DECRET 140/2014, de 5 de setembre, del Consell, pel qual aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.



Publicado en:  DOGV núm. 7355 de 08.09.2014
Número identificador:   2014/8136
Referencia Base Datos:  007940/2014
 
  • Análisis jurídico

  • Análisis documental

    Origen disposición: Conselleria d'Educació, Cultura i Esport
    Grupo Temático: Legislación
    Materias: Organització de l'administració
    Descriptores:
      Temáticos: reglament intern, administració regional, organització administrativa , Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, VIII legislatura


  • DECRET 140/2014, de 5 de setembre, del Consell, pel qual aprova el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport. [2014/8136]

    PREÀMBUL



    El Decret 9/2014, de 12 de juny, del president de la Generalitat, pel qual es determinen les conselleries en què s'organitza l'Administració de la Generalitat, fixa el nombre i la denominació de les conselleries, entre les quals es troba la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, amb competències en matèria d'educació, formació professional reglada, universitats i ciència, promoció i patrimoni cultural, bandes de música, política lingüística, esport i pilota valenciana.

    D'altra banda, el Decret 88/2014, de 13 de juny, del Consell, va establir l'estructura orgànica bàsica de la Presidència i de les conselleries de la Generalitat.

    Raons d'eficiència aconsellen adequar l'estructura orgànica i funcional de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport al nou marc normatiu i règim competencial, que fa necessària l'aprovació d'un reglament orgànic i funcional de l'esmentada conselleria que determine les funcions que s'atribuïxen als òrgans superiors i centres directius que la componen, així com a les unitats administratives que s'adscriuen a cada un d'aquells, i s'ha considerat oportú, per raons de claredat i tècnica normativa, substituir íntegrament el reglament aprovat pel Decret 190/2012, de 21 de desembre, del Consell, modificat al seu torn pel Decret 90/2014, de 13 de juny.

    Per tot això, de conformitat amb el que establixen els articles 28.f i 64 de la Llei 5/1983, de 30 de desembre, del Consell, a proposta de la consellera d'Educació, Cultura, i Esport i amb la deliberació prèvia del Consell, en la reunió del dia 5 de setembre de 2014,





    DECRETE



    TÍTOL I

    Disposicions generals



    Article 1. Disposicions generals

    1. La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport és ell departament del Consell al qual correspon exercir les competències en matèria d'educació, formació professional reglada, universitats i ciència, promoció i patrimoni cultural, bandes de música, política lingüística, esport i pilota valenciana.

    2. Territorialment, la Conselleria s'organitza en servicis centrals, que estenen la seua competència a tot l'àmbit de la Comunitat Valenciana, i direccions territorials, amb competència d'àmbit provincial.





    Article 2. Òrgans superiors i centres directius

    La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, sota l'autoritat de la persona titular de la Conselleria, està integrada pels òrgans superiors i centres directius següents:

    1. Secretaria Autonòmica d'Educació i Formació.

    2. Secretaria Autonòmica de Cultura i Esport.

    3. Subsecretaria.

    4. Direcció General de Centres i Personal Docent.

    5. Direcció General d'Innovació, Ordenació i Política Lingüística.



    6. Direcció General de Formació Professional i Ensenyances de Règim Especial.

    7. Direcció General d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència.

    8. Direcció General de Cultura.

    9. Direcció General de l'Esport.



    Article 3. Substitucions

    En els casos d'absència o malaltia de la persona titular del departament, serà aplicable el que disposa l'apartat i de l'article 12 de la Llei del Consell. Fins que es resolga la substitució, les funcions d'aquell o aquella com a titular del departament seran exercides temporalment pels titulars de les secretaries autonòmiques, subsecretaria o direccions generals, a excepció de les que li corresponen com a membre del Consell, seguint l'orde de prelació previst en l'article 2 del present reglament.



    Este orde serà aplicable així mateix, a l'efecte de la substitució, per a les secretaries autonòmiques, Subsecretaria i direccions generals.



    El que establixen els paràgrafs anteriors s'entén sense perjuí del que, si és el cas, dispose la persona titular de la Conselleria mitjançant una resolució.





    TÍTOL II

    De l'estructura i funcions dels òrgans superiors directius i servicis centrals de la Conselleria



    CAPÍTOL I

    De la persona titular de la Conselleria



    SECCIÓ 1a

    De la persona titular de la Conselleria



    Article 4. De les atribucions de la persona titular de la Conselleria

    1. El conseller o consellera d'Educació, Cultura i Esport és l'òrgan jeràrquic superior del departament, i exercix totes les atribucions conferides per la Llei del Consell, així com qualsevol altra que li atorgue l'ordenament jurídic en l'àmbit competencial assignat a la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.

    2. La persona titular de la Conselleria, sota la superior autoritat del Consell, assumix la representació orgànica de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport davant de qualsevol classe d'institucions públiques i privades.



    SECCIÓ 2a

    De les unitats que depenen directament de la persona titular de la Conselleria



    Article 5. Dels gabinets

    1. El gabinet de la persona titular de la Conselleria és la unitat de suport, assessorament i assistència immediata a la persona titular del departament, de la qual depén directament.

    2. El gabinet de la persona titular de la Conselleria té a càrrec seu el manteniment de les relacions de la persona titular del departament amb els alts òrgans i institucions de la Generalitat, de l'Estat i de les altres administracions públiques, així com l'exercici de totes les funcions que se li encomane.

    3. Igualment, depén funcionalment de la persona titular de la Conselleria, i orgànicament de la Subsecretaria, la Subdirecció General del Gabinet Tècnic, a la qual li corresponen les funcions concernents a assessorament tècnic, informes, estudis, documentació i seguiment parlamentari.

    4. La Subdirecció General del Gabinet Tècnic s'estructura en els servicis següents:

    a) Servici d'Informes i Activitat Parlamentària, al qual correspon assessorar, d'acord amb criteris de competència tècnica i des d'una perspectiva pluridisciplinària, la persona titular del departament, elaborar i analitzar la informació i documentació sobre les matèries pròpies de la Conselleria, preparant els informes i estudis tècnics i memòries necessaris, proposar i tramitar les actuacions de la Conselleria relacionades amb l'activitat parlamentària.

    b) Servici de Documentació, Publicacions i Estadística Departamental, al qual correspon gestionar les bases de dades documentals d'interés per a la Conselleria, col·laborar en el tractament, l'organització i la recuperació de la documentació rellevant per al desenrotllament de les funcions d'assessorament corresponents a la Subdirecció General, proposar i elaborar publicacions i estadístiques en matèria de la Conselleria.

