Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDRE 8/2016, de 7 de juliol, de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions en el Programa d'Iniciativa Social en col·laboració amb corporacions locals de la Comunitat Valenciana.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 7825 de 11.07.2016
Número identificador:  2016/5400
Referència Base de Dades:  005087/2016
 



ORDRE 8/2016, de 7 de juliol, de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions en el Programa d'Iniciativa Social en col·laboració amb corporacions locals de la Comunitat Valenciana. [2016/5400]

PREÀMBUL



L'article 51.1.1a de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana estableix que correspon a la Generalitat l'execució de la legislació de l'Estat en matèria laboral, assumint les facultats, competències i serveis que en aquest àmbit i a nivell d'execució té l'Estat pel que fa a les relacions laborals, sense perjudici de l'alta inspecció d'aquest, i el foment actiu de l'ocupació.

El Reial Decret Legislatiu 3/2015, de 23 d'octubre, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei d'Ocupació, estableix com un dels objectius generals de les polítiques d'ocupació assegurar polítiques adequades d'integració laboral dirigides a aquells col·lectius que presenten majors dificultats d'inserció laboral.

Entre els eixos de les polítiques d'activació per a l'ocupació que a aquest efecte recull el Text Refós citat figura el de les oportunitats d'ocupació, el qual inclou les actuacions que tenen per objecte incentivar la contractació, la creació d'ocupació o el manteniment dels llocs de treball. D'igual manera aquest eix comprén, entre altres, l'objectiu estructural de proporcionar treball o experiència professional als col·lectius de persones aturades que afronten majors dificultats en l'accés o la permanència en l'ocupació.

Per la seua banda, el Pla estratègic de subvencions aprovat pel Servei Valencià d'Ocupació i Formació 2016-2022 incorpora entre els principals objectius estratègics promoure la igualtat d'oportunitats en l'accés a l'ocupació. En aquest sentit, aquesta actuació s'emmarca en el Pla Avalem Territori, mitjançant el qual el Consell pretén articular la dinamització territorial com a eix central d'un nou model d'ordenació de les polítiques d'ocupació a la Comunitat Valenciana. A través d'una visió territorial es pretén aconseguir una major adequació de les diferents actuacions a les necessitats reals de les persones i de les empreses.



A l'empara d'aquestes previsions normatives i programàtiques, aquesta ordre té per objecte regular la concessió de subvencions destinades a la contractació de persones aturades pertanyents a col·lectius vulnerables. En aquest sentit, l'ordre s'alinea amb els objectius previstos en l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, els objectius bàsics de la qual són posar fi a la pobresa, lluitar contra la desigualtat i la injustícia, i fer front al canvi climàtic.

Convé destacar que per primera vegada aquest tipus de mesures incorporen la possibilitat que les entitats beneficiàries d'aquestes subvencions puguen sol·licitar l'accés a l'Aula Virtual del Servei Valencià d'Ocupació i Formació (d'ara endavant SERVEF). D'aquesta manera, les persones destinatàries finals que ho requerisquen podran rebre formació dirigida a l'adquisició de competències clau i així intensificar l'increment de la seua ocupabilitat.

Finalment, escau assenyalar que l'ordre preveu la possibilitat que les diputacions provincials de la Comunitat Valenciana puguen destinar recursos a l'execució d'aquesta actuació. D'aquesta forma es pretén concentrar i racionalitzar els recursos que en l'àmbit de l'ocupació es troben disponibles en els diferents nivells administratius.

Per aquesta raó, i fent ús de les facultats conferides per l'article 28 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, i l'article 165 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, d'acord amb el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana,



ORDENE



Article 1. Objecte i àmbit

L'objecte d'aquesta ordre és establir les bases reguladores que regiran la concessió de subvencions destinades a la contractació de persones aturades pertanyents a col·lectius vulnerables per a la realització d'obres o serveis d'interés general en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.





Article 2. Beneficiaris de les subvencions

1. Poden ser beneficiàries d'aquestes subvencions les corporacions locals municipals de la Comunitat Valenciana o les entitats dependents o vinculades a aquestes que tinguen competències en matèria d'ocupació.



