Ficha disposicion

Ficha disposicion





RESOLUCIÓ de 20 d'abril de 2023, de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, per la qual es convoquen subvencions que tenen com a objectiu donar suport a la participació en programes europeus mitjançant accions de comunicació i capitalització de resultats de projectes europeus emmarcats en els programes LIFE, INTERREG MED, INTERREG SUDOE, INTERREG EUROPE i ENI CBC MED.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 9587 de 03.05.2023
Número identificador:  2023/4396
Referència Base de Dades:  004556/2023
 



RESOLUCIÓ de 20 d'abril de 2023, de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, per la qual es convoquen subvencions que tenen com a objectiu donar suport a la participació en programes europeus mitjançant accions de comunicació i capitalització de resultats de projectes europeus emmarcats en els programes LIFE, INTERREG MED, INTERREG SUDOE, INTERREG EUROPE i ENI CBC MED. [2023/4396]



En l'Ordre 1/2021, de 27 de gener, de 2021, de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, es van aprovar les bases reguladores per a la concessió de subvencions en matèria de suport a la participació en projectes europeus, modificada per l'Ordre 4/2023, de 14 de març, de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic.

L'article 8 d'aquesta ordre de bases estableix que el procediment de concessió d'aquestes ajudes es tramitarà en règim de concurrència competitiva, d'acord amb el que s'estableix en la Llei 1/2015, de 6 de febrer, d'hisenda pública, sector públic instrumental i subvencions i en la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, conforme als principis de publicitat, transparència, igualtat i no discriminació. Així mateix, s'estableix que el procediment s'iniciarà d'ofici mitjançant una convocatòria pública.

En l'article 4.2 de l'ordre de bases s'estableix que les entitats beneficiàries hauran de ser líders o sòcies participants d'un projecte executat dins o fora de la Comunitat Valenciana en el període de programació 2014-2020 i 2021-2027, que siga aprovat i compte amb el corresponent acord de subvenció subscrit entre l'entitat beneficiària i l'organització que va convocar i va concedir l'ajuda procedent d'un projecte europeu d'algun dels programes que es detallen en l'esmentat precepte.



L'any 2023 s'ha publicat una modificació de l'ordre de bases amb l'ampliació de l'objecte d'aquesta per a incloure les accions de comunicació i capitalització de resultats. Aquesta convocatòria és la primera que s'impulsa amb l'objectiu específic de donar suport a propostes que busquen visibilitzar i difondre els assoliments dels projectes europeus que ja han finalitzat, així com donar suport a iniciatives que permeten explotar, maximitzar, transferir i capitalitzar els resultats obtinguts. D'aquesta manera, aquesta convocatòria es dirigeix específicament a projectes que van ser aprovats i executats durant el període 2014-2020 en el marc de cinc d'aqueixos programes: LIFE, INTERREG MED, SUDOE, INTERREG EUROPE i ENI CBC MED.

Els programes inclosos en aquesta primera convocatòria centrada en la comunicació i capitalització de resultats ja van ser recollits en la convocatòria d'ajudes de l'any 2019, la qual cosa dona coherència al llançament d'aquestes noves ajudes centrades ara en el suport en la fase posterior a la seua finalització, per a posar en valor els resultats aconseguits.

El programa LIFE és el principal instrument financer de la Unió Europea en matèria de medi ambient i canvi climàtic. L'objectiu general del programa és contribuir a la implementació, millora i desenvolupament de la legislació comunitària en qüestions de medi ambient i canvi climàtic, a través del cofinançament de projectes pilot amb un alt valor afegit europeu, així com contribuir a la transició cap a una economia eficient, i donar suport a una millor governança mediambiental i climàtica a tots els nivells.

La Cooperació Territorial Europea (Interreg) és l'instrument de la política de cohesió, finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), que promou el desenvolupament econòmic, social i territorial de la Unió Europea en el seu conjunt. Interreg proporciona un marc d'accions conjuntes a través del finançament de projectes per a trobar solucions comunes a problemes compartits, facilitant l'intercanvi d'experiències entre les regions europees.

El programa Interreg MED té com a objectiu principal promoure el creixement sostenible en l'àrea del Mediterrani mitjançant el finançament de projectes a través d'un enfocament de cooperació integrat i territorial. La configuració transnacional permet abordar els desafiaments més enllà de les fronteres nacionals en aspectes com ara l'impuls de l'economia baixa en carboni, la protecció dels recursos naturals i culturals, i l'enfortiment de la innovació. A grans trets, en aquest programa són elegibles entitats de regions europees mediterrànies.

El programa INTERREG SUDOE dona suport al desenvolupament regional en el sud-oest d'Europa, finançant projectes transnacionals. El programa promou aquest tipus de cooperació per a resoldre problemes comuns en el sud-oest d'Europa, com la baixa inversió en recerca i desenvolupament, la feble competitivitat de les petites i mitjanes empreses, i l'exposició al canvi climàtic i els riscos ambientals.