    5. Depenent funcionalment de la persona titular de la Conselleria, com a portaveu del Consell, i orgànicament de la Subsecretaria, l'Oficina Tècnica de Suport del/de la Portaveu del Consell, amb el rang de subdirecció general, exercirà les funcions d'assistència tècnica, direcció comuna, impuls i coordinació que se li assignen.

    De l'Oficina Tècnica de Suport del/de la Portaveu del Consell depén el Servici de Suport i Coordinació del Càrrec de Portaveu, a qui li correspon l'establiment i coordinació de les relacions amb els òrgans, organismes i departaments autonòmics, així com el seguiment i anàlisi dels assumptes del càrrec de portaveu.





    CAPÍTOL II

    De les secretaries autonòmiques



    Secció I

    De la Secretaria Autonòmica d'Educació i Formació



    Article 6. Secretaria Autonòmica d'Educació i Formació

    1. La Secretaria Autonòmica d'Educació i Formació és l'òrgan superior de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport que assumix, davall la superior direcció de la persona titular de la Conselleria, les funcions que li atribuïx l'article 68 de la Llei del Consell en matèria de política d'ensenyança, educació, formació professional reglada, les qualificacions professionals, universitat i formació superior, investigació, innovació i ciència, transferència ciència-tecnologia, política lingüística i personal docent. Així mateix, assumix directament la superior direcció de la inspecció educativa, i la planificació, programació i gestió de les infraestructures educatives

    2. La Secretaria Autonòmica d'Educació i Formació dirigirà, impulsarà i coordinarà les relacions institucionals amb altres entitats públiques o privades, sense perjuí de les atribucions legals i reglamentàries d'altres òrgans de l'administració de la Generalitat.

    3. De la Secretaria Autonòmica d'Educació i Formació depenen els següents centres directius:

    a) Direcció General de Centres i Personal Docent.

    b) Direcció General d'Innovació, Ordenació i Política Lingüística.



    c) Direcció General de Formació Professional i Ensenyances de Règim Especial.

    d) Direcció General d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència.

    4. Queden adscrits a la Secretaria Autonòmica d'Educació i Formació les unitats administratives següents:

    4.1. La Inspecció General d'Educació, a la qual s'assignen les funcions següents:

    a) Planificar, supervisar i impulsar la inspecció sobre tots els centres, servicis, programes i activitats que integren el sistema educatiu no universitari, tant públics com privats, en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

    b) Regular i potenciar normativament les actuacions de la Inspecció educativa en els centres educatius.

    c) Assegurar el compliment de les lleis, la garantia dels drets i l'observança dels deures de la comunitat educativa en el seu conjunt.



    d) Col·laborar en la millora del sistema educatiu i la qualitat de l'ensenyança, en l'àmbit de les seues competències i en els termes que reglamentàriament s'establisquen.

    e) Coordinar les unitats administratives territorials que exercixen estes funcions i planificar la formació contínua dels inspectors i inspectores d'educació adscrits a estes unitats.

    f) Impulsar i dur a terme l'avaluació, tant interna com externa, dels centres docents no universitaris i col·laborar en l'avaluació diagnòstica en els termes que s'establisquen.

    g) Coordinar, a instàncies dels òrgans competents, la participació de la Inspecció educativa en l'estudi de les necessitats educatives i en la planificació, coordinació, gestió i supervisió dels recursos educatius corresponents.

    4.2. El Servici d'Infraestructures, al qual li corresponen les funcions següents:

    a) Redacció, gestió i supervisió dels projectes tècnics de construccions escolars i la direcció, el seguiment i el control de l'execució de les obres en centres educatius, tot això amb referència a aquells l'execució dels quals assumisca directament la Conselleria.

    b) Elaborar les normes de disseny i qualitat dels centres docents.

    c) Planificar i estudiar, conjuntament i en coordinació amb els centres directius competents, el programa de necessitats de construccions escolars i la realització d'estudis de viabilitat tècnica de parcel·les.

    d) La revisió i actualització dels mòduls de cost de les obres, així com els preus unitaris d'estudis i treballs relacionats amb aquells.



    e) Emetre informes en matèria d'infraestructures educatives i sobre tots aquells documents urbanístics referents a la reserva de sòl dotacional d'ús escolar, de conformitat amb la normativa vigent.

    f) Coordinar tots els requeriments necessaris per a la posada en funcionament dels centres, tant en les seues infraestructures, com en dotacions i instal·lacions.

    g) Seguiment dels programes de necessitats dels centres educatius inclosos en els plans de construcció i adequació dels centres.



    h) Coordinació tècnica amb les unitats tècniques de construcció de les direccions territorials del departament, en aquells temes relacionats amb les funcions del servici.

    i) Suport tècnic i supervisió de la documentació tècnica pel que fa al compliment dels requisits mínims dels espais exigibles per la normativa específica en cada nivell d'ensenyança, en la tramitació dels expedients relatius a la creació, autorització i modificació de centres privats; així com dels centres públics que no són de titularitat de la Generalitat





    Article 7. Direcció General de Centres i Personal Docent

    1. La Direcció General de Centres i Personal Docent exercirà les funcions previstes en l'article 70 de la Llei del Consell en relació amb la proposta i execució de la política en matèria de centres docents, planificació educativa ordinària, servicis educatius, tot això referit a Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat, educació a distància, educació especial i educació de persones adultes. Així mateix, assumix les funcions en matèria de proposta i execució de la política de personal docent de la Conselleria, excepte en aquelles matèries atribuïdes a la conselleria amb competència en funció pública. En particular, exercirà les funcions següents:



    a) La planificació, elaboració i proposta de criteris per a l'ordenació del règim jurídic, administratiu i econòmic dels centres docents.



    b) La planificació dels centres educatius d'acord amb les necessitats d'escolarització.

    c) La formulació de les propostes de creació, modificació, transformació i supressió dels centres docents públics; així com l'estudi i la proposta de dotació de mitjans materials dels centres i dels servicis de suport educatiu.

    d) La proposta d'autorització, reconeixement, homologació, transformació, modificació o supressió de centres educatius privats.



    e) La tramitació, proposta i gestió dels concerts educatius amb els titulars dels centres privats.

    f) El registre dels centres educatius, així com l'autorització i supressió de les ensenyances a impartir en els centres públics i privats.



    g) L'exercici de les facultats en matèria de règim disciplinari i sancionador en relació amb els centres docents, sense perjuí de les que l'ordenament jurídic atribuïsca a la persona titular del departament.



    h) L'edició, gestió i registre de l'historial acadèmic de l'alumnat i, si és el cas, dels llibres d'escolaritat acreditatius dels estudis dels diferents nivells i etapes. L'expedició de títols i diplomes acadèmics i professionals d'ensenyances no universitàries, la competència dels quals corresponga a la conselleria competent en matèria d'educació.



