen en alguna de les circumstàncies previstes en article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, i el previst a aquest efecte, en el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.



Article 5. Obligacions dels beneficiaris

1. Els beneficiaris hauran de complir les obligacions que s'estableixen en els articles 14 i 15 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i articles 159 i següents de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

2. Els beneficiaris hauran de:

a) Acreditar els requisits exigits per a tindre accés a la subvenció.



b) Dissenyar i organitzar un programa d'activitats de suport educatiu i altres activitats extraescolars, culturals i esportives dirigides a la seua població escolar d'entre 3 i 18 anys que es desenvolupe durant l'estiu de 2020 i el curs acadèmic 2020-2021, el qual haurà de garantir la igualtat d'oportunitats des del punt de vista de gènere i de l'edat.



c) Realitzar les activitats abans del 23 de juny de 2021, data de finalització del curs escolar 2020-2021.

d) Justificar documentalment la destinació de la subvenció, d'acord amb el que es determina en aquestes bases.

e) Prestar col·laboració i facilitar a la Intervenció General de la Generalitat o altres òrgans competents, tota la informació que li siga requerida en l'exercici de les seues funcions de control, d'acord amb el que s'estableix en l'article 113 i següents de la Llei 1/2015.

3. Així mateix, haurà de constar expressament en tot imprés o publicitat que faça referència a les actuacions subvencionades per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, la procedència del finançament.





Article 6. Subcontractació

L'execució de les activitats objecte de subvenció poden fer-les els municipis, bé directament amb mitjans personals o materials propis, o bé subcontractant amb tercers fins al 100 % de l'activitat.





Article 7. Despeses subvencionades

Seran subvencionables aquelles despeses corrents (despeses de personal, despeses corrents i de funcionament, etc.) que de manera indubtable estiguen relacionades directament amb l'activitat subvencionada i que es realitzen en el període comprés entre l'1 de juliol de 2020 i el 23 de juny de 2021.



Article 8. Forma de presentació de les sol·licituds

1. La presentació de la sol·licitud es realitzarà exclusivament per mitjans electrònics a través de la seu electrònica de la Generalitat (https://sede.gva.es), de conformitat amb l'article 14 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

2. La presentació de la sol·licitud comporta l'acceptació d'aquestes bases.

3. La sol·licitud anirà acompanyada de la documentació següent:

a) Declaració responsable de no concórrer en l'entitat sol·licitant les circumstàncies assenyalades en l'article 13 de la Llei 38/2003.

b) Acreditació de trobar-se al corrent de les obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social. Per això, el sol·licitant podrà autoritzar l'òrgan instructor perquè obtinga directament l'acreditació del compliment de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social a través de certificats telemàtics, de conformitat amb el que disposa el Decret 165/2010, de 8 d'octubre, del Consell, pel qual s'estableixen mesures de simplificació i de reducció de càrregues administratives en els procediments gestionats per l'administració de la Generalitat i el seu sector públic.

c) Resolució o acord de l'òrgan municipal competent sol·licitant l'ajuda.

d) Projecte amb les línies bàsiques de la programació a realitzar durant el període que comprén l'1 de juliol de 2020 al 23 de juny de 2021.

e) Import sol·licitat.



Article 9. Termini de presentació

1. El termini de presentació de sol·licituds serà de quinze dies hàbils, comptats a partir de l'endemà de la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. L'incompliment d'aquest termini determinarà automàticament l'exclusió.



2. Quan la sol·licitud no reunisca els requisits o falte algun document complementari dels exigits, es requerirà perquè siga esmenat en el termini de deu dies hàbils, amb indicació que, si no es fa així, es considera que desisteix de la seua petició, prèvia resolució dictada a aquest efecte.



Article 10. Criteris objectius de l'atorgament de la subvenció i quantia de la subvenció

1. Per a la concessió de les subvencions s'examinaran en un únic procediment totes les sol·licituds presentades en el termini establert i es resoldran en un únic acte administratiu, determinant l'import de la subvenció una vegada aplicats els criteris indicats en l'apartat següent.



2. L'import de la subvenció adjudicada a cada municipi (Qi) es compondrà d'una quantitat fixa (Fi) més una quantitat variable (Vi):

Qi = Fi + Vi

a) La quantitat fixa serà de tres mil euros (3.000 €) per a cada municipi que concórrega en la convocatòria.