2. Cada convocatòria pot establir com a requisit addicional que en l'àmbit municipal figure inscrit en els centres SERVEF d'ocupació un nombre mínim de persones aturades, les quals podran pertànyer a un o diversos col·lectius determinats. En aquest sentit es tindran en compte les estadístiques d'atur registrat a les quals fa referència l'article 9.2.

3. En cap cas podran obtenir la condició de beneficiàries les entitats en les quals concórrega alguna de les prohibicions previstes en l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.



Article 3. Costos subvencionables

1. Les subvencions s'han de destinar al finançament dels costos salarials, inclosa la cotització a la Seguretat Social, de les persones aturades que hagen sigut contractades per a l'execució de les actuacions programades per l'entitat beneficiària.

2. A l'efecte d'aquesta ordre, únicament s'entenen com a cost salarial les percepcions econòmiques per la prestació del servei, a exclusió de dietes, indemnitzacions i bestretes com a conseqüència de l'activitat laboral, retribucions de vacances no gaudides o altres percepcions que no tinguen la condició de salarials.

3. No són subvencionables els dies en què el treballador es trobe en situació d'incapacitat per malaltia o accident, siguen comuns o professionals, ni els supòsits de permís de maternitat o paternitat.





Article 4. Destinataris finals

1. Els destinataris finals d'aquest programa són les persones que conformen categories de vulnerabilitat en matèria d'ocupació, és a dir, les persones aturades, inscrites com a demandants d'ocupació en els centres SERVEF d'ocupació de la Generalitat, que preferentment pertanguen a col·lectius de difícil inserció laboral com ara majors de 45 anys, joves sense experiència laboral, persones en situació d'atur de llarga durada, etc.

2. Les condicions indicades en aquest article han de complir-se en el moment de la contractació.



Article 5. Procediment de selecció de les persones treballadores

1. Les entitats beneficiàries han de presentar oferta d'ocupació al centre SERVEF d'Ocupació, el qual efectuarà una preselecció entre persones aturades que preferentment no resulten beneficiàries de prestacions o subsidis per desocupació o de rendes vinculades a processos d'inserció laboral.

2. Per a la selecció final de les persones candidates es constituirà una comissió de baremació integrada per dos representants de l'entitat beneficiària, els quals exerciran la presidència (amb vot de qualitat) i la secretaria, i per sengles representants de les organitzacions sindicals integrants del Consell de Direcció del SERVEF, els quals hauran de ser convocats amb una antelació mínima de quatre dies hàbils.

3. L'entitat beneficiària contractarà els qui obtinguen major puntuació en la baremació dels criteris establits en l'annex, sense que puga contractar-se més d'un membre de la mateixa unitat familiar. En cas d'empat, se seleccionarà qui acredite menor renda per càpita de la unitat familiar.

4. S'estendrà acta del procés de selecció, segons model normalitzat. En cas d'absència de la representació sindical, s'adjuntarà a l'acta la convocatòria remesa o la justificació de l'absència.

5. Les persones candidates han de figurar inscrites com a aturades en el SERVEF en el moment de la contractació, que en tot cas haurà de tenir lloc després de la resolució de concessió de la subvenció.

6. Les persones treballadores el contracte de les quals es resolga abans que finalitze el projecte podran ser substituïdes, segons l'ordre de puntuació, per altres persones candidates que figuren inscrites com a aturades demandants d'ocupació. Si cap de les persones candidates en situació de reserva reuneix els requisits per a ser contractada, s'iniciarà un nou procés de selecció segons el que preveu aquest article.



Article 6. Condicions de les contractacions

Amb la subvenció concedida, les entitats beneficiàries podran efectuar les contractacions i executar els projectes que consideren convenients sempre que es respecten les condicions següents:

a) Els contractes que es formalitzen han de tenir una durada d'almenys tres mesos amb una jornada d'almenys 30 hores setmanals.

b) En tot cas s'ha de garantir que les persones contractades tinguen un ingrés mensual brut d'almenys el salari mínim interprofessional (incloent-hi la part proporcional de la paga extra).

c) Les contractacions no poden servir per a cobrir vacants dels llocs de treball de l'entitat beneficiària.