    i) La gestió en matèria de beques i ajudes a l'estudi en l'àmbit no universitari, així com les ajudes i subvencions a concedir, dins de l'àmbit funcional d'esta direcció general.

    j) La planificació, ordenació i execució d'actuacions relatives al transport i menjador escolar, servicis escolars, escola-llar i altres de naturalesa anàloga.

    k) Exercir la direcció del personal docent dependent de la Conselleria i les funcions de proposta, gestió i execució en matèria de personal no docent dels centres educatius, en concret fisioterapeutes, educadors especials i educadors d'escola infantil, excepte en aquells aspectes que estiguen atribuïts a la conselleria amb competències en matèria de funció pública.

    l) Gestionar i mantindre les relacions per a assumptes de personal amb les organitzacions sindicals i òrgans de representació del personal docent, dels centres públics i privats.

    m) Proposar la dotació de mitjans personals del departament, dels centres docents i dels servicis de suport educatiu, així com l'elaboració de les plantilles de personal docent dels esmentats centres i servicis, i proposar la dotació de llocs de treball de personal no docent, d'acord amb la planificació prevista.

    n) Gestió i actualització del Registre de Personal Docent no Universitari, sense perjuí de les funcions que tinguen encomanades altres òrgans o departaments de la Generalitat.

    o) Elaborar i proposar per a la seua aprovació l'oferta d'ocupació pública de personal docent, així com dictar totes les resolucions i actes administratius que es requerisquen en els procediments selectius per a l'ingrés en la funció pública docent no universitària, excepte la convocatòria i l'aprovació de les bases, que es realitzarà per orde de la persona titular de la Conselleria.

    p) Convocar, gestionar i resoldre els procediments per a la provisió de llocs de treball de caràcter docent que depenguen del departament.



    q) Estudiar, proposar i desenrotllar mesures que tendisquen a la millora de les condicions de treball i de la productivitat, sense perjuí de les atribucions que corresponguen als òrgans competents en matèria de funció pública.

    r) Exercir les facultats disciplinàries respecte del personal docent dependent de la Conselleria, excepte les que l'ordenament jurídic atribuïx a altres òrgans.

    s) La tramitació, proposta i, en general, execució dels actes de gestió econòmica i administrativa que li corresponguen, dins de l'àmbit funcional del centre directiu i d'acord amb el que establisquen les disposicions i instruccions dictades pels òrgans competents.



    t) Actualització dels continguts de la pàgina web de la Conselleria, en l'àmbit funcional del centre directiu, sense perjuí de les atribucions de l'òrgan competent en matèria de tecnologies de la informació.



    u) L'elaboració, emissió d'informes i proposta de disposicions sobre les matèries del seu àmbit funcional, així com el dictat de resolucions, circulars i instruccions en assumptes de la seua competència.

    v) Qualsevol altra funció que li encomanen els titulars de la Conselleria o la secretaria autonòmica de les quals depén, o li conferisquen les disposicions vigents.

    2. El Centre Específic d'Educació a Distància s'adscriu orgànicament a la Direcció General de Centres i Personal Docent.

    3. De la Direcció General de Centres i Personal Docent depenen les següents unitats administratives de nivell superior:

    a) La Subdirecció General de Centres Docents.

    b) La Subdirecció General de Personal Docent.



    Article 8. La Subdirecció General de Centres Docents

    1. A la Subdirecció General de Centres Docents li correspon planificar, dirigir, controlar, coordinar i supervisar l'activitat dels servicis sota la seua dependència, que s'indiquen a continuació:

    a) Servici de Centres Públics i Servicis Complementaris.

    b) Servici de Centres Privats Concertats i Centres Privats.

    c) Servici de Títols, Beques i Ajudes a l'Estudi.

    d) Servici de Planificació Educativa.

    Les funcions que s'atribuïxen a estes unitats administratives corresponen als centres d'ensenyança no universitària.

    2. Al Servici de Centres Públics i Servicis Complementaris li corresponen les funcions següents:

    a) Elaboració de la normativa de creació de centres públics i d'implantació d'ensenyances en estos.

    b) Previsió, projecció, tramitació, proposta i execució del lliurament dels fons econòmics als centres públics corresponents als gastos de funcionament.

    c) Tramitació, gestió i proposta de resolució dels assumptes jurídics i administratius dels centres docents no universitaris públics.



    d) Gestió i actualització del Registre de Centres Docents.

    e) Elaboració d'estudis i propostes de normativa reguladora dels centres docents públics.

    f) Gestió dels contractes de servicis i subministraments per als centres docents públics no universitaris, el control i coordinació per a la seua correcta prestació i la tramitació del seu pagament, així com altres de la competència de la mateixa direcció general.

    g) Seguiment, control, proposta i tramitació del pagament dels contractes del servici de transport escolar.

    h) Gestió i tramitació del pagament de les ajudes individualitzades dels servicis de transport escolar i menjador escolar.

    i) Elaboració d'estudis i propostes de normativa reguladora dels servicis complementaris dels centres docents públics.

    3. Al Servici de Centres Privats Concertats i Centres Privats li corresponen les funcions següents:

    a) Tramitació, gestió i proposta de resolució dels assumptes jurídics i administratius dels centres docents no universitaris privats.



    b) Tramitació, gestió i propostes de resolució de creació, d'autorització i de modificació de centres privats no universitaris; així com dels centres públics que no són de titularitat de la Generalitat i de les ensenyances que impartisquen.

    c) Col·laborar en la programació de l'oferta educativa de places escolars.

    d) Elaborar les propostes de concert educatiu en el marc de la programació de l'oferta educativa.

    e) Definir les plantilles docents dels centres privats concertats, vinculades al concert que en cada moment tinguen subscrit.

    f) Previsió, projecció, tramitació, proposta i execució de la gestió econòmica conduent al compliment de les obligacions derivades dels concerts educatius.

    g) Dur a terme la interlocució amb les organitzacions empresarials i sindicals del sector privat concertat, en l'àmbit funcional del centre directiu.

    h) Elaboració d'estudis i propostes de normativa reguladora dels centres docents privats.

    4. Al Servici de Títols, Beques i Ajudes a l'Estudi li corresponen les funcions següents:

    a) L'expedició dels títols i diplomes acadèmics i professionals de les ensenyances no universitàries la competència dels quals corresponga a la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.

    b) Gestió de beques i ajudes a l'estudi corresponents a l'alumnat que curse estudis en centres docents no universitaris.

    c) Edició, gestió i registre de llibres de qualificacions de les ensenyances que així ho exigisquen.

    d) Tramitació, elaboració de les propostes de resolució i gestió d'ajudes i de subvencions que corresponguen a l'àmbit funcional del centre directiu.