El programa INTERREG Europe ajuda als governs regionals i locals de tota Europa a desenvolupar i aplicar millors polítiques públiques. En crear un entorn i oportunitats per a compartir solucions, el programa tracta de garantir que la inversió pública, la innovació i els esforços d'implementació conduïsquen a un impacte integrat i sostenible. Aquest programa possibilita que les autoritats públiques regionals i locals compartisquen idees i experiències sobre la pràctica de les polítiques públiques, a fi de millorar la seua aplicació en la ciutadania i les seues comunitats.

El programa ENI CBC MED és l'instrument de veïnatge de la UE per a la cooperació transfronterera en la conca mediterrània en el període 2014-2020. S'emmarca en la política europea de veïnatge i els seus objectius principals són la promoció del desenvolupament econòmic i social, així com abordar els desafiaments comuns amb el medi ambient. Sense tractar-se formalment d'un programa de cooperació territorial europea, complementa l'INTERREG MED amb un altre tipus de cooperació, aquesta vegada entre entitats de regions europees i del Nord d'Àfrica i Orient Mitjà.

Per aquest motiu, en virtut del que es preveu en el Decret 105/2019, de 5 de juliol, del Consell, pel qual s'estableix l'estructura orgànica bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat, en el Decret 171/2020, de 30 d'octubre, del Consell, d'aprovació del Reglament orgànic i funcional de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, i la Llei 1/2015, de 6 de febrer, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions, i en l'exercici de les competències que tinc atribuïdes, resolc:



Primer. Objecte

1. L'objecte de la present resolució és convocar subvencions que tenen com a objectiu donar suport a accions de comunicació i capitalització de resultats en el marc de projectes europeus pertanyents als següents programes europeus:

a) LIFE

b) INTERREG MED

c) INTERREG SUDOE

d) INTERREG EUROPE

e) ENI CBC MED

Aquests projectes hauran d'haver-se finalitzat abans que acabe el termini de presentació de sol·licituds a la present convocatòria.

2. En concret, les accions subvencionables podran ser les següents:



a) Actes, seminaris i jornades destinats a difondre projectes i els seus resultats.

b) Participació en esdeveniments nacionals i internacionals per a la difusió del projecte i els seus resultats.

c) Altres activitats que tinguen per objecte la difusió, comunicació i publicitat de projectes europeus i els resultats aconseguits.

d) Posada en marxa i/o manteniment d'eines resultants del projecte.



e) Cerca de possibles receptors de resultats mitjançant tallers, jornades o qualsevol activitat amb aquesta finalitat.

f) Trobades posteriors a la finalització del projecte europeu per a donar-li continuïtat, amb antics o potencials nous socis, públic d'interés (stakeholders), policy takers.

g) Accions encaminades a l'avaluació de l'impacte dels projectes.



h) Altres activitats que contribuïsquen a la capitalització dels resultats.



Segon. Bases reguladores de la convocatòria

1. En l'Ordre 1/2021, de 27 de febrer, de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions en matèria de suport a la participació en projectes europeus, modificada per l'Ordre 4/2023, de 14 de març, de 2023, de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) número 9558, de 21 de març de 2023.

2. En allò que no preveuen aquestes bases les subvencions se sotmetran a la normativa bàsica de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i la seua normativa de desplegament, i al que estableix la Llei 1/2015, de 6 de febrer, de la Generalitat, d'hisenda pública, del sector públic instrumental i de subvencions.



Tercer. Dotació pressupostària

1. L'import global màxim que es destinarà per a la concessió de les subvencions previstes en la present convocatòria ascendeix a 500.000,00 €, que es finançaran amb càrrec a la línia de subvenció S5100000, «Finançament per a projectes europeus», capítol 4 del programa pressupostari 612.10, Fons europeus, del pressupost de la Generalitat del 2023.

2. L'import esmentat en el paràgraf anterior podrà ser incrementat a conseqüència d'una generació, ampliació o incorporació de crèdit que no requerirà d'una nova convocatòria, de conformitat amb el que preveu l'article 58, apartat 2, lletra a), punt quart del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.



Quart. Entitats beneficiàries i requisits

1. A l'efecte d'aquesta convocatòria podran tindre la condició de beneficiàries, sempre que complisquen els requisits exigits en cada cas, les entitats que conformen el sector públic de la Generalitat en virtut del que es disposa en l'article 3 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer; les entitats locals previstes en la legislació autonòmica en matèria de règim local de la Comunitat, els seus consorcis i les seues entitats públiques dependents; universitats i els seus consorcis i centres adscrits amb seu o domicili social en la Comunitat Valenciana; entitats privades i empreses amb seu o domicili social en la Comunitat Valenciana.

2. Les entitats beneficiàries hauran d'haver sigut líders o sòcies participants d'un projecte executat bé dins o fora de la Comunitat Valenciana, en el període de programació 2014-2020, que siga aprovat i compte amb el corresponent acord de subvenció en el marc dels programes europeus indicats en el resolc primer.

3. Per a l'acreditació del compliment dels requisits exigits s'haurà d'atendre el que s'estableix en l'ordre de bases i en aquesta convocatòria. No podran ser beneficiàries de subvencions les entitats en les quals concórrega alguna de les circumstàncies previstes en l'article 13.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.