Article 7. Forma i termini de presentació de sol·licituds

1. Les sol·licituds s'han de presentar en la forma i el termini que establisca la convocatòria, en la qual així mateix s'haurà d'especificar la documentació acreditativa dels requisits per a obtenir la subvenció.

2. Per a cada convocatòria d'aquesta ordre només pot presentar-se una sol·licitud per municipi. En el cas que s'hi presenten diverses sol·licituds, només s'admetrà la formulada per l'ajuntament.



Article 8. Instrucció i procediment de concessió

1. La concessió d'aquestes subvencions es tramitarà en règim de concurrència competitiva.

2. La instrucció correspondrà a les direccions territorials del SERVEF.

3. L'òrgan instructor podrà recaptar de les persones interessades l'aportació addicional de tots els documents i les dades aclaridores que considere necessaris per a resoldre sobre la sol·licitud presentada.

4. Examinades les sol·licituds, l'òrgan instructor emetrà un informe on farà constar que els beneficiaris compleixen tots els requisits necessaris per a la concessió de les ajudes.

5. En cada direcció territorial del SERVEF es constituirà un òrgan col·legiat integrat per la persona titular del servei territorial competent en matèria d'ocupació o la persona que designe per a substituir-la, la qual el presidirà; dos vocals; i un secretari, amb veu però sense vot. Els vocals i el secretari seran designats per la persona titular de la direcció territorial del SERVEF entre funcionaris adscrits al servei territorial competent en matèria d'ocupació. L'òrgan col·legiat emetrà un informe en el qual es concrete el resultat de l'avaluació efectuada.

6. La proposta de concessió es formularà a l'òrgan concedent per l'òrgan col·legiat a través de l'òrgan instructor.



Article 9. Distribució de la dotació

1. L'òrgan col·legiat proposarà la distribució de la dotació pressupostària d'acord amb els criteris següents:

a) Es proposarà per a tots els sol·licitants un import mínim que permeta sufragar els costos de la contractació de persones aturades. Aquest import es determinarà en la corresponent convocatòria.

b) En el cas que la dotació no s'haja esgotat després de procedir segons el que es disposa en el paràgraf anterior, el sobrant es distribuirà fins a esgotar el crèdit disponible segons el major atur registrat.

c) Si la dotació resulta insuficient per a procedir segons el que estableix l'apartat a, es prioritzaran els municipis segons el major atur registrat.

2. A l'efecte del que disposa l'apartat anterior es tindran en compte les estadístiques d'atur registrat corresponents al mes anterior al de la data de publicació de l'extracte de la convocatòria en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

3. La resolució de possibles empats s'efectuarà en funció de la pitjor evolució de l'atur registrat en cada municipi. Amb aquest efecte, la comparativa es remuntarà als mesos precedents a l'indicat en l'apartat anterior que calga fins que es desfaça l'empat.

4. En cap cas l'import assignat podrà superar la quantia de l'ajuda sol·licitada.



Article 10. Convocatòria

1. El procediment per a la concessió d'aquestes subvencions s'iniciarà d'ofici mitjançant una convocatòria de la persona titular de la Direcció General del SERVEF.

2. La convocatòria es publicarà íntegrament en la Base de Dades Nacional de Subvencions, com també, en extracte, en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

3. La dotació pressupostària de cada convocatòria serà objecte de territorialització provincial, de forma proporcional al nombre d'aturats registrats en el SERVEF. Amb aquest efecte es tindran en compte les estadístiques d'atur registrat corresponents al mes anterior al de la data de publicació de l'extracte de la convocatòria en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana. Aquesta territorialització provincial tindrà caràcter estimatiu. L'alteració d'aquesta distribució estimativa no requerirà una nova convocatòria. No obstant això, aquesta alteració serà objecte de publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana amb caràcter previ a la resolució de concessió, sense que aquesta publicitat implique l'obertura de termini per a presentar noves sol·licituds ni l'inici d'un nou còmput de termini per a resoldre.