    5. Al Servici de Planificació Educativa li corresponen les funcions següents:

    a) Elaborar propostes de creació, modificació i transformació de centres docents públics.

    b) Dur a terme estudis i la proposta de planificació de la xarxa de centres docents públics i de programació d'obres dels esmentats centres, així com estudiar, proposar i gestionar l'equipament dels centres públics i servicis escolars.

    c) Elevar propostes de distribució territorial de l'oferta d'unitats i grups de les diferents etapes educatives en el cas dels centres públics.



    d) Realitzar estudis i proposar la resolució de l'adscripció de centres públics i de les sol·licituds d'adscripció de centres privats concertats a altres centres, a l'efecte de l'escolarització del seu alumnat. En els casos en què siga procedent, en col·laboració amb el Servici de Centres Privats Concertats i Centres Privats.

    e) Elaborar estudis sobre necessitats d'escolarització, en col·laboració amb el Servici de Centres Privats Concertats i Centres Privats.





    Article 9. La Subdirecció General de Personal Docent

    1. A la Subdirecció General de Personal Docent li correspondrà assessorar i donar recolzament i suport tècnic a la persona titular de la direcció general per a la determinació i dotació de les plantilles docents d'acord amb les necessitats educatives, així com dirigir, planificar, controlar, coordinar i supervisar l'activitat dels servicis davall la seua dependència que s'indiquen a continuació:

    a) Servici de Selecció i Provisió de Llocs de Personal Docent.

    b) Servici de Gestió i Règim Jurídic de Personal Docent i de Relacions Sindicals.

    c) Servici de Gestió i Determinació de Plantilles de Personal Docent.

    2. Al Servici de Selecció i Provisió de Llocs de Personal Docent li corresponen les funcions següents:

    a) Elaborar i gestionar l'oferta d'ocupació pública docent.

    b) Elaborar totes les resolucions i actes administratius que es requerisquen en els procediments selectius d'ingrés en els cossos docents i mobilitat en la funció pública docent.

    c) Gestionar els procediments de provisió de llocs de treball en la funció pública docent, tant per mitjà de la gestió de les borses del personal interí, com a través de la gestió dels concursos de trasllats.



    d) Gestionar el Registre de Personal Docent no universitari.

    3. Al Servici de Gestió i Règim Jurídic de Personal Docent i de Relacions Sindicals li corresponen les funcions següents:

    a) Gestió, informe i proposta d'assumptes relatius a les situacions administratives, sol·licituds de compatibilitat, permisos i llicències del personal docent, així com les indemnitzacions per raó del servici del personal esmentat.

    b) Tramitació i, si és el cas, proposta de resolució d'expedients disciplinaris del mencionat personal.

    c) Tramitació i elaboració de propostes de resolució en matèria del règim jurídic del personal docent i dels recursos interposats en estes matèries.

    d) Tramitar les comissions de servici del personal docent motivades per necessitats del sistema educatiu.

    e) L'exercici de la secretaria de la mesa sectorial i de la mesa tècnica d'educació dependent d'esta.

    f) Elaborar la proposta de calendari de reunions, preparar, coordinar i gestionar el seguiment de les reunions i formular informes sobre la matèria quan siga requerit per a això.

    g) Coordinar la informació i la comunicació de les unitats dependents de la Conselleria amb les organitzacions sindicals i òrgans de representació del personal docent de centres docents públics i privats concertats, així com qualssevol altres funcions relatives a l'àmbit sindical del personal docent que li siguen encomanades.

    4. Al Servici de Gestió i Determinació de Plantilles de Personal Docent li corresponen les funcions següents:

    a) Elaborar i determinar les plantilles orgàniques de personal i la proposta de plantilles de personal no docent dels centres públics no universitaris i totes les resolucions i actes administratius que es requerisquen en els esmentats procediments.

    b) Informar sobre les supressions, modificacions i noves creacions de llocs de treball docents i les propostes de creació, modificació o supressió dels no docents derivades de les futures necessitats del sistema educatiu.

    c) La gestió del següent personal no docent destinat en centres docents públics: fisioterapeutes, educadors o educadores d'educació especial i educadors o educadores d'escola infantil, excepte en aquells aspectes corresponguen a la conselleria amb competències en funció pública.



    Article 10. Direcció General d'Innovació, Ordenació i Política Lingüística

    1. La Direcció General d'Innovació, Ordenació i Política Lingüística exercirà les funcions previstes en l'article 70 de la Llei del Consell en relació amb la proposta i execució en matèria de formació del professorat, innovació educativa, ordenació acadèmica, impuls del plurilingüisme, avaluació general del sistema educatiu pel que fa a ensenyances no universitàries, anàlisi del seu resultat i la proposta de mesures, iniciatives i actuacions per a la millora de la qualitat de l'ensenyança, el foment de la participació dels diferents sectors de la comunitat escolar en la vida dels centres docents i en els òrgans de representació de l'àmbit educatiu, així com la política lingüística i la traducció i correcció de textos. En particular, exercirà les funcions següents:

    a) Dissenyar, organitzar, coordinar els programes i accions en matèria de formació del professorat dels nivells no universitaris, així com reconéixer, acreditar i homologar estos programes i accions.

    b) Executar els programes de formació del professorat, excloent-ne els programes d'actualització docent en matèria de formació professional.

    c) La superior direcció, ordenació i gestió dels centres de formació, innovació i recursos educatius de la Comunitat Valenciana, en coordinació, en matèria de formació professional, amb la Direcció General de Formació Professional i Ensenyances de Règim Especial.



    d) Dissenyar i realitzar l'avaluació general del sistema educatiu no universitari, sense perjuí de les competències atribuïdes a altres òrgans directius.

    e) Fomentar l'aplicació dels principis de qualitat i excel·lència en el sistema educatiu, implementant els sistemes de gestió, els reconeixements a l'excel·lència que s'establisquen i altres mesures que contribuïsquen a la seua millora contínua, amb el suport de la Xarxa de Centres de Qualitat.

    f) La planificació, organització i gestió de l'educació a distància.



    g) Fomentar el desenrotllament d'una oferta adequada d'educació a distància.

    h) Emetre informe sobre l'autorització d'ensenyances en la modalitat d'educació a distància.

    i) L'ordenació de les ensenyances que oferix el sistema educatiu, a excepció de l'ensenyança universitària, la formació professional i les ensenyances artístiques superiors; així com l'adaptació de l'ordenació acadèmica a les diferències individuals de l'alumnat.