Cinqué. Obligacions de les entitats beneficiàries

1. Les entitats beneficiàries estan subjectes a les obligacions generals derivades de la normativa vigent sobre ajudes o subvencions públiques i, en particular, a les que fa referència l'article 14 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre.

2. En particular, les entitats beneficiàries estaran obligades a:

a) Acreditar davant l'òrgan instructor la realització de l'activitat o l'adopció del comportament, i també el compliment dels requisits i les condicions que determinen la concessió o gaudi de la subvenció.



b) Facilitar les actuacions de control financer que corresponen a la Intervenció General de la Generalitat i altres òrgans de control de les institucions autonòmiques en relació amb les subvencions concedides.



c) Comunicar a l'òrgan instructor l'obtenció de subvencions per a la mateixa finalitat, procedents de qualsevol administració o ens públic o privat de qualsevol nacionalitat, així com la utilització de fons propis, a l'efecte del que es disposa en l'article 30.4 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre. Aquesta comunicació haurà d'efectuar-se tan prompte com es conega i, en tot cas, amb anterioritat a la justificació de l'aplicació donada als fons percebuts.

d) Acreditar, amb anterioritat a dictar-se la proposta de resolució de concessió, que es troben al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social.

e) Conservar els documents justificatius de l'aplicació dels fons rebuts, inclosos els documents electrònics, mentre puguen ser objecte de les actuacions de comprovació i control.

f) Reintegrar, quan corresponga segons el que es preveu en l'article 37 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, i en el termini legalment establit, els imports corresponents a les subvencions concedides, i remetre una còpia del document acreditatiu del reintegrament a l'òrgan instructor. En aquest últim cas el reintegrament identificarà necessàriament, amb claredat, l'entitat beneficiària i la denominació de la proposta per a la qual es va atorgar la subvenció. De conformitat amb el que es disposa per l'article 13.2.g de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, no podran obtindre la condició de persones beneficiàries d'aquestes subvencions les entitats que no es troben al corrent en el pagament d'obligacions per reintegrament de subvencions.

g) Fer efectiu el compromís amb el dret constitucional d'igualtat de dones i homes en compliment de la Llei 9/2003, de 2 d'abril, de la Generalitat, d'igualtat entre dones i homes; i de la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes. Aquelles entitats que presenten una sol·licitud de subvenció estaran obligades a disposar d'un pla d'igualtat segons la normativa reguladora de la matèria.



h) En cas de realitzar-se l'activitat en un moment posterior a la publicació de la resolució de concessió, s'ha de fer constar en qualsevol publicació, fullet, programa i publicitat, en qualsevol mitjà o suport que es realitze, inclosos els electrònics i digitals, que es tracta d'una subvenció concedida per part de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic. Per a això s'inseriran en un lloc preferent i destacat els logotips oficials, d'acord amb les normes d'identitat corporativa d'aquesta institució, que estan disponibles en la pàgina web

https://presidencia.gva.es/es/manuales-corporativos.

i) En cas que la proposta subvencionada incloga la celebració d'esdeveniments públics s'haurà de comunicar a l'entitat concedent de la subvenció l'agenda d'aquests amb caràcter previ a la celebració.



j) Qualsevol altra obligació dimanant de la normativa estatal i comunitària que siga directament d'aplicació.

3. Les entitats beneficiàries públiques han de donar compliment al que estableix la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, i la Llei 1/2022 de la Generalitat, de transparència i bon govern de la Comunitat Valenciana.



Les entitats beneficiàries privades que perceben durant el període d'un any natural ajudes o subvencions públiques en una quantia superior a 50.000 euros, o quan representen almenys el 40 % del total dels seus ingressos, sempre que arriben com a mínim a la quantitat de 5.000 euros, hauran de complir les obligacions de publicitat activa que estableix el capítol II del títol I de la Llei 19/2013, de 13 d'abril, respectant la seua naturalesa privada i les finalitats que tenen reconegudes.

4. La difusió d'aquesta informació es realitzarà preferentment a través de les corresponents pàgines web, al marge que s'haja de fer constar en escrits, anuncis, publicacions, rètols i qualsevol suport. Tot això sense perjudici del que es disposa en el Reial decret 130/2019, de 8 de març, que regula la Base de Dades Nacional de Subvencions i la publicitat de les subvencions i altres ajudes públiques. En cas que no disposen d'una pàgina web on realitzar aquesta publicitat, podran complir amb aquesta obligació a través del portal que pose a la seua disposició la Generalitat.

