Ficha disposicion

Ficha disposicion





ORDRE 2/2023, de 29 de març, de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, per la qual es modifica l'Ordre 2/2021, de 16 de març, de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, de desplegament del Decret 177/2020, de 30 d'octubre, del Consell, d'aprovació del Reglament orgànic i funcional de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 9570 de 06.04.2023
Número identificador:  2023/3498
Referència Base de Dades:  003608/2023
 



ORDRE 2/2023, de 29 de març, de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, per la qual es modifica l'Ordre 2/2021, de 16 de març, de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, de desplegament del Decret 177/2020, de 30 d'octubre, del Consell, d'aprovació del Reglament orgànic i funcional de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat. [2023/3498]





PREÀMBUL



El Decret 5/2019, de 16 de juny, del president de la Generalitat determina el nombre i la denominació de les conselleries i les seues atribucions, entre les quals es troba la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, a la qual atribueix les competències en matèria de vertebració del territori, paisatge, transports, ports, aeroports i obres públiques.

El Decret 7/2019, de 20 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determinen les secretaries autonòmiques de l'Administració del Consell, disposa com a òrgans superiors de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, la Secretaria Autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge i la Secretaria Autonòmica d'Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible.

D'altra banda, mitjançant el Decret 105/2019, de 5 de juliol, del Consell, s'estableix l'estructura orgànica bàsica de la Presidència i de les conselleries, posteriorment modificat pel Decret 168/2020, de 30 d'octubre, del Consell.

Consegüentment, pel Decret 177/2020, de 30 d'octubre, del Consell, es va aprovar el Reglament orgànic i funcional de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat.

La Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, estableix en l'article 65 que els consellers desenvoluparan orgànicament la seua conselleria en els termes del seu reglament orgànic i altres normes reglamentàries que aprove el Consell, previsió legal coincident amb les facultats que la disposició final primera del Decret 177/2020, de 30 d'octubre, del Consell, d'aprovació del Reglament orgànic i funcional de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat atorguen al conseller per a dictar, dins de l'àmbit de les seues competències, les disposicions que requerisca el desplegament i execució d'aquest decret i, concretament, el desenvolupament del nivell administratiu que depén directament dels òrgans superiors i directius de la Conselleria.

Per tant, mitjançant l'Ordre 2/2021, de 16 de març, d'aquesta conselleria, es desenvolupa l'estructura orgànica i funcional de la Conselleria continguda en el Reglament orgànic i funcional, que determina el nombre, dependència i denominació de les unitats administratives amb rang de subdirecció general i cap de servei i els assigna les funcions que han d'exercir.

Amb posterioritat, raons organitzatives posades de manifest en el desplegament de la citada ordre han posat de manifest la necessitat d'efectuar una sèrie d'ajustos en l'organització prevista, com a conseqüència de diverses causes, ajustos realitzats mitjançant l'Ordre 1/2022, de 28 de gener, d'aquesta Conselleria.

I això perquè, d'una banda, la necessitat d'ordenar i gestionar adequadament el territori ha donat lloc a l'aprovació d'instruments d'ordenació territorial que obliguen a informar els instruments de planejament tenint en compte les determinacions en aquestes incorporades. Aquesta obligació ha generat un increment considerable del treball, que ha fet necessària una nova organització en la qual es diferencien clarament les funcions d'elaboració i tramitació dels instruments d'ordenació del territori i les de gestió que comporta l'aplicació d'aquests nous instruments d'ordenació. A més, en matèria d'ordenació del territori, el nou marc normatiu ha establit un tracte preferent a la tramitació de les autoritzacions d'aprofitament d'energies renovables, tant estatals com autonòmiques, amb la finalitat de donar resposta a l'emergència climàtica i de complir els diferents indicadors d'emissió i neutralitat en relació amb l'Estratègia de la UE per a 2050, la qual cosa ha obligat a adoptar mesures per a donar prioritat al volum de projectes en tramitació. Això ha comportat una important càrrega addicional de treball per a la direcció general competent en la matèria. Així, aquestes circumstàncies van justificar la creació d'una nova Subdirecció General d'Infraestructura Verda, Paisatge i Gestió Territorial, a la qual s'adscriuen dos dels serveis ja existents. Amb aquesta nova organització es diferencia entre l'elaboració i tramitació d'instruments d'ordenació del territori i la gestió que comporta la tramitació ordinària d'expedients.



