Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. RESOLUCIÓ de 22 de maig de 2018, de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, per la qual s'estableix el límit màxim de presencialitat exigible per a l'alumnat matriculat en determinats mòduls professionals de títols de Formació Professional en modalitat semipresencial o a distància a la Comunitat Valenciana.



Publicado en:  DOGV núm. 8307 de 31.05.2018
Número identificador:   2018/5209
Referencia Base Datos:  005439/2018
 
  • Análisis jurídico

  • Análisis documental

    Origen disposición: Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport
    Grupo Temático: Legislación
    Materias: Educació
    Descriptores:
      Temáticos: organització de l'ensenyament, legislació escolar, planificació educativa, educació a distància, alumne, alumnat, ensenyament professional


  • RESOLUCIÓ de 22 de maig de 2018, de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, per la qual s'estableix el límit màxim de presencialitat exigible per a l'alumnat matriculat en determinats mòduls professionals de títols de Formació Professional en modalitat semipresencial o a distància a la Comunitat Valenciana. [2018/5209]



    L'Ordre de 4 de juliol 2008, de la Conselleria d'Educació, regula l'organització dels ensenyaments dels cicles formatius de Formació Professional en la modalitat semipresencial o a distància en centres públics de la Comunitat Valenciana (DOGV 5818, 31.07.2008).

    L'Ordre de 4 de maig de 2009, de la Conselleria d'Educació, regula l'autorització i l'organització dels ensenyaments de cicles formatius de Formació Professional Inicial en la modalitat semipresencial o a distància en centres privats de la Comunitat Valenciana (DOGV 6037, 17.06.2009).

    L'Ordre 78/2010, de 27 d'agost, de la Conselleria d'Educació, per la qual es regulen determinats aspectes de l'ordenació i l'organització acadèmiques dels cicles formatius de Formació Professional del sistema educatiu en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana (DOGV 6347, 03.09.2010), estableix en les disposicions finals primera i segona que l'assistència de l'alumnat a les tutories té caràcter voluntari, excepte en els mòduls professionals per als quals s'exigisca presencialitat, la relació dels quals ha de ser publicada per una resolució, sense que el límit màxim de presencialitat excedisca el 10 % de l'horari del mòdul professional, percentatge que pot ser incrementat fins al 20 %.

    Per tant, és procedent establir els mòduls professionals per als quals s'exigeix presencialitat dels cicles que constitueixen l'oferta educativa de Formació Professional semipresencial o a distància, així com el percentatge de presencialitat exigible al alumnat.

    D'acord amb la normativa indicada, i vistes les funcions que em són atribuïdes en el Decret 103/2015, de 7 de juliol, del Consell, pel qual estableix l'estructura orgànica bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat (DOGV 7566, 08.07.2015), i en l'article 6 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, resolc:





    Primer. Finalitat i límit de presencialitat

    La present resolució té per objecte determinar els mòduls professionals per als quals s'exigeix presencialitat a l'alumnat matriculat en la modalitat semipresencial o a distància, la relació dels quals es recull en l'annex I, així com el percentatge de presencialitat exigible de l'horari de cada mòdul professional, que serà del 20 % de l'horari del mòdul.



    Segon. Àmbit d'aplicació

    Aquesta resolució és aplicable a tots els centres educatius públics i privats de la Comunitat Valenciana que impartisquen ensenyaments de Formació Professional en la modalitat semipresencial o a distància.



    Tercer. Calendari i horari

    El centre educatiu autoritzat per a impartir aquesta modalitat d'ensenyaments establirà el calendari i l'horari en el qual s'impartiran els continguts dels mòduls professionals per als quals es requereix presencialitat.





    DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA



    Queda derogada la Resolució de 15 de setembre de 2010, de la Direcció General d'Avaluació, Innovació i Qualitat Educativa i de la Formació Professional, per la qual s'estableix el límit màxim de la presència exigible a l'alumnat matriculat en determinats mòduls de títols de Formació Professional en semipresencial o a distància a la Comunitat Valenciana.





    DISPOSICIONS FINALS



    Primera

    Aquesta resolució farà efecte l'endemà de ser publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.



    Segona

    Contra aquesta resolució, que no exhaureix la via administrativa, es podrà interposar un recurs d'alçada davant la Secretaria Autonòmica d'Educació i Investigació en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de ser publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, de conformitat amb els articles 121 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.



    València, 22 de maig de 2018.– La directora general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial: Marina Sánchez Costas.