5. Els subjectes compresos en l'article 3 i 4.1.b) de la Llei 1/2022, de 13 d'abril, de la Generalitat, de transparència i bon govern de la Comunitat Valenciana, faran extensiva l'aplicació dels principis i normes de conducta del codi ètic i de conducta, de conformitat amb l'article 55 d'aquesta llei, a persones i entitats beneficiàries d'ajudes i subvencions, així com a la resta de les entitats i persones amb les quals es relacione l'entitat pública de què es tracte. A aquest efecte, aquestes entitats hauran d'elaborar un codi ètic i de conducta que concrete i desenvolupe els principis d'actuació inclosos en el títol III de l'esmentada Llei 1/2022, que inclourà el següent contingut:

a) Els valors, normes de conducta i principis rectors de l'entitat i dels càrrecs i personal vinculat a aquesta, així com la política de regals de l'entitat.

b) Els mecanismes per a l'efectivitat d'aquests valors, normes de conducta i principis rectors, i els que s'establisquen per al seguiment, control i interpretació del codi.

c) Vies i mecanismes de difusió, formació i sensibilització sobre el codi.

d) Revisió, rendició de comptes i actualització del codi.

6. Les entitats incloses en l'article 3 de la Llei 1/2022, de 13 d'abril, de la Generalitat, de transparència i bon govern de la Comunitat Valenciana, han de publicar informació relativa a les subvencions i ajudes públiques. En aquesta s'han de respectar els límits establits per la normativa reguladora de protecció de dades de caràcter personal i per la resta de normativa vigent, de conformitat amb l'article 23 de la Llei 1/2022. Quant a la informació que han de publicar les entitats beneficiàries públiques, s'atindrà al que es preveu en l'article 12 de la mateixa llei.

7. Respecte a les obligacions de publicitat activa aplicable a les entitats que formen l'Administració local de la Comunitat Valenciana, s'atindrà al que es disposa en l'apartat 2 de l'article 10 de la Llei 1/2022, de 13 d'abril, de la Generalitat, de transparència i bon govern de la Comunitat Valenciana.



Sisé. Despeses subvencionables i requisits de les despeses

1. Es consideraran despeses subvencionables les que hagen sigut realitzades per l'entitat sol·licitant i estiguen directament relacionades amb l'objecte de la convocatòria, sempre que siguen associables a alguna categoria de despesa elegible de les que es detallen en l'apartat següent, estiguen previstes en el pressupost presentat, siguen identificables, verificables, raonables, justificades i ajustades als preus mitjans de mercat i s'hagen produït dins del període subvencionable, que és des de la data de publicació de la present convocatòria fins al 31 d'octubre de 2023.

2. Seran subvencionables les despeses indicades en l'article 6 de l'Ordre 1/2021, de 27 de gener, de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, en les condicions següents:

a) Partida pressupostària A.1 (annex II pressupost):

Viatges, allotjaments i dietes: costos de viatges i allotjament del personal propi involucrat en la proposta presentada.

1. Viatges.

2. Dietes.

3. Allotjaments.

4. Visats.

b) Partida pressupostària A.2 (annex II pressupost):

Serveis tècnics i professionals: despeses derivades de la contractació de personal expert o empreses per a dur a terme alguna de les activitats o tasques previstes en la proposta. Els serveis finançats per aquesta línia podran ser:

i. Estudis o enquestes (avaluacions, estratègies, notes conceptuals, disseny de plans, etc.).

ii. Formació.

iii. Traducció.

iv. Manteniment de sistemes informàtics i pàgines web del projecte europeu.

v. Promoció, comunicació i publicitat.

vi. Serveis relacionats amb l'organització i implementació de la proposta de comunicació / divulgació (càtering, interpretació, lloguer d'espais i equips necessaris, etc.).

vii. Costos de viatge i allotjament de persones expertes, conferenciants, etc.

c) Partida pressupostària A.3 (annex II pressupost): costos indirectes.

Els costos indirectes són aquells propis del funcionament regular de l'entitat beneficiària, que resulten imprescindibles per a l'execució de l'acció i atribuïbles a aquesta, en la mesura que tals costos corresponguen al període en què efectivament es realitza i de conformitat amb els principis i normes de comptabilitat generalment admeses.



Es basaran en costos reals incorreguts, suportats per factures o documents de valor probatori equivalent en el tràfic jurídic mercantil o amb eficàcia administrativa.

Els costos indirectes que puguen imputar-se no poden superar el 10 per 100 del total de l'import de la subvenció concedida.

3. Tal com s'indica en l'article 31.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, en cap cas es consideren despeses subvencionables els impostos indirectes quan siguen susceptibles de recuperació o compensació ni els impostos personals sobre la renda.





Seté. Quantia de la subvenció i criteris per a la seua determinació

1. Les entitats i empreses sol·licitants podran presentar fins a quatre propostes pertanyents a diferents projectes europeus. En el cas que una mateixa entitat o empresa, dins del termini establit, presente més d'una proposta per a un mateix projecte europeu, s'entendrà que l'última presentada reemplaça les anteriors.

2. El percentatge màxim de la subvenció serà el 90 % de la proposta subvencionada, amb un límit de 15.000,00 € per sol·licitud.

3. L'import global màxim serà distribuït entre els programes europeus establits en el resolc primer, i s'assignarà fins a un 20 % per programa en un primer repartiment.

