ORDE de 4 de juny de 2009, de la Conselleria d'Educació, per la qual es crea el departament didàctic d'Informàtica en tots els instituts d'Educació Secundària de la Comunitat Valenciana de titularitat de la Generalitat.



Publicado en:  DOGV núm. 6057 de 15.07.2009
Número identificador:   2009/8267
Referencia Base Datos:  008308/2009
 
  • Análisis jurídico

  • Análisis documental

    Origen disposición: Conselleria Educació
    Grupo Temático: Reglamentación, Legislación
    Materias: Educació
    Descriptores:
      Temáticos: centre d'ensenyament, ensenyament secundari, informàtica, organització de l'ensenyament , batxillerat


  • ORDE de 4 de juny de 2009, de la Conselleria d'Educació, per la qual es crea el departament didàctic d'Informàtica en tots els instituts d'Educació Secundària de la Comunitat Valenciana de titularitat de la Generalitat. [2009/8267]

    La Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'Educació (BOE de 04.05.06), establix en l'article 130.2 que als instituts d'Educació Secundària existiran, entre els òrgans de coordinació docent, departaments de coordinació didàctica que s'encarregaran de l'organització i el desenrotllament de les ensenyances pròpies de les matèries o els mòduls que els encomanen.

    El Decret 234/1997, de 2 de setembre, del Govern Valencià (DOGV de 08.09.97), pel qual s'aprova el reglament orgànic i funcional dels instituts d'Educació Secundària, regula en el títol IV els òrgans de coordinació docent i establix, en l'article 83, que als instituts d'Educació Secundària que impartisquen ensenyances de formació professional es constituirà un departament didàctic per cada família professional. Així mateix, es fan constar els departaments didàctics que es constituiran amb caràcter general i establix que la Conselleria d'Educació podrà constituir altres departaments no inclosos en la relació anterior.

    El departament didàctic de la família professional d'Informàtica està constituït únicament als instituts que oferixen ensenyances de cicles formatius de la família professional corresponent. La infraestructura dels instituts d'Educació Secundària s'ha dotat d'espais i equipament específic en l'àrea d'informàtica.

    El Decret 112/2007, de 20 de juliol, del Consell, pel qual s'establix el currículum de l'Educació Secundària Obligatòria a la Comunitat Valenciana (DOCV núm. 5.562, de 24.07.07), determina en l'article 6.6 que la conselleria competent en matèria d'educació ordenarà l'oferta de les matèries optatives al llarg dels tres primers cursos de l'etapa i que, en tot cas, la dita oferta haurà d'incloure una segona Llengua Estrangera, Cultura Clàssica i Informàtica.

    L'Orde de 27 de maig de 2008, de la Conselleria d'Educació, per la qual es regulen les matèries optatives de l'Educació Secundària Obligatòria (DOCV núm. 5.783, de 12.06.08), en l'article 3 establix que la Informàtica serà una matèria optativa d'oferta obligada en tots els centres docents.

    El Decret 102/2008, d'11 de juliol, del Consell, pel qual s'establix el currículum del Batxillerat a la Comunitat Valenciana (DOCV núm. 5.806, de 15.07.08), en l'article 9.a, regula les matèries optatives comunes per a totes les modalitats, entre les quals obligatòriament s'haurà d'incloure Tecnologia de la Informació i Comunicació.

    Per tot això, es requerix l'existència d'un òrgan que organitze i desenrotlle les ensenyances pròpies de les matèries optatives, d'oferta obligatòria, d'Informàtica i de Tecnologia de la Informació i Comunicació als instituts d'Educació Secundària.

    Per tant, és necessari i convenient la creació del departament didàctic d'Informàtica en tots els instituts d'Educació Secundària de la Comunitat Valenciana on no estiga creat el departament didàctic de la família professional d'Informàtica.

    Vista la proposta del director general d'Ordenació i Centres Docents, de 4 de juny de 2009, de conformitat amb esta i fent ús de les atribucions que em conferix l'article 28 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell,

    ORDENE

    Article 1. Objecte i àmbit d'aplicació

    1. L'objecte de la present orde és la creació del departament didàctic d'Informàtica en aquells instituts d'Educació Secundària on no estiga constituït el departament didàctic de la família professional d'Informàtica.

    2. Esta orde serà aplicable en tots els instituts d'Educació Secundària de titularitat de la Generalitat.

    Article 2. Constitució del departament didàctic d'Informàtica

    Als instituts on s'impartisquen les ensenyances de formació professional de la família d'Informàtica es constituirà el departament didàctic de l'esmentada família professional, en què s'integrarà el professorat que impartisca les matèries d'Informàtica en Educació Secundària Obligatòria i Tecnologia de la Informació i la Comunicació en Batxillerat.

    Als instituts d'Educació Secundària on no s'impartisquen les ensenyances de formació professional de la família d'Informàtica, es crearà el departament didàctic d'Informàtica. Este departament estarà compost pels docents pertanyents als cossos de catedràtics d'Educació Secundària i professors d'Educació Secundària de l'especialitat d'Informàtica i el professorat que impartisca les matèries d'Informàtica en Educació Secundària Obligatòria i Tecnologia de la Informació i la Comunicació en Batxillerat, així com el professorat pertanyent al cos de professors tècnics de Formació Professional de l'especialitat Sistemes i Aplicacions Informàtiques que impartisquen el mòdul de Tecnologies de la Informació i la Comunicació en els cicles formatius de famílies professionals diferents d'Informàtica.

    Article 3. Funcions

    Les funcions del departament didàctic d'Informàtica són les que s'assignen als departaments didàctics i de famílies professionals, en el títol IV del Decret 234/1997, de 2 de setembre, del Govern Valencià, pel qual s'aprova el reglament orgànic i funcional dels instituts d'Educació Secundària.

    El cap o la cap del departament didàctic d'Informàtica coordinarà el funcionament dels sistemes d'informació i comunicació del centre.

    Article 4. Designació de la direcció del departament

    La direcció del departament d'Informàtica es designarà d'acord amb la normativa vigent continguda en el reglament orgànic i funcional dels instituts d'Educació Secundària.

    DISPOSICIÓ ADICIONAL

    Única. Competència d'execució

    S'autoritzen les direccions generals amb competència en matèria d'Ordenació i Centres Docents, de Personal, de Règim Econòmic, d'Avaluació, Innovació i Qualitat Educativa i de la Formació Professional, i d'Innovació Tecnològica Educativa, perquè, en l'àmbit de les seues competències, adopten les mesures necessàries per a l'aplicació i l'execució de la present orde.

    DISPOSICIÓ FINAL

    Única. Entrada en vigor

    La present orde entrarà en vigor a partir del curs escolar 2009-2010.

    València, 4 de juny de 2009

    El conseller d'Educació,

    ALEJANDRO FONT DE MORA TURÓN