Ficha disposicion

Ficha disposicion





Extracte de la Resolució de 15 març de 2021, de la Universitat d'Alacant per la qual es convoquen beques per a exempció de taxes de matrícula per serveis acadèmics en la Universitat d'Alacant per a estudis de grau en el curs 2020-2021.



Texto
Texto Texto2
Publicat en:  DOGV núm. 9046 de 23.03.2021
Número identificador:  2021/2853
Referència Base de Dades:  002635/2021
 

  • Anàlisi documental

    Texto
    Texto Texto2
    Origen de disposició: Universitat d'Alacant
    Grup temàtic: Beques i pràctiques de formació



Extracte de la Resolució de 15 març de 2021, de la Universitat d'Alacant per la qual es convoquen beques per a exempció de taxes de matrícula per serveis acadèmics en la Universitat d'Alacant per a estudis de grau en el curs 2020-2021. [2021/2853]

BDNS (identif.): 553561.

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatoria el text complet de la qual pot consultar-se en la Base de dades nacional de subvencions

https://www.infosubvenciones.es/bdnstrans/GE/es/convocatoria/553561



Primer. Beneficiaris

Estudiants que cursen ensenyaments conduents a títols oficials de Grau, en la Universitat d'Alacant i els seus centres adscrits, en el curs 2020-2021 i que reuneixin els següents requisits:

Posseir la nacionalitat espanyola o d'un altre Estat membre de la Unió Europea.

En el supòsit d'estrangers no comunitaris, s'aplicarà el que es disposa en la normativa sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seva integració social.

A) Requisits acadèmics:

1. Cursar estudis de Grau oficial en la Universitat d'Alacant.

2. Acreditar una matrícula mínima de 48 crèdits. Així mateix, hauran de complir aquest mateix requisit respecte al curs anterior, excepte l'alumnat que iniciï estudis. No serà exigible aquest requisit, per una sola vegada, a l'alumnat que li resti per a finalitzar els seus estudis un nombre de crèdits inferior. Els crèdits convalidats, adaptats, reconeguts o transferits no entren a formar part d'aquests mínims

3. Excepte a l'alumnat que iniciï estudis, es requerirà haver aconseguit en el curs acadèmic anterior les següents condicions de rendiment acadèmic:

– Haver obtingut una qualificació mitjana de, almenys, 3,4 punts en estudis de la branca d'Enginyeria i Arquitectura i 4,25 en els estudis de la resta de branques de coneixement.

– Haver superat el 50 % dels crèdits matriculats en estudis de les branques d'Enginyeria i Arquitectura i Ciències, el 60 % en el cas d'estudis de la Branca de Ciències de la Salut o el 70 % en la resta d'estudis universitaris.

B) Requisits econòmics:

No superar els llindars de renda i patrimoni establits en la convocatòria anual de beques de la Generalitat Valenciana per a la realització d'estudis universitaris en les universitats de la Comunitat Valenciana.



El còmput de renda es farà referit al mateix temps que assenyali aquesta convocatòria o a la part de l'any natural de l'inici del curs acadèmic de la convocatòria quan, per infortuni econòmic, hagi disminuït la renda de la unitat familiar.



Segon. Objecte

L'exempció de taxes de matrícula per serveis acadèmics per a l'alumnat que cursi ensenyaments conduents a títols oficials de Grau, en la Universitat d'Alacant i els seus centres adscrits en el curs 2020-2021. Amb la finalitat de la no exclusió de l'estudi en la Universitat d'Alacant per raons econòmiques, prestant especial atenció a les persones amb càrregues familiars, víctimes de la violència de gènere i persones amb dependència i discapacitat, garantint així el seu accés i permanència en els estudis universitaris.



Tercer. Bases reguladores

Les bases reguladores específiques estan publicades en el DOGV de dia 9 de març de 2021:

http://www.dogv.gva.es/datos/2021/03/09/pdf/2021_1976.pdf

La convocatòria en el Butlletí Oficial de la Universitat d'Alacant de dia 15 de març de 2021:

https://www.boua.ua.es/pdf.asp?pdf=6275.pdf



Quarta. Quantia

La dotació econòmica de la convocatòria són 250.000 euros, de la qual es destinarà un màxim del 10 % per a cobrir les ajudes previstes en la disposició addicional primera de les bases reguladores de la present convocatòria.

Quantia individualitzada de la beca: el 75 % de les taxes de matrícula, fins a un import màxim de 1.000 euros. La beca només aconseguirà els crèdits matriculats en primera matrícula en el curs 2020-2021.



Cinqué. Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds serà de vint dies naturals, computats des de l'endemà de la publicació de l'extracte d'aquesta convocatòria en el DOGV.



Alacant, 15 de març de 2021.– La rectora: Amparo Navarro Faure.

Mapa web