En cas de no esgotar-se el crèdit destinat a cadascun dels programes, després del primer repartiment, es distribuirà proporcionalment entre els programes el crèdit dels quals s'haja esgotat i hagen quedat propostes sense subvencionar fins a esgotar el crèdit.

4. En cap cas l'import de la subvenció serà superior a l'import de la despesa sol·licitada. Per despesa sol·licitada s'entén aquella que demana l'entitat beneficiària en la seua sol·licitud de subvenció. L'import subvencionable serà aquell que finalment se li atorgue després de la justificació i revisió de la documentació justificativa de la despesa sol·licitada.



Huité. Presentació de sol·licituds i termini

1. Les sol·licituds es presentaran en el termini de 20 dies hàbils a comptar des de l'endemà de la publicació de l'extracte de la present convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. L'incompliment de l'esmentat termini donarà lloc a l'exclusió de la convocatòria.

2. Els models de formularis i d'annexos es troben en l'URL:

https://sede.gva.es/

3. Les entitats sol·licitants estan obligades a relacionar-se amb la Generalitat a través de mitjans electrònics, en els termes de l'article 14 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú, i han de presentar les sol·licituds exclusivament de manera telemàtica en la seu electrònica de la Generalitat Valenciana, accedint al cercador de tràmits i serveis en l'URL: https://sede.gva.es/

4. D'acord amb el que es disposa en l'article 28 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, la presentació de la sol·licitud de subvenció comportarà l'autorització de l'entitat sol·licitant perquè la Direcció General de Fons Europeus obtinga directament dels òrgans administratius corresponents l'acreditació del compliment de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social, prevista en els articles 18 i 19 del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, així com l'acreditació del compliment de la resta d'obligacions derivades de l'obtenció de subvencions, i en aquest cas les entitats no hauran d'aportar les corresponents certificacions.

En cas que l'entitat sol·licitant s'opose al fet que l'òrgan gestor de la subvenció obtinga directament aquesta informació, haurà d'indicar-ho expressament en el formulari telemàtic de sol·licitud, i estarà obligada a aportar els documents acreditatius corresponents.

5. La presentació de la sol·licitud portarà implícita l'acceptació de les bases i el que es disposa en aquesta convocatòria.



Nové. Documentació preceptiva de les sol·licituds

De conformitat amb el que s'estableix en l'article 10 de l'Ordre 1/2021, de 27 de gener, les sol·licituds hauran d'acompanyar-se de la documentació preceptiva que s'estableix a continuació:

a) Imprés de sol·licitud general de subvenció: els models d'impresos normalitzats (sol·licituds i la resta de documentació) estaran disponibles en l'adreça d'internet

http://www.hisenda.gva.es/ i http://www.sede.gva.es/

En aquesta sol·licitud estan incloses les autoritzacions per a l'obtenció directa de les següents dades: d'identitat i de residència; d'obligacions tributàries amb l'Estat; d'obligacions tributàries amb la Generalitat Valenciana i amb la Seguretat Social, així com la declaració d'ajudes sol·licitades o rebudes per a aquest projecte o acció.

Si l'entitat sol·licitant s'oposa expressament a aquesta autorització, haurà d'aportar les certificacions que s'indiquen en l'article 10 de l'Ordre 1/2021, de 27 de gener, les quals hauran de ser vàlides fins a la data de concessió de la subvenció.

b) Documentació acreditativa i identificativa de l'entitat sol·licitant, consistent en fotocòpia de l'escriptura de constitució/estatuts actualitzada, poders de representació, si escau, i acreditació de la inscripció en el Registre Mercantil o registre corresponent, així com la fotocòpia de la targeta d'identificació fiscal.

c) Certificat tributari relatiu a l'impost d'activitats econòmiques (IAE), així com l'acreditació del seu pagament o, si escau, la certificació d'exoneració d'aquest.

d) Tal com disposa l'apartat 4 de l'article 199 de la Llei 8/2010, de 23 de juny, de règim local de la Comunitat Valenciana, les entitats locals hauran d'acreditar haver presentat el compte general a la Sindicatura de Comptes, en els termes i terminis assenyalats en la legislació que regula la Sindicatura de Comptes de la Generalitat.

e) En el cas que el compte bancari de l'entitat no estiga donat d'alta en la Generalitat, o s'hagen de modificar les seues dades, s'haurà d'accedir al següent enllaç,

https://www.gva.es/es/inicio/procedimientos?id_proc=22648&version=amp, d'acord amb el que estableix la Resolució de 16 de juny de 2022, del conseller d'Hisenda i Model Econòmic, per la qual s'aprova la implementació del sistema informàtic PROPER.

El seu ús serà obligatori per als subjectes que disposa l'article 6 de l'Ordre 2/2022, de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, que regula les actuacions o tràmits d'alta, modificació i baixa de les dades personals identificatives i bancàries de les persones físiques i jurídiques que es relacionen econòmicament amb la Generalitat.