4. Cada convocatòria pot delimitar els col·lectius de persones aturades que resulten específicament destinataris (joves sense experiència en l'àmbit de la seua qualificació professional, persones parades de llarga durada, persones en situació o risc d'exclusió social,...), les modalitats contractuals que hagen d'utilitzar-se (contracte en pràctiques,...) i els àmbits en què escaiga desenvolupar les obres o serveis d'interés general o social (turisme, medi ambient, serveis socials, atenció a persones aturades...).



Article 11. Resolució

1. La competència per a resoldre sobre les sol·licituds presentades correspon a la persona titular de la Direcció General del SERVEF o òrgan en què aquesta delegue.

2. El termini per a resoldre i notificar la resolució procedent serà de sis mesos comptadors a partir de l'endemà de l'entrada de la sol·licitud en qualsevol dels registres del SERVEF. Transcorregut aquest termini sense que s'haja dictat resolució expressa, la sol·licitud podrà entendre's desestimada per silenci administratiu.



Article 12. Pagament anticipat

1. Una vegada concedida, podrà anticipar-se el pagament de la subvenció en el percentatge màxim establit en la Llei 1/2015 o en un altre percentatge superior que puga establir-se per acord del Consell o en la Llei de pressupostos de la Generalitat.

2. Tractant-se d'administracions públiques de caràcter territorial i d'organismes públics dependents o vinculats a aquestes, el pagament anticipat no requerirà la constitució de garanties.

3. D'acord amb el que preveu l'article 19.5 de la Llei general de subvencions, els rendiments financers que es generen pels fons lliurats als beneficiaris no incrementaran l'import de la subvenció concedida, en raó a l'escassa quantia i la dificultat de la seua aplicació a les activitats subvencionades i del seguiment i control d'aquests rendiments.



Article 13. Requisits per als pagaments

1. El pagament de la subvenció, tant l'anticipat com el derivat de la comprovació del compte justificatiu, requereix que el beneficiari complisca els requisits següents:

a) Que es trobe al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social i no siga deutor per resolució de procedència de reintegrament.

b) Que es trobe al corrent en el compliment de l'obligació de rendició dels comptes anuals a la Sindicatura de Comptes.

2. A l'efecte del que disposa l'apartat anterior, la persona beneficiària ha d'aportar una declaració responsable relativa a l'article 34.5 de la Llei general de subvencions; així mateix, l'òrgan gestor ha de recaptar el certificat de la Sindicatura de Comptes sobre el compliment de l'obligació de rendició de comptes anuals.

3. El pagament anticipat requereix la presentació amb caràcter addicional de la justificació d'inici a que fa referència l'article 14.



Article 14. Justificació d'inici

1. La documentació d'inici del projecte s'ha de justificar en el termini d'un mes a partir de la data de contractació de les persones treballadores. En tot cas, els contractes han d'iniciar-se l'any natural en què es concedisca l'ajuda.

2. L'inici s'ha de justificar davant la direcció territorial del SERVEF mitjançant la presentació de la documentació següent:

a) Certificat d'inici subscrit pel secretari de la corporació local o òrgan corresponent de les entitats dependents o vinculades a aquesta.



b) Acta de selecció de les persones contractades i llista de persones aturades remesa pel centre SERVEF d'ocupació.

c) Contractes de treball i la comunicació d'aquests al centre SERVEF d'ocupació.

d) Alta en la Seguretat Social dels treballadors i informe de dades per a la cotització (IDC).

e) Informació a les persones treballadores contractades sobre la procedència del finançament del programa.

f) La documentació requerida per al pagament a la qual fa referència l'apartat 2 de l'article 13.

3. En el certificat d'inici s'ha d'indicar el codi comptable identificable i adequat de tots els ingressos i despeses referits a operacions d'afectació de la subvenció a la finalitat de la concessió.



Article 15. Justificació de la subvenció

En el termini de dos mesos des de la finalització dels projectes, l'entitat beneficiària ha de justificar la subvenció concedida davant la direcció territorial del SERVEF. Amb aquest fi ha de presentar un compte justificatiu amb la documentació següent:

1. Memòria de les actuacions efectuades.

2. Certificat de despesa final.

3. Si escau, justificant del reintegrament dels fons no utilitzats. En efectuar l'ingrés ha d'identificar-se l'entitat beneficiària i el nombre d'expedient afectat.