Fi = 3000

b) La quantitat variable dependrà del nombre de municipis que presenten sol·licitud i de la puntuació obtinguda segons els següents subapartats:



b.1) La quantitat variable total a repartir (Vt), serà la que resulte de restar al global de la subvenció (Qt) la suma de les quantitats fixes assignades als municipis que concórreguen a la convocatòria (Ft).

Vt = Qt-Ft

Ft = Fi



b.2) Cada sol·licitud admesa rebrà una puntuació (Pi), que s'extraurà de dividir el nombre de persones amb edat compresa entre 3 i 18 anys, empadronades en el municipi (PEi), segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística a data d'1 de gener de 2019 [https://www.ine.es/dynt3/inebase/es/index.htm?type=pcaxis&file=pcaxis&path=%2Ft20 %2Fe245 %2Fp05 %2F%2Fa2019], entre la renda mitjana disponible (RMDi), corresponent a l'exercici 2017, d'acord amb les dades públiques de l'Agència Estatal d'Administració Tributària

[https://www.agenciatributaria.es/AEAT/Contenidos_Comunes/La_Agencia_Tributaria/Estadisticas/Publicaciones/sites/irpfmunicipios_ccaa/2017/jrubik6ddefaf5fc49c1ee578854f770bab000194a492c.html]

[El càlcul de la renda disponible de cada municipi es realitzarà d'acord amb la fórmula següent: Renda disponible = (Partida 475, base liquidable general sotmesa a gravamen) + (Partida 480, base liquidable de l'estalvi) – (Partida 557, quota resultant de l'autoliquidació). Finalment, el valor obtingut de Renda disponible en cada municipi es dividirà pel nombre de persones declarants en el municipi, donant com a resultat la Renda disponible mitjana en el municipi.]

Pi=PEi/RMDi

b3) La quantitat variable assignada al municipi (Vi) serà el resultat de multiplicar la quantitat variable total de la subvenció (Vt) per la puntuació del municipi (Pi) i dividir el resultat entre la suma de totes les puntuacions de les sol·licituds admeses.

Vi = Vt x Pi / Pi

3. L'import de la subvenció no podrà ser superior a l'ajuda sol·licitada



Article 11. Instrucció i gestió del procediment

1. Correspondrà a la Sotsdirecció General d'Innovació i Qualitat Educativa les actuacions necessàries per a la instrucció d'aquest procediment de concessió d'ajudes.

2. En aquesta sotsdirecció es crearà una comissió d'avaluació composta per:

a) Presidència: La persona titular de la sotsdirecció general.

b) Vocalies:

– La persona titular de la subdirecció general competent en cultura o persona que la substituïsca.

– La persona titular de la subdirecció general competent en esport o persona que la substituïsca.

– Dos tècnics/tècniques designats/ades en un cas per la Direcció General d'Innovació Educativa i Ordenació i en un altre, la Direcció General d'Inclusió Educativa, una de les quals exercirà les funcions de secretaria.

3. Aquesta comissió elaborarà una relació ordenada de sol·licituds d'acord amb els criteris establits en aquestes bases, i proposarà a l'òrgan competent la relació de les entitats beneficiàries amb el límit del crèdit existent en la convocatòria.

4. La comissió avaluadora que es constituïsca a l'empara d'aquesta ordre s'ajustarà als principis de composició i presència equilibrada entre homes i dones establits per la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes.



Article 12. Resolució de la convocatòria i termini

1. Correspon a la persona titular de la Direcció General d'Innovació Educativa i Ordenació la resolució de concessió de les ajudes regulades en aquesta ordre.

2. La resolució serà motivada de conformitat amb el que disposen les bases reguladores; en tot cas, quedaran acreditats en el procediment els fonaments de la resolució que s'adopte.

3. La resolució, a més de contindre la relació de sol·licitants als quals es concedeix la subvenció i l'import d'aquesta, farà constar, si escau, de manera expressa, la desestimació de la resta de les sol·licituds, si n'hi ha.