La presentació de sol·licituds d'alta, modificació i baixa de dades realitzada de forma no automatitzada, a partir de la posada en funcionament d'aquesta aplicació informàtica pels subjectes obligats a comunicar-se per via electrònica, serà objecte de requeriment per part de l'Administració perquè es procedisca a realitzar la seua presentació. Es considerarà com a data de presentació de la sol·licitud d'alta, modificació i baixa aquella en la qual haja sigut realitzada l'esmena.

f) Annex I: formulari d'informació complementària al model de sol·licitud, descriptiu de la proposta de comunicació i/o capitalització de resultats d'un projecte europeu en el qual estiguen totes les declaracions responsables requerides en l'Ordre 1/2021, de 27 de gener.



g) Informe final del projecte finalitzat corresponent a un dels programes europeus objecte d'aquesta convocatòria.

h) Annex II: detall del pressupost sol·licitat, en el qual s'indica l'import de la subvenció sol·licitada desglossada en partides pressupostàries.



i) Declaració d'ajudes de minimis, d'acord amb imprés normalitzat.



(https://www.gva.es/downloads/publicados/in/24115_bi.pdf)



Desé. Esmena de sol·licituds

1. Quan la sol·licitud no complisca els requisits assenyalats en la legislació bàsica de procediment administratiu comú o no s'acompanye de la documentació que resulte exigible d'acord amb aquesta convocatòria de subvencions, o es considere necessària per a resoldre, es requerirà l'entitat interessada perquè esmene la falta o acompanye els documents exigits, de conformitat amb el que s'estableix en l'article 11 de l'Ordre 1/2021, de 27 de gener.

2. La llista de les entitats sol·licitants que hagen d'esmenar la sol·licitud o adjuntar els documents preceptius indicats en el resolc anterior, es publicarà en la pàgina web de la Conselleria http://www.hisenda.gva.es, amb indicació que si en el termini de 10 dies hàbils aquests no s'aporten correctament, es considerarà que desisteixen de la seua sol·licitud, amb una resolució prèvia per la qual es declararà el motiu d'exclusió.



Onzé. Ordenació i instrucció del procediment

1. L'òrgan encarregat de l'ordenació i instrucció del procediment serà la Direcció General de Fons Europeus el qual, d'ofici, acordarà totes les actuacions necessàries per a la determinació, coneixement i comprovació de les dades en virtut de les quals ha de pronunciar-se la resolució, tal com s'estableix en els termes previstos en la legislació vigent en matèria de procediment administratiu comú.



2. La Direcció General de Fons Europeus podrà sol·licitar de l'entitat sol·licitant l'aportació addicional d'aquells altres documents o dades aclaridores que estime necessaris per a resoldre sobre la sol·licitud presentada.



Dotzé. Comissió d'avaluació

1. Examinades les sol·licituds, aquelles que complisquen i acrediten els requisits d'aquesta convocatòria seran tingudes en compte per una comissió d'avaluació que elaborarà les corresponents propostes de concessió o denegació de les subvencions i determinació de les seues quanties. Aquesta comissió estarà integrada per tres membres i tindrà la composició següent:

a) Presidència: la persona titular de la Direcció General de Fons Europeus, o persona que designe per a la seua substitució.

b) Vocals: 2 persones designades per la Direcció General de Fons Europeus, entre el personal funcionari d'aqueixa mateixa direcció general, una de les quals actuarà com a secretària de la comissió.

2. Aquesta comissió podrà sol·licitar l'assessorament i l'emissió dels informes tècnics pertinents per a una adequada anàlisi de les sol·licituds presentades.

3. El règim jurídic de la comissió és l'establit en la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, i la seua composició s'ajustarà al principi de presència equilibrada de tots dos sexes, de conformitat amb el que disposa la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes.

4. Després d'analitzar totes les sol·licituds admeses a tràmit, la comissió d'avaluació elevarà la proposta motivada de resolució a l'òrgan competent per a resoldre.



Tretzé. Criteris objectius de valoració

De conformitat amb el que s'estableix en l'article 8 de l'Ordre 1/2021, de 27 de gener, l'únic criteri de valoració de les sol·licituds presentades serà el del moment de presentació de la corresponent sol·licitud, sense perjudici del repartiment proporcional entre programes europeus en els quals s'adscriuen tal com s'indica en el resolc tercer, i es distribuirà tot el pressupost previst entre les entitats sol·licitants que complisquen els requisits fins a esgotar-lo.



Catorzé. Resolució de la convocatòria i termini

1. Correspon al conseller d'Hisenda i Model Econòmic, o òrgan en què delegue, dictar la resolució de la concessió de les diferents subvencions que puguen convocar-se.

2. El termini màxim per a la resolució motivada i la notificació de les sol·licituds que es formulen per a la concessió de les subvencions que puguen establir-se serà de sis mesos comptats a partir de l'endemà de la publicació de la present convocatòria.

3. Transcorregut el termini sense que haja recaigut una resolució, s'entendrà desestimada la sol·licitud de concessió de la subvenció, en els termes previstos en article 55 de la Llei 9/2001, de 27 de desembre, de mesures fiscals, de gestió administrativa i financera, i d'organització de la Generalitat Valenciana. Tal com disposa la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, la desestimació per silenci administratiu té els sols efectes de permetre als interessats la interposició del recurs administratiu o contenciós administratiu que resulte procedent.