4. Relació d'altres ingressos o subvencions que hagen finançat l'activitat subvencionada, amb indicació del concepte, l'import i la procedència.

5. Relació de treballadors contractats, amb el detall dels costos salarials i de Seguretat Social, per a la qual cosa cal aportar còpies compulsades per l'entitat beneficiària de la documentació que s'indica a continuació:

a) Nòmines dels treballadors i justificants del càrrec en compte o ordre de transferència.

b) TC2 i rebut de liquidació de cotitzacions i els justificants acreditatius del pagament.

c) Declaració de retencions i ingressos a compte de l'IRPF (model 111) corresponent als mesos en què figuren treballadors subvencionats pel SERVEF, i els justificants acreditatius del pagament.

d) Certificat del secretari o interventor de l'entitat sobre l'ingrés a compte corresponent de l'IRPF, de les persones contractades per a la realització del projecte, amb la llista d'aquestes.

e) Almenys dues fotografies de l'actuació realitzada.

f) Justificació de la publicitat del finançament de la subvenció (cartells, fullets, premsa, publicació, etc.).

g) La documentació requerida per al pagament a la qual fa referència l'apartat 2 de l'article 13.

6. El beneficiari ha de conservar aquesta documentació i mantenir també el resum anual de retencions i ingressos a compte sobre rendiments del treball corresponent a l'exercici (model 190), el qual pot ser requerit a l'efecte de control posterior.

7. D'acord amb el que estableix l'article 31.2 de la Llei 38/2003, general de subvencions, s'ha de considerar despesa realitzada aquella que ha sigut efectivament pagada amb anterioritat a la finalització del termini de justificació. No obstant això, els TC i els models 111 que el beneficiari haja de presentar una vegada vençut aquest termini s'hauran de justificar davant l'òrgan gestor de les ajudes en el termini d'un mes comptador des de la data de la presentació davant l'administració competent.



Article 16. Liquidació de la subvenció

La liquidació final de la subvenció es produirà una vegada comprovat el compte justificatiu de la subvenció concedida.

Article 17. Resolució de pagament

La persona titular de la Direcció General del SERVEF o òrgan que aquesta delegue té la competència per a efectuar el reconeixement de les obligacions i la proposta de pagament de la subvenció concedida.



Article 18. Resolució d'incidències

La persona titular de la Direcció General del SERVEF o òrgan en què aquesta delegue té la competència per a resoldre les incidències de qualsevol naturalesa que es produïsquen després de la concessió de les ajudes.



Article 19. Incompatibilitats

1. Amb l'excepció de les subvencions que puguen concedir les diputacions provincials, aquesta subvenció resulta incompatible amb altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos per a la mateixa finalitat, procedents de qualsevol administració o entitat, pública o privada; nacionals, de la Unió Europea o d'organismes internacionals.

2. En tot cas, les entitats beneficiàries poden ampliar amb els seus propis recursos la durada i la jornada dels contractes subvencionats.



Article 20. Obligacions de les persones beneficiàries

A més de les establides en l'article 14 de la Llei general de subvencions, són obligacions de les persones beneficiàries:

a) Facilitar totes les dades i la informació relacionades amb la subvenció concedida que els siguen requerides pel SERVEF.

b) Utilitzar el sistema de registre i emmagatzematge de dades que puga habilitar el SERVEF.

c) Comunicar l'obtenció d'altres subvencions, ajudes ingressos o recursos que financen les activitats subvencionades.

d) Adoptar les mesures necessàries per a donar l'adequada publicitat del caràcter públic del finançament del programa.

e) Mantenir un registre comptable de la despesa en un sistema de comptabilitat separada o amb un codi comptable adequat i identificat, a l'efecte de control financer.

f) Complir les instruccions que el SERVEF puga dictar en relació amb l'execució de les obres o serveis d'interés general o social.

g) Conservar tota la documentació associada a la selecció final de les persones treballadores.