    j) L'elaboració de currículums educatius i l'establiment de criteris per a impartir-los en els centres docents de les ensenyances a què es referix l'apartat anterior.

    k) L'estudi, l'elaboració i la proposta de les condicions tecnicopedagògiques que ha de reunir el personal docent i el desenrotllament de la seua activitat; així com la formulació de criteris pedagògics respecte a les característiques dels centres docents, equipament escolar i material didàctic.

    l) L'estudi, la proposta i l'execució de plans d'actuació per a garantir la plena efectivitat de la cooficialitat del valencià i del castellà en el sistema educatiu; així com la promoció, autorització i assessorament dels programes d'educació plurilingüe en els nivells no universitaris.



    m) L'ordenació i la gestió dels servicis especialitzats d'orientació educativa, psicopedagògica i professional.

    n) Promoure, dissenyar, implementar i coordinar mesures que propicien la millora del clima escolar.

    o) Promoure, dissenyar, implementar i coordinar mesures de prevenció i intervenció davant dels conflictes i la promoció de la convivència, així com facilitar el suport administratiu necessari per al funcionament de l'Observatori per a la Convivència Escolar en els centres.

    p) Gestió de programes educatius de la Unió Europea, en l'àmbit funcional del centre directiu.

    q) Prestar als centres docents el suport i l'assessorament tècnic necessari en les actuacions relatives a l'experimentació, aplicació, desenrotllament i millora del plurilingüisme, així com la seua avaluació a fi de realitzar les propostes de millora necessàries.

    r) Elaborar l'estadística educativa no universitària.

    s) Col·laborar amb altres administracions, institucions i organismes que tinguen competències o atribucions en alguna de les funcions damunt descrites.

    t) La política lingüística, la traducció i correcció de textos, la promoció i el foment de l'ús del valencià.

    u) Gestionar l'expedició dels certificats oficials administratius de coneixements del valencià, a més de l'assessorament lingüístic.



    v) Impulsar l'actuació dels òrgans col·legiats de l'administració de la Generalitat les funcions dels quals siguen el foment del coneixement i ús del valencià i donar-los suport tècnic.

    w) Tramitar, proposar i, en general, executar els actes de gestió econòmica i administrativa que li corresponguen dins de l'àmbit funcional del centre directiu i d'acord amb el que establisquen les disposicions i instruccions dictades pels òrgans competents.

    x) Actualització dels continguts de la pàgina web de la Conselleria, en l'àmbit funcional del centre directiu, sense perjuí de les atribucions de l'òrgan competent en matèria de tecnologies de la informació.



    y) L'elaboració, l'emissió d'informes i la proposta de disposicions sobre les matèries del seu àmbit funcional, així com el dictat de resolucions, circulars i instruccions en assumptes de la seua competència.

    z) Qualsevol altra funció que li encomanen les persones titulars de la Conselleria o la secretaria autonòmica de què depén, o li conferisquen les disposicions vigents.

    2. Dependrà funcionalment de la direcció general el personal de l'administració de la Generalitat que realitze les funcions de traducció i correcció de textos.

    3. De la Direcció General d'Innovació, Ordenació i Política Lingüística depenen les següents unitats administratives de nivell superior:



    a) La Subdirecció General d'Innovació i Qualitat Educativa.

    b) La Subdirecció General d'Ordenació.

    c) La Subdirecció General de Política Lingüística.



    Article 11. Subdirecció General d'Innovació i Qualitat Educativa

    1. A la Subdirecció General d'Innovació i Qualitat Educativa li correspon fomentar la participació dels diferents sectors de la comunitat escolar en la vida dels centres docents i en els òrgans de representació en l'àmbit educatiu, així com planificar, dirigir, controlar, coordinar i supervisar l'activitat dels servicis davall la seua dependència que s'indiquen a continuació:

    a) Servici d'Avaluació i Estudis.

    b) Servici de Formació del Professorat.

    c) Servici d'Innovació i Qualitat.

    2. Al Servici d'Avaluació i Estudis li corresponen les funcions següents:

    a) Proposar, dissenyar i executar accions d'avaluació del sistema educatiu valencià.

    b) Recopilar i elaborar l'estadística educativa no universitària i analitzar els indicadors vinculats a esta.

    c) Recopilar informació de distints organismes nacionals i internacionals la temàtica dels quals estiga relacionada amb les competències de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.

    d) Elaborar informes d'explotació de la informació recopilada per mitjà de les accions d'avaluació del sistema educatiu, així com la informació acadèmica disponible en altres unitats administratives de la Conselleria, i la publicada per altres organismes nacionals i internacionals.



    e) L'avaluació de les experiències educatives que es realitzen als centres a través dels quals s'impartisca l'educació a distància, en coordinació amb el Servici d'Innovació i Qualitat i altres servicis.

    f) El disseny, l'actualització i l'aplicació del Sistema d'Indicadors Valencians d'Avaluació.

    3. Al Servici de Formació del Professorat li correspon:

    a) Dissenyar, organitzar i coordinar els programes i accions en matèria de formació del professorat dels nivells no universitaris.

    b) Gestionar l'acreditació, l'homologació i el reconeixement de les accions de formació del professorat.

    c) Seguiment i supervisió de les activitats formatives que realitzen les entitats col·laboradores.

    d) La superior direcció, ordenació i gestió dels centres de formació, innovació i recursos educatius (CEFIRE) de la Comunitat Valenciana.



    e) Avaluar el pla anual de formació.

    f) Gestionar el Registre General de Formació Permanent del Professorat i l'assignació i anotació dels crèdits per activitats de formació, i donar-ne compte al Registre de Personal Docent no Universitari.