4. El termini màxim per a resoldre la convocatòria serà de sis mesos a comptar de la publicació del seu extracte en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. No obstant això, les sol·licituds sobre les quals no recaiga resolució expressa en aquest termini s'entendran denegades, sense perjudici de l'obligació legal de resoldre establida en l'article 21 de la Llei 39/2015, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

5. La resolució definitiva es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



Article 13. Pagament anticipat de la subvenció

1. L'abonament del 100 % de les ajudes s'efectuarà de manera anticipada als municipis beneficiaris amb caràcter anticipat, a l'empara del que disposa l'article 1.1 del Decret llei 4/2020, de 17 d'abril, del Consell, de mesures extraordinàries de gestió econòmica financera per fer front a la crisi de la Covid-19.

2. Abans de procedir al pagament, l'òrgan gestor comprovarà que el beneficiari es troba al corrent amb les seues obligacions amb la Hisenda Estatal d'Administració Tributària, la Hisenda Autonòmica i la Tresoreria General de la Seguretat Social.

3. Així mateix, les entitats beneficiàries hauran d'acreditar, amb caràcter previ al pagament, estar al corrent de l'obligació de retre comptes anuals davant la Sindicatura de Comptes, d'acord amb el que es disposa en l'article 199.4 de la Llei 8/2010, de 23 de juny, de règim local de la Comunitat Valenciana.

4. D'acord amb el que es preveu en l'article 171.5 de la Llei 1/2015. de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, s'eximeixen els beneficiaris de la presentació de garanties pel pagament anticipat de les ajudes, atés que aquests són administracions territorials.





Article 14. Justificació

1. El termini de justificació finalitzarà el 15 de setembre de 2021.

2. Una vegada finalitzades la totalitat de les activitats subvencionades, els ajuntaments beneficiaris hauran de presentar per a justificar la subvenció:

a) Memòria global del projecte que s'ha dut a terme en el qual es detalla:

– Relació d'activitats realitzades

– Data de realització de cadascuna de les activitats

– Nombre de participants

– Avaluació del projecte i impacte en la població de 3 a 18 anys

b) Compte justificatiu, amb una relació classificada de les despeses de l'activitat, amb identificació del creditor i del document, degudament numerat, amb la seua data d'emissió i la data de pagament. A l'esmentada documentació s'ha d'afegir, sota responsabilitat del declarant, els justificants de despesa o qualsevol altre document amb validesa jurídica que permeta acreditar el compliment de l'objecte de la subvenció pública. El compte haurà d'incloure una declaració de les activitats realitzades que han sigut finançades amb la subvenció i el seu cost, amb el desglossament de cadascuna de les despeses generades.



Article 15. Modificació de la subvenció inicialment concedida

1. La Direcció General d'Innovació Educativa i Ordenació podrà modificar la subvenció atorgada quan l'activitat no s'haja realitzat o per incompliment de les obligacions establertes en l'article 5é.



2. En el supòsit que l'import de les despeses finalment justificades siga inferior a la subvenció concedida, la quantia de l'ajuda a abonar es minorarà en funció del cost finalment justificat.

3. En el cas de l'existència de subvencions concedides per altres organismes o entitats per a la mateixa actuació, i donant-se la circumstància que la suma d'aquestes juntament amb l'ajuda concedida a l'empara d'aquestes bases excedeix l'import de les despeses justificades, la subvenció es reduirà en la proporció corresponent.



Article 16. Reintegrament de les subvencions

1. Serà procedent el reintegrament de les quantitats percebudes i l'exigència de l'interés de demora des del moment del pagament de la subvenció en els supòsits previstos en els articles 36 i 37 de la Llei general de subvencions.

2. Els supòsits de reintegrament s'estableixen sense perjudici dels casos en què corresponga incoar un expedient sancionador d'acord amb el que estableix l'article 67 de la Llei general de subvencions.

3. El termini màxim per a resoldre i notificar serà de dotze mesos des del moment en què s'incoe l'expedient de reintegrament. Una vegada transcorregut l'esmentat termini sense resolució expressa, suposarà la caducitat del procediment, però no la prescripció de l'acció.



Article 17. Mètode de comprovació i pla de control

1. Es durà a terme un pla de control de la realització de l'activitat subvencionada mitjançant la comprovació i el control de la documentació de caràcter econòmic, justificativa de l'import concedit, que a l'efecte s'ha establit en aquestes bases, de conformitat amb el que estableix l'article 169 de la Llei 1/2015, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

2. El seguiment de les subvencions concedides és atribució de la direcció general competent en matèria d'innovació educativa i ordenació, que podrà designar també els òrgans o comissions que considere oportuns per a realitzar-lo.