Article 21. Reintegrament de les ajudes concedides

1. Donaran lloc a l'obligació de reintegrar, totalment o parcialment, les quantitats percebudes, així com l'exigència de l'interés de demora des de la data del pagament de la subvenció fins que s'acorde la procedència del reintegrament d'aquesta, els casos establits en l'article 37 de la Llei general de subvencions. En particular, escaurà el reintegrament total de la subvenció corresponent als contractes que no s'hagen iniciat durant l'any natural de la concessió o respecte dels quals s'haja incomplit el procés de selecció establit.

2. En el cas d'incompliments parcials, la quantitat que s'haja de reintegrar respondrà al principi de proporcionalitat en funció dels costos justificats i les actuacions acreditades, de conformitat amb el que disposa l'article 37.2 de la Llei general de subvencions, en relació amb la lletra n de l'article 17.3 d'aquesta llei.

3. Si l'entitat beneficiària presenta la justificació fora del termini establit, escaurà el reintegrament de la subvenció concedida, llevat que el retard responga a força major. Per a determinar l'import del reintegrament s'haurà d'aplicar el principi de proporcionalitat en funció del nombre de dies de retard. L'import del reintegrament per cada dia natural de retard es calcularà dividint l'import total justificat (amb el límit de l'import concedit) pel nombre de dies de durada real de l'obra o servei.



4. El que es disposa en els apartats anteriors és aplicable sense perjudici de la possible qualificació dels fets com a infracció administrativa i incoació del procediment sancionador, d'acord amb els articles 52 i següents de la Llei general de subvencions, i els articles 173 i següents de la Llei 1/2015.



Article 22. Comprovació i control

1. Correspon a les direccions territorials del SERVEF dur a terme la funció de comprovació i control de les subvencions concedides, la qual cosa inclou l'encreuament de dades amb les subvencions que, si escau, concedisquen les diputacions provincials.

2. A l'efecte del que disposa la lletra j de l'article 165.2 de la Llei 1/2015, s'efectuaran visites in situ a fi de comprovar l'activitat d'almenys el 10 % dels contractes subvencionats en cada convocatòria.

3. El beneficiari està obligat a sotmetre's a les actuacions de control financer previstes en els articles 113 i següents de la Llei 1/2015 i en els articles 44 i següents de la Llei general de subvencions.

Article 23. Dret de la competència

Aquestes subvencions són compatibles amb el mercat comú i no estan subjectes a comunicació o notificació a la Comissió Europea pel fet que no resulta d'aplicació el que estableix l'article 107.1 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea, atés que estan destinades a entitats públiques per a la realització d'obres o serveis d'interés general i social i, per tant no poden afectar els intercanvis comercials ja que no falsegen ni amenacen de falsejar la competència.



Article 24. Competència municipal

1. Les entitats locals beneficiàries de les subvencions regulades per aquesta ordre han de complir els requisits previstos en l'article 7.4 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local.



2. Amb aquest fi, i pel que fa a l'informe previ i vinculant d'inexistència de duplicitats, la direcció general amb competència en matèria d'Administració local, de conformitat amb l'Ordre 1/2015, de 26 de maig, conjunta de la Conselleria de Presidència i Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, i de la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública, per la qual es regula el procediment per a l'obtenció d'informes preceptius de l'article 7.4 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, ha emés l'informe en el qual s'assenyala la inexistència de duplicitat pel fet que la gestió municipal derivada d'aquest programa no incideix en matèria d'ocupació en un supòsit d'execució simultània amb l'exercici d'aquesta competència per part de la Generalitat, per la qual cosa no serà necessària la petició d'aquest informe per part de les entitats locals.



DISPOSICIONS ADDICIONALS



Primera. Normativa d'aplicació

1. Aquestes ajudes tenen la consideració de subvencions públiques i es regeixen per la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; el Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el seu reglament, i la resta de normativa concordant, i per la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.

2. Així mateix, resulta d'aplicació l'article 11 de la Llei 3/2000, de 17 d'abril, de creació del Servei Valencià d'Ocupació i Formació, de manera que tant l'activitat subvencionada com la despesa que li siga inherent poden estendre's durant l'exercici següent a aquell en què s'atorga l'ajuda, sempre que l'activitat s'haja iniciat l'any de concessió.