    4. Al Servici d'Innovació i Qualitat li correspon:

    a) Proposar, dissenyar i executar programes, projectes i qualsevol tipus d'actuació que tinga com a fi la innovació curricular, metodològica, didàctica i d'organització en els centres docents.

    b) Proposar, dissenyar i executar accions per a l'aplicació en els centres docents de sistemes de gestió i la seua estructura de reconeixements, i de qualsevol tipus de mesures que porten a la millora contínua i a la promoció dels principis de qualitat i excel·lència en el sistema educatiu, comptant amb el suport de la Xarxa de Centres de Qualitat.

    c) Prestar als centres docents el suport i l'assessorament tècnic necessari en les actuacions relatives a l'experimentació, aplicació, desenrotllament i millora del plurilingüisme, així com fer-ne l'avaluació, a fi de realitzar les propostes de millora necessàries, en coordinació amb el Servici d'Avaluació i Estudis.

    d) Impulsar i desenrotllar programes educatius de la Unió Europea corresponents a les ensenyances no professionalitzadores.

    e) Impulsar la investigació sobre les necessitats, interessos i demandes d'educació i formació a distància i avaluar les respostes educatives més adequades a través d'esta modalitat d'ensenyança.

    f) Gestionar els marcs de col·laboració amb altres administracions i entitats públiques o privades, tant educatives com econòmiques i socials, per al desenrotllament de l'educació a distància.

    g) Orientar en l'adopció de criteris bàsics per a l'elaboració de projectes educatius i curriculars dels sistemes de formació, tant reglades com no reglades, en matèria d'educació a distància.

    h) Gestionar i desenrotllar les accions de qualitat per a dotar els centres d'autonomia.

    i) Promoure dissenyar, implementar i coordinar accions que propicien la millora del clima escolar i la convivència en els centres educatius.



    j) Facilitar el suport administratiu necessari per al funcionament necessari de l'Observatori per a la Convivència Escolar dels centres.



    k) Coordinar junt amb altres organismes i entitats les actuacions encaminades a evitar l'absentisme escolar.



    Article 12. Subdirecció General d'Ordenació

    1. A la Subdirecció General d'Ordenació li correspon planificar, dirigir, controlar, coordinar i supervisar l'activitat dels servicis davall la seua dependència que s'indiquen a continuació:

    a) Servici d'Ordenació Acadèmica.

    b) Servici d'Ensenyament en Llengües.

    Les funcions que s'atribuïxen a estes unitats administratives corresponen als centres d'ensenyança no universitària, excepte els centres que impartixen ensenyances artístiques superiors.

    2. Al Servici d'Ordenació Acadèmica li corresponen les funcions següents:

    a) L'ordenació acadèmica de l'Educació Infantil, l'Educació Primària, l'Educació Secundària Obligatòria, el Batxillerat i l'educació de persones adultes.

    b) L'elaboració dels currículums oficials corresponents a les ensenyances indicades en l'apartat anterior, així com l'establiment de criteris i orientacions per a la seua impartició en els centres docents, fomentant la seua autonomia pedagògica.

    c) La resolució d'equivalències d'estudis, als efectes acadèmics i professionals, entre anteriors ordenacions del sistema educatiu i l'ordenació vigent.

    d) La convocatòria de premis extraordinaris al rendiment acadèmic en aquelles ensenyances l'ordenació de les quals correspon a este servici.

    e) L'elaboració i proposta de condicions tecnicopedagògiques del personal docent i de l'exercici i desenrotllament de les seues funcions, així com la formulació de criteris pedagògics respecte a les característiques dels centres docents.

    f) Proposta de resolució individualitzada de situacions acadèmiques de l'alumnat.

    g) La regulació de les mesures acadèmiques i organitzatives per a l'atenció a la diversitat d'aptituds, necessitats, interessos, motivacions i ritmes de maduració de l'alumnat d'Educació Infantil, d'Educació Primària, d'Educació Secundària Obligatòria i de Batxillerat que permeten als centres docents una organització flexible de les ensenyances.



    h) L'ordenació de l'orientació educativa, psicopedagògica i professional i de la tutoria com a mesura d'atenció a la diversitat i com a element de coordinació de l'atenció a les diferències individuals en els centres docents.

    i) La regulació i desenrotllament de mesures acadèmiques i organitzatives per a l'adequada escolarització, integració i inclusió de l'alumnat amb necessitat específica de suport educatiu.

    j) El desenrotllament de mesures acadèmiques i organitzatives per a la compensació de les desigualtats en educació i l'atenció a l'alumnat que es trobe en situació desfavorable.

    k) Proposar l'assignació de recursos materials i personals per als alumnes amb necessitats educatives específiques.

    l) La determinació del perfil dels professionals que assistisquen els centres de Primària i Secundària per a l'atenció a l'alumnat amb necessitats educatives especials o amb necessitats de compensació educativa, així com la formulació de criteris pedagògics respecte a les característiques dels centres docents i materials individuals.

    m) Registre i regulació de les necessitats educatives específiques de l'alumnat, així com de l'avaluació psicopedagògica d'estes.



    n) La regulació, gestió i promoció dels servicis d'orientació educativa, psicopedagògica i professional.

    o) La regulació acadèmica i organitzativa dels programes de diversificació curricular.

    3. Al Servici d'Ensenyament en Llengües li corresponen les funcions següents:

    a) Promocionar el plurilingüisme en l'àmbit de l'educació no universitària.

    b) Realitzar l'estudi, la proposta i l'execució dels plans d'actuació per a garantir la plena efectivitat de la cooficialitat del valencià en el sistema educatiu de la Comunitat Valenciana.

    c) Dissenyar programes d'educació plurilingüe, així com promocionar i gestionar l'autorització d'estos programes en els centres docents i atendre la seua problemàtica.

    d) Realitzar el seguiment estadístic dels centres docents i alumnat d'educació plurilingüe.

    e) Coordinar amb el Servici d'Ordenació Acadèmica l'elaboració de la normativa que genere l'aplicació dels programes plurilingües a la Comunitat Valenciana.

    f) Elaborar i coordinar les publicacions de materials didàctics i de suport per al tractament integrat de llengües i de llengües i continguts.



    g) Proposar activitats de formació del professorat dels nivells no universitaris per a millorar l'aplicació dels programes d'educació plurilingüe.

    h) Gestionar convenis, actuacions i programes de suport a la implantació dels programes plurilingües en els centres educati



    Article 13. Subdirecció General de Política Lingüística

    1. A la Subdirecció General de Política Lingüística li correspon planificar, dirigir, controlar, coordinar i supervisar l'activitat dels servicis davall la seua dependència que s'indiquen a continuació:

    a) Servici d'Acreditació i Promoció del Valencià.

    b) Servici de Traducció i Assessorament del Valencià.

    2. El Servici d'Acreditació i Promoció del Valencià té assignades les funcions següents:

    a) Realitzar i dirigir cursos i activitats per a l'extensió de coneixements del valencià, amb especial atenció al personal de les administracions públiques, així com assessorar-les en tot el que faça referència a la formació i el perfeccionament del seu personal en matèria lingüística.

    b) Assessorar les institucions i els particulars en tot el que faça referència a l'ús del valencià.

    c) Prestar suport a la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià.

    d) El foment de l'ús i promoció del valencià en l'àmbit social en col·laboració amb l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

    e) Gestionar la concessió d'ajudes i subvencions per al mateix fi.



    f) Totes les funcions que corresponguen o se li encomanen relatives a l'acreditació i la promoció del valencià.