No obstant això, l'experiència d'aquest temps ha posat de manifest la necessitat de reajustar internament la distribució d'assumptes i expedients que gestionen els serveis ja existents, sense que això implique cap incidència en la dotació dels capítols de despesa assignada al departament de la Generalitat competent per raó de la matèria, ni en l'actual relació de llocs de treball.

En virtut d'això, fent ús de les facultats que m'atribueixen els articles 28.f i 65 de l'esmentada Llei 5/1983, i amb l'informe de les conselleries competents en matèria d'hisenda i administració pública,





ORDENE



Article únic

Modificació dels articles 3 i 3 bis de l'Ordre 2/2021, de 16 de març, de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, de desplegament del Decret 177/2020, de 30 d'octubre, del Consell, d'aprovació del Reglament orgànic i funcional de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, que queden redactats en la forma indicada en l'annex.





DISPOSICIÓ FINAL



Única. Entrada en vigor

La present ordre entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



València, 29 de març de 2023



La consellera de Política Territorial,

Obres Públiques i Mobilitat,

REBECA TORRÓ SOLER





ANNEX



Article 3. Subdirecció General d'Ordenació del Territori

1. La Subdirecció General d'Ordenació del Territori és la unitat administrativa a la qual correspon impulsar i elaborar els instruments autonòmics de planificació territorial i paisatge, així com les estratègies relacionades amb la infraestructura verda, coordinar i supervisar les actuacions rellevants en aquesta matèria, aplicar, actualitzar, modificar i revisar l'Estratègia Territorial de la Comunitat Valenciana, impulsar i coordinar els projectes d'inversions estratègiques sostenibles, coordinar administrativament les relacions amb l'Institut Cartogràfic Valencià, així com planificar, coordinar i supervisar l'activitat del Servei de Planificació Territorial que es troba sota la seua dependència.



2. Al Servei de Planificació Territorial correspon l'exercici de les funcions següents

a) Elaborar i interpretar els plans d'ordenació del territori.

b) Definir objectius, propostes i criteris en matèria de planificació territorial.

c) Fomentar la participació pública i la coordinació amb altres administracions públiques en matèria de planificació territorial.

d) Aplicar, actualitzar, modificar i revisar l'Estratègia Territorial de la Comunitat Valenciana.

e) Elaborar les cartografies territorials.

f) Impulsar i coordinar els projectes d'inversions estratègiques sostenibles.

g) Aquelles altres que se li encomanen en matèries de la seua competència sempre que no siguen expressament atribuïdes a altres serveis.



Article 3 bis. Subdirecció General d'Infraestructura Verda, Paisatge i Gestió Territorial

1. La Subdirecció General d'Infraestructura Verda, Paisatge i Gestió Territorial és la unitat administrativa a la qual correspon coordinar i supervisar totes les actuacions en matèria d'infraestructura verda i paisatge, així com planificar, dirigir, coordinar i supervisar l'activitat dels serveis sota la seua dependència que s'indiquen a continuació:



a) Servei d'Infraestructura Verda i Paisatge

b) Servei de Gestió Territorial

2. Al Servei d'Infraestructura Verda i Paisatge correspon l'exercici de les funcions següents:

a) Elaborar, supervisar, gestionar i tramitar els instruments previstos en la normativa de protecció del paisatge.

b) Fomentar la participació pública i la coordinació amb altres administracions públiques en matèria d'infraestructura verda i paisatge.

c) Cooperar amb els ajuntaments en l'elaboració, tramitació i aplicació dels instruments de paisatge.

d) Planificar i impulsar actuacions singulars de protecció, ordenació i gestió del paisatge.

e) Coordinar la infraestructura verda en plans, programes i projectes.

f) Difondre i sensibilitzar en matèria de paisatge.

g) Aquelles altres que se li encomanen en matèries de la seua competència sempre que no siguen expressament atribuïdes a altres serveis.

3. Al Servei de Gestió Territorial correspon l'exercici de les funcions següents:

a) Gestionar els plans d'ordenació del territori incloent el de riscos naturals i induïts.

b) Elaborar indicadors i propostes per al seguiment de les polítiques sectorials que tinguen una projecció sobre el territori.

c) Difondre, formar i sensibilitzar la societat valenciana en matèria d'ordenació del territori.

d) Aquelles altres que se li encomanen en matèries de la seua competència sempre que no siguen expressament atribuïdes a altres serveis.

Mapa web