Segona. Adquisició de competències clau

Les entitats beneficiàries d'aquestes subvencions poden sol·licitar l'accés a l'Aula Virtual del SERVEF a fi que les persones destinatàries finals que ho requerisquen puguen rebre formació dirigida a l'adquisició de competències clau.



DISPOSICIONS FINALS



Primera. Facultats d'execució

Es faculta la persona titular de la Direcció General del SERVEF per a dictar les instruccions i adoptar les mesures que considere oportunes per a l'aplicació i l'execució d'aquesta ordre.



Segona. Entrada en vigor

Aquesta ordre entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.



València, 7 de juliol 2016



El conseller d'Economia Sostenible,

Sectors Productius, Comerç i Treball,

RAFAEL CLIMENT GONZÁLEZ







ANNEX

Criteris per a la selecció de les persones treballadores



La comissió de baremació establida en l'article 5 aplicarà a totes les persones preseleccionades pel SERVEF els criteris següents:

1. Ingressos de la unitat familiar: es tindrà en compte la renda per càpita de la unitat familiar segons l'última declaració de l'IRPF, d'acord amb l'escala següent referenciada al salari mínim interprofessional (pagues extres incloses):



Desde Fins Punts

0% 50% 30

51% 60% 25

61% 70% 20

71% 80% 15

81% 90% 10

91% 100% 5





S'entén per unitat familiar la integrada per la persona candidata, el cònjuge, els descendents en primer grau menors de 26 anys, menors en acolliment i les persones amb una discapacitat reconeguda d'almenys el 33 %, sempre que se n'acredite la convivència.

2. Protecció per desocupació: persones candidates que no resulten beneficiàries de prestacions o subsidis per desocupació o de rendes vinculades a processos d'inserció laboral: 10 punts.

3. Existència de responsabilitats familiars: persones candidates que tinguen al seu càrrec al cònjuge, descendents en primer grau menors de 26 anys, menors en acolliment i persones amb una discapacitat reconeguda d'almenys el 33 %, sempre que se n'acredite la convivència: 10 punts per cada familiar a càrrec, amb el límit de 30 punts.

En el cas de descendents en primer grau amb una discapacitat reconeguda d'almenys el 33 %, la puntuació s'incrementarà en 10 punts.

S'entendran a càrrec quan no perceben ingressos de qualsevol naturalesa que superen el salari mínim interprofessional (pagues extres incloses). En el cas de progenitors que no tinguen la custòdia, es considerarà que està al seu càrrec si s'acredita l'obligació del pagament d'aliments mitjançant sentència ferma o conveni regulador.

4. Diversitat funcional: persones amb una discapacitat reconeguda igual o superior al 33 %: 3 punts; si és superior al 50 %: 5 punts.

5. Acció positiva a favor de les dones: dona: 3 punts; dona víctima de la violència de gènere o domèstica, acreditada mitjançant resolució judicial o informe dels serveis socials públics: 10 punts.

6. Situació d'atur de llarga durada: persones candidates que hagen figurat inscrites com a aturades demandants d'ocupació durant almenys 12 mesos en un període de 18 mesos: 20 punts.

7. Situació o risc d'exclusió social: persones candidates que acrediten mitjançant certificat dels serveis socials públics una situació o risc d'exclusió social (inclosa la situació o risc d'exclusió social per risc de desnonament): 5 punts.

8. Adequació al lloc de treball: fins a 15 punts, considerant els aspectes següents:

8.1. Experiència laboral prèvia en el mateix tipus d'ocupació, d'acord amb l'escala en mesos complets següent:



Desde Fins Punts

6 12 1

13 18 3

19 24 6

25 30 8

31 36 10





8.2. Formació complementària o pràctiques formatives relacionades amb el projecte: fins a 5 punts, a raó de 0,1 punts per cada 25 hores de formació o pràctiques acreditades, excloent-hi les pràctiques formatives incloses en la titulació, com també en les assignatures de lliure elecció. Amb aquest efecte es valorarà la formació homologada pel SERVEF o per la universitat, sempre que estiga relacionada amb el projecte.

Mapa web