    3. El Servici de Traducció i Assessorament del Valencià té assignades les funcions següents:

    a) Assessorar la Generalitat en qüestions lingüístiques, tenint en compte la normativa lingüística de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

    b) Fomentar i desenrotllar estudis lingüístics que contribuïsquen al coneixement de les llengües de la Comunitat Valenciana.

    c) Preparar i divulgar materials que faciliten el coneixement i l'ús del valencià, especialment aquells que utilitzen les tecnologies actuals i els mètodes d'autoaprenentatge.

    d) La documentació, l'estudi i l'anàlisi del valencià, de la situació social i del procés de normalització lingüística en els àmbits d'ús oficial i social.

    e) Realitzar la traducció i correcció dels textos.

    f) Totes les funcions que corresponguen o se li encomanen relatives a traducció i assessorament del valencià.



    Article 14. Direcció General de Formació Professional i Ensenyances de Règim Especial

    1. La Direcció General de Formació Professional i Ensenyances de Règim Especial exercirà les funcions previstes en l'article 70 de la Llei del Consell, en relació amb la proposta i execució en matèria de formació professional reglada en tots el seu àmbits, les qualificacions professionals, les ensenyances de règim especial, incloent-hi les ensenyances musicals no reglades, a excepció de les ensenyances artístiques superiors. En particular, exercirà les funcions següents:

    a) L'ordenació i gestió de la formació professional i de les ensenyances de règim especial.

    b) Col·laborar amb altres administracions, institucions i organismes que tinguen algun tipus de responsabilitat en la formació professional i en les ensenyances de règim especial.

    c) Promoure el desenrotllament de la formació professional, adequant-la a les necessitats socioproductives, a fi de donar resposta al teixit productiu de la Comunitat Valenciana i d'elevar els nivells d'ocupabilitat.

    d) Proporcionar l'establiment de convenis de col·laboració amb altres administracions públiques, associacions empresarials, universitats i altres institucions o entitats per a la implantació i el desenrotllament de la formació professional.

    e) Tramitar, proposar i, en general, executar els actes de gestió econòmica i administrativa que li corresponguen dins de l'àmbit funcional del centre directiu i d'acord amb el que establisquen les disposicions i instruccions dictades pels òrgans competents.

    f) Actualització dels continguts de la pàgina web de la Conselleria, en l'àmbit funcional del centre directiu, sense perjuí de les atribucions de l'òrgan competent en matèria de tecnologies de la informació.



    g) L'elaboració, l'emissió d'informes i la proposta de disposicions sobre les matèries del seu àmbit funcional, així com el dictat de resolucions, circulars i instruccions en assumptes de la seua competència.

    h) Qualsevol altra funció que li encomanen els titulars de la Conselleria o la secretaria autonòmica de les quals depén, o li conferisquen les disposicions vigents.

    2. De la Direcció General de Formació Professional i Ensenyances de Règim Especial depenen les següents unitats administratives de nivell superior:

    a) La Subdirecció General de Formació i Qualificació Professional.



    b) La Subdirecció General de Ensenyances de Règim Especial.



    Article 15. La Subdirecció General de Formació i Qualificació Professional

    1. La Subdirecció General de Formació Professional i Qualificació Professional tindrà com a funcions dirigir, planificar, coordinar i supervisar l'activitat del Servici de Gestió de la Formació i Qualificació Professional.

    2. Al Servici de Gestió de la Formació i Qualificació Professional li corresponen les funcions següents:

    a) Elaborar i proposar els currículums dels títols de formació professional propis de la Comunitat Valenciana, així com establir criteris i orientacions per al seu desplegament i aplicació; determinar el perfil del professorat especialista de formació professional.

    b) Col·laborar en la determinació i adequació dels espais docents destinats a la formació professional reglada.

    c) Realitzar l'estudi i l'elaboració de materials destinats a cicles formatius, la confecció del catàleg corresponent, així com proposar la compra dels materials i equipaments necessaris per al desenrotllament de la formació professional reglada.

    d) Proposar la subscripció d'acords i convenis amb les diferents administracions públiques, els distints sectors empresarials, instituts tecnològics i universitats en l'àmbit de la formació professional reglada.



    e) La gestió dels processos de control, verificació administrativa i certificació davant dels organismes cofinançadors dels programes relacionats amb la formació professional reglada.

    f) L'ordenació i gestió de totes les ensenyances de formació professional, incloent-hi els programes de qualificació professional bàsica.

    g) Promoure la participació i la investigació sobre les qualificacions professionals i la seua evolució.

    h) Gestionar en l'àmbit de la Comunitat Valenciana el procediment de reconeixement, avaluació i certificació de les competències professionals.

    i) Col·laborar amb l'Institut Nacional de les Qualificacions en l'observació territorial d'estes, amb especial atenció als aspectes qualitatius; així mateix prestarà la seua col·laboració per a la definició de l'estructura del Sistema Nacional de Qualificacions, així com la identificació i determinació de les qualificacions que formen part del catàleg i de la formació associada a estes.

    j) Analitzar i proposar els criteris que permeten definir la competència professional de la qualificació.

    k) Establir criteris que permeten homologar els centres i entitats per a avaluar i acreditar les qualificacions i competències.

    l) Avaluar la qualitat del Sistema de Qualificacions Professionals i Formació Professional en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.



    m) Emetre informes i estudis relacionats amb la formació i qualificació professional.

    n) Facilitar la interrelació entre el Sistema Integrat de Qualificació i Formació Professional i el món laboral.

    o) Elaborar el contingut dels projectes de desenrotllaments curriculars de la formació professional associada a les qualificacions professionals en l'àmbit competencial de la Comunitat Valenciana, així com elevar propostes sobre la seua homologació, convalidació o correspondència entre si i amb l'experiència laboral.

    p) Impulsar un sistema integrat d'informació i orientació relacionat amb el Sistema de Qualificacions Professionals i Formació Professional, i facilitar mesures per a la seua divulgació en tots els àmbits socials.





    Article 16. La Subdirecció General d'Ensenyances de Règim Especial



    1. La Subdirecció General d'Ensenyances de Règim Especial tindrà com a funcions dirigir, planificar, coordinar i supervisar l'activitat del Servici d'Ensenyances de Règim Especial.