4. La resolució motivada es notificarà a les persones interessades en els termes previstos en la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. La resolució de concessió i/o denegació es publicarà en la pàgina web de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, en l'enllaç corresponent a aquesta convocatòria.

5. Les subvencions concedides, així com les denegades, seran publicades en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, en compliment del que s'estableix en la Llei 38/2003, de 17 de novembre.

6. Qualsevol alteració de les condicions tingudes en compte per a la concessió de la subvenció i, en tot cas, l'obtenció concurrent d'altres aportacions fora dels casos permesos en les normes reguladores podrà donar lloc a la modificació de la resolució de concessió en els termes establits en la normativa reguladora de la subvenció, d'acord amb el que es preveu en l'article 19.4 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre.



Quinzé. Justificació

1. La justificació de les subvencions s'efectuarà en el termini màxim de dos mesos posteriors a la data de finalització del termini d'execució i com a màxim el 31 d'octubre de l'any natural de concessió de la subvenció, de conformitat amb l'article 17 bis de l'Ordre 1/2021, de 27 de gener.

2. La documentació justificativa preceptiva és:

a) La memòria de les activitats realitzades, justificativa del compliment de les condicions imposades en la concessió de la subvenció.



b) Les fonts de verificació de la/les acció/ions objecte de la proposta realitzada: cartells, fullets, vídeos, imatges, pancartes, DVD, CD i resta de material que acredite l'efectiva execució dels fons en format electrònic.

c) L'annex II (detall del pressupost sol·licitat) emplenat, l'import executat, en què conste la desviació existent respecte a la sol·licitud.



d) L'annex III. Relació numerada de factures o documents de valor probatori equivalent en el tràfic jurídic mercantil o amb eficàcia administrativa justificatius de la despesa realitzada. Aquesta relació numerada haurà d'agrupar-se segons les partides detallades en el pressupost de la proposta.

Aquests documents han de contindre data, import, descripció de la despesa i referència identificativa. En el cas de rebuts per arrendament o altres despeses que no disposen de factura s'haurà d'aportar una còpia del contracte del qual es desprenga l'obligació d'incórrer en aquesta despesa i del qual puga identificar-se el respectiu pagament.

e) L'annex IV. Relació de documents que acredite el pagament de la corresponent despesa: rebuts, transferències o càrrecs bancaris. Aquest document ha d'estar correctament referenciat al document de despesa descrita en l'apartat anterior. Si es tracta d'una remesa de despeses hauran d'identificar-se cadascuna d'aquestes mitjançant la corresponent referència identificativa.

f) Per a la despesa de serveis tècnics i professionals, si haguera sigut necessari sol·licitar tres pressupostos, en virtut de l'article 31.3 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, per a la realització de la despesa, aquests hauran de ser aportats.

3. L'incompliment de l'obligació de justificació de la subvenció en els termes establits en aquest resolc o la justificació insuficient d'aquesta portarà aparellat el reintegrament en les condicions previstes en l'article 37 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.





Setzé. Subcontractació

1. De conformitat amb l'article 19 de l'Ordre 1/2021, de 27 de gener, de 2021, de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions en matèria de suport a la participació en projectes europeus, i d'acord amb l'article 29 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, s'entén que una entitat beneficiària subcontracta quan concerta amb tercers l'execució total o parcial de l'activitat que constitueix l'objecte de la subvenció. Queda fora d'aquest concepte la contractació d'aquelles despeses en què haja d'incórrer l'entitat beneficiària per a la realització per si mateixa de l'activitat subvencionada.



2. L'activitat que l'entitat beneficiària subcontracte amb tercers no excedirà del 80 % de la subvenció concedida. En cap cas podran subcontractar-se activitats que, augmentant el cost de l'activitat subvencionada, no aporten valor afegit al contingut d'aquesta.

3. Els contractistes estaran obligats només davant l'entitat beneficiària de la subvenció, que assumirà la total responsabilitat de l'execució de l'activitat subvencionada davant de l'Administració.

4. En cap cas podrà concertar-se pel beneficiari l'execució total o parcial de les activitats subvencionades amb:

a) Persones o entitats incurses en alguna de les prohibicions de l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.



b) Persones o entitats que hagen percebut altres subvencions per a la realització de l'activitat objecte de contractació.

c) Intermediaris o assessors en què els pagaments es definisquen com un percentatge del cost total de l'operació, llevat que aquest pagament estiga justificat amb referència als preus mitjans de mercat del treball realitzat o els serveis prestats.

d) Persones o entitats vinculades amb l'entitat beneficiària, llevat que concórreguen els requisits de l'article 29.7.d de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

e) Persones o entitats sol·licitants d'ajuda o subvenció en la mateixa convocatòria i programa que no hagen obtingut subvenció per no reunir els requisits o no aconseguir la valoració suficient.