3. El pla de control de la subvenció consistirà en la comprovació administrativa, per part de l'òrgan que la concedisca, de la justificació documental de l'ajuda mitjançant la revisió de la documentació d'aportació preceptiva per part dels beneficiaris i que a aquest efecte està especificada en la base catorzena d'aquestes bases, referit a la justificació de les ajudes.



Article 18. Règim d'infraccions i sancions

1. El règim sancionador serà el previst en els articles 173 i següents de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, de conformitat amb el que estableix el capítol III del títol preliminar de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic i el títol IV de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.



2. Els subjectes beneficiaris de subvencions que siguen responsables de la infracció administrativa seran sancionats d'acord amb el que es disposa en el capítol IV del títol X de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.



Article 19. Acceptació de les bases

La participació en la convocatòria que s'efectue a l'empara d'aquesta ordre implica acceptar aquestes bases reguladores.



Article 20. Convocatòria

La convocatòria, en règim de concurrència competitiva, de les subvencions regulades en aquesta disposició, es desenvolupa en l'annex a aquesta ordre.





DISPOSICIÓ FINAL



Única. Entrada en vigor

La present ordre entrarà en vigor l'endemà de ser publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



València, 6 d'agost de 2020



El conseller d'Educació, Cultura i Esport,

VICENT MARZÀ I IBÁÑEZ





ANNEX

Convocatòria de subvencions destinades a municipis de la Comunitat Valenciana per a la realització d'activitats de suport educatiu, i altres activitats extraescolars, culturals i esportives dirigides a la seua població escolar d'entre 3 i 18 anys per a compensar els efectes negatius del confinament conseqüència de l'emergència sanitària ocasionada per la Covid-19



1. Línia pressupostària a la qual s'imputa la subvenció

Aquesta convocatòria tindrà un import de 9.000.000 euros i es finança amb càrrec als crèdits del capítol IV del programa 421.50, línia S8590, dels pressupostos de la Generalitat per a 2020.



2. Objecte i condicions de la concessió de la subvenció

Els establerts en els articles 1 i 5 de l'ordre reguladora de les bases.





3. Forma i termini en què s'han de presentar les sol·licituds

D'acord amb el que s'estableix en l'article 8.1 de l'ordre reguladora de les bases, la presentació de la sol·licitud es realitzarà exclusivament per mitjans electrònics a través de la seu electrònica de la Generalitat (https://sede.gva.es).

De conformitat amb el que es regula en l'article 9.1 de l'ordre reguladora de les bases, el termini de presentació de sol·licituds serà de quinze dies hàbils, comptats a partir de l'endemà de la publicació de l'extracte d'aquesta convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



4. Termini de resolució i notificació

D'acord amb l'article 12.4 de l'ordre reguladora de les bases, el termini màxim per a resoldre la present convocatòria serà de sis mesos a comptar de la publicació del seu extracte en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. No obstant això, les sol·licituds sobre les quals no recaiga resolució expressa en aquest termini s'entendran denegades, sense perjudici de l'obligació legal de resoldre establida en l'article 21 de la Llei 39/2015, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.



5. Documents i informacions que s'han d'adjuntar a la petició

Segons el que s'indica en l'article 8.3 de les bases reguladores, la sol·licitud anirà acompanyada de la documentació següent:

a) Declaració responsable de no concórrer en l'entitat sol·licitant les circumstàncies assenyalades en l'article 13 de la Llei 38/2003.

b) Acreditació de trobar-se al corrent de les obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social. Per això, el sol·licitant podrà autoritzar l'òrgan instructor perquè obtinga directament l'acreditació del compliment de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social a través de certificats telemàtics, de conformitat amb el que disposa el Decret 165/2010, de 8 d'octubre, del Consell, pel qual s'estableixen mesures de simplificació i de reducció de càrregues administratives en els procediments gestionats per l'administració de la Generalitat i el seu sector públic.

c) Resolució o acord de l'òrgan municipal competent sol·licitant de l'ajuda.

d) Projecte amb les línies bàsiques de la programació a realitzar durant el període que comprén l'1 de juliol de 2020 al 23 de juny de 2021.

e) Import sol·licitat.



6. Criteris de valoració de les sol·licituds

Els establerts en l'article 10 de l'Ordre reguladora de les bases.

Mapa web