    2. Al Servici d'Ensenyances de Règim Especial li corresponen les funcions següents:

    a) L'ordenació acadèmica de les ensenyances de règim especial, ensenyances d'idiomes, ensenyances esportives, ensenyances artístiques, ensenyances musicals no reglades, a excepció de les ensenyances artístiques superiors.

    b) L'elaboració dels currículums oficials corresponents a les ensenyances relacionades en l'apartat anterior, així com l'establiment de criteris i orientacions per a la seua impartició en els centres docents, fomentant la seua autonomia pedagògica.

    c) La resolució d'equivalències d'estudis, als efectes acadèmics i professionals, entre anteriors ordenacions del sistema educatiu i l'ordenació vigent.

    d) La determinació el perfil del professorat especialista de les distintes ensenyances de règim especial, ensenyances d'idiomes, ensenyances esportives i ensenyances artístiques.

    e) L'elaboració i la proposta de condicions tecnicopedagògiques del personal docent i de l'exercici i desenrotllament de les seues funcions, així com la formulació de criteris pedagògics respecte a les característiques dels centres docents.

    f) La col·laboració amb altres administracions públiques, institucions, organismes i altres òrgans de la mateixa conselleria en la gestió de les ensenyances de règim especial, ensenyances d'idiomes, ensenyances esportives i ensenyances artístiques, excepte les ensenyances artístiques superiors.

    g) El foment, l'impuls i la promoció de les escoles de música i d'educands, i totes les funcions que corresponguen o se li encomanen relatives a ensenyances musicals no reglades.

    h) La proposta i la gestió d'ajudes, subvencions i convenis dins de l'àmbit funcional d'esta direcció general.



    Article 17. Direcció General d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència

    1. La Direcció General d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència exercirà les funcions previstes en l'article 70 de la Llei del Consell en relació amb la proposta i l'execució de la política universitària i de formació superior, regulació universitària, política científica i investigació, gestió del finançament dels centres universitaris i dels recursos d'investigació, ensenyances artístiques superiors i funcions d'avaluació i prospectiva, així com les que li assigne el present reglament.



    En particular, exercirà les funcions següents:

    a) Elaborar els estudis per a la formulació, execució i seguiment de la política universitària, de manera que, respectant l'autonomia universitària, responga a les necessitats socials, econòmiques, acadèmiques i científiques de la Comunitat Valenciana, en especial per a aconseguir afavorir la generació d'ocupació.

    b) Impulsar, fomentar i desenrotllar el Sistema Universitari Valencià, promovent la seua excel·lència, competitivitat i internacionalització, en el marc de la Llei 4/2007, de 9 de febrer, de la Generalitat, de Coordinació del Sistema Universitari Valencià, i de la normativa que la desplegue o complemente.

    c) Impulsar i tramitar les propostes d'autorització de competència de la Generalitat en relació amb les universitats, centres, estructures i ensenyaments universitaris en l'àmbit de la Comunitat Valenciana i del Sistema Universitari Valencià, quan no es trobe atribuïda a les mateixes universitats.

    d) Coordinar i desenrotllar, conjuntament amb el Sistema Universitari Valencià, l'accés als estudis superiors, de manera que es garantisquen els principis d'objectivitat, transparència, mèrit, capacitat i equitat en les oportunitats per a tal accés.

    e) Estudiar, analitzar, proposar i gestionar el procediment, partides pressupostàries i mitjans de finançament i inversió dels recursos que les universitats i els seus centres i estructures necessiten per al desenrotllament dels seus fins institucionals, així com per a la I+D+i, tant amb caràcter pressupostari anual com en termes de programació plurianual, i realitzar el seguiment i control del finançament, igual que el de les inversions corresponents.

    f) Analitzar, proposar, impulsar, gestionar, executar i realitzar el seguiment de la política en matèria d'ajudes, beques i subvencions relativa a ensenyaments universitaris la competència dels quals corresponga a la Generalitat, així com de la política relativa a programes, beques, subvencions i altres instruments de finançament i promoció de la investigació, la ciència i la innovació, si és el cas, impulsant i coordinant la I+D+i en altres conselleries o entitats de la Generalitat.

    g) Autoritzar, d'acord amb el que establix l'article 81.3.h de la Llei Orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'Universitats, les operacions d'endeutament de les universitats públiques, previ informe favorable de la conselleria competent en matèria d'hisenda, així com les operacions de disposicions de fons previstes en el sistema de finançament de les infraestructures contingudes en el pla d'inversions de cada universitat prèviament aprovat.

    h) Establir, en desplegament del que acorde el Consell, les instruccions necessàries per a la correcta execució i control de les operacions de crèdit, financeres i de disposició de fons del sistema de finançament de les inversions de les universitats públiques vigent en cada moment.



    i) Planificar, coordinar, avaluar i realitzar el seguiment de la política científica, de la investigació, la innovació i de la transferència ciència-tecnologia, tendent a la generació d'ocupació, fonamentalment en el marc de l'Estratègia Espanyola de Ciència i Tecnologia i de l'Estratègia Espanyola d'Innovació, i dins de l'àmbit establit en la Llei 2/2009, de 14 d'abril, de la Generalitat, de Coordinació del Sistema Valencià d'Investigació Científica i Desenrotllament Tecnològic, i de la normativa complementària i de desenrotllament, en relació i connexió amb l'àmbit universitari i els estudis superiors.

    j) Canalitzar, promoure i difondre la presència, les estratègies i els resultats obtinguts de la investigació i de la innovació pública en matèries de la seua competència en tots els àmbits socials, econòmics, acadèmics, científics i institucionals, tant d'àmbit nacional com internacional, a fi d'aconseguir una participació, implicació i una coresponsabilitat efectives en l'esforç investigador i innovador, així com la captació dels fons i ajudes necessàries per a l'impuls de la I+D+i.



    k) Fomentar i impulsar l'adequada i eficient relació, coordinació i trobada entre l'oferta d'I+D+i, fonamentalment d'origen universitari, i la demanda existent en esta matèria per part dels sectors productius i de l'empresa en general, i també de les administracions públiques, i fomentar la generació i l'obtenció dels recursos corresponents.



    l) Proposar, impulsar, executar i realitzar el seguiment de la política en matèria de parcs científics, d'instituts d'investigació i universitaris i interuniversitaris, i, en general, d'infraestructures d'investigació i de transferència ciència-tecnologia en estos parcs i instituts.



    m) Promoure la col·laboració amb entitats públiques i privades, per a desenrotllar les polítiques d'investigació científica i desenrotllament i innovació tecnològica, assumint la coordinació dins de la Generalitat en relació amb la I+D+i vinculada al Sistema Universitari Valencià.



    n) Impulsar la coordinació i la col·laboració, per raó de les matèries de la seua competència, amb els òrgans competents de l'Administració General de l'Estat o, si és el cas, d'altres administracions públiques, sense perjuí de les atribucions legals i reglamentàries d'altres òrgans de l'administració de la Generalitat.

    o) Coordinació, control i seguiment de l'Agència Valenciana d'Avaluació i Prospectiva i de l'