Disseté. Pagament de les subvencions

El pagament de les subvencions es realitzarà conforme al que es disposa en la Llei 38/2003, de 17 de novembre, i en les següents disposicions comunes:

a) En tot cas, amb caràcter previ al pagament de la subvenció, l'entitat beneficiària haurà de trobar-se al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries davant de la Seguretat Social i respecte a l'impost d'activitats econòmiques (IAE), en el cas que l'entitat no estiga exempta.

b) La tramitació del pagament de la subvenció s'iniciarà després de l'aportació per part de les entitats beneficiàries de la totalitat de la justificació i de la corresponent comprovació per la Direcció General de Fons Europeus.

c) El pagament s'efectuarà d'una sola vegada, després de la justificació de les despeses i la seua comprovació per l'òrgan administratiu competent, mitjançant una transferència bancària al compte del qual siga titular l'entitat beneficiària i que estiga donat d'alta en el Sistema d'Informació Pressupostària de la Generalitat.



Dihuité. Control i supervisió

1. La Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic exercirà, a través de la Intervenció General, el control financer de les subvencions concedides, sense perjudici de les activitats de seguiment i control que duga a terme la Direcció General de Fons Europeus i de les activitats ordinàries de fiscalització que siguen procedents en aplicació de la normativa general de control economicofinancer.

2. El pla de control, en el marc del que s'estableix en l'article 20 de l'Ordre 1/2021, de 27 de gener, s'efectuarà mitjançant la comprovació material de l'efectiva realització de l'activitat subvencionada. El tipus de control a efectuar serà administratiu, es controlaran totes les sol·licituds de subvenció en la fase de presentació i la seua posterior concessió, durant l'execució de la proposta subvencionada mitjançant el seguiment de les comunicacions que siguen preceptives conforme a l'apartat 5.2 d'aquestes bases, i en la fase de justificació i pagament.

3. Les entitats beneficiàries relacionades amb l'objecte de la subvenció o la seua justificació, estan obligades a facilitar l'exercici de les funcions de control que corresponen a la Generalitat, així com de qualssevol altres de comprovació i control financer que puguen realitzar els òrgans de control competents, tant nacionals com comunitaris i, en particular, el lliure accés als locals i documentació objecte d'investigació, així com la possibilitat d'obtindre còpia d'aquella.



4. Quan es procedisca a una verificació del desenvolupament de l'actuació en el mateix lloc on s'executa, l'entitat a la qual s'haja concedit la subvenció garantirà i facilitarà l'accés al lloc de l'acció i als seus immobles, així com als llibres, comptes i documents justificatius corresponents.



Dinové. Reintegrament i minoració de les subvencions

1. Són causes de reintegrament de les subvencions les que estableix l'article 37 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, de subvencions.

2. De conformitat amb l'article 34 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, es produirà la pèrdua del dret al cobrament total o parcial de la subvenció en el supòsit de falta de justificació o de concurrència d'alguna de les causes previstes en l'article 37 d'aquesta llei.

3. En aquest sentit, s'iniciarà un procediment que podrà donar lloc al reintegrament de les quantitats percebudes, així com a l'exigència dels interessos legals des de la data de pagament de la subvenció fins a la data en què s'acorde la procedència del reintegrament, d'acord amb les previsions dels articles 37 a 40 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, i dels articles 91 a 101 del Reial decret 887/2006, de 21 de juliol.

4. Són causes de revocació les que preveuen l'article 172 de la Llei 1/2015, de 6 de febrer, així com l'article 37 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, i l'incompliment dels requisits establits en aquestes bases reguladores.

5. D'acord amb el que es preveu en la Llei 14/2017, de 10 de novembre, de la Generalitat, de memòria democràtica i per a la convivència de la Comunitat Valenciana, és un supòsit de pèrdua del dret al cobrament de la subvenció i de reintegrament d'aquesta que la subvenció siga destinada a la realització d'una activitat o al compliment d'una finalitat prohibida en el títol VI de l'esmentada llei.

6. Si l'òrgan concedent, a conseqüència de la seua actuació de comprovació, o la Intervenció General, en el marc del procediment de control, aprecien la concurrència d'alguna causa de revocació de la subvenció concedida, hauran d'instar l'inici del procediment corresponent, d'acord amb el que disposa la Llei 38/2003, de 17 de novembre.



7. En tot cas, en la tramitació del procediment es garantirà el dret de l'entitat beneficiària a l'audiència, de conformitat amb el que es disposa en la Llei 38/2003, de 17 de novembre.



Contra el que es disposa en la present resolució, que posa fi a la via administrativa, es podrà interposar potestativament un recurs de reposició davant el mateix òrgan que ha dictat l'acte en el termini d'un mes, comptat des de l'endemà de la publicació, de conformitat amb el que es preveu en els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, o bé un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en el termini de dos mesos, comptats des de l'endemà de la publicació, de conformitat amb el que s'estableix en els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa. Tot això sense perjudici que s'utilitze qualsevol altra via que es considere oportuna.



València, 20 d'abril de 2023.– El sotssecretari de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic (per delegació, Resolució de 8.06.22, DOGV 9360): Daniel González Serisola.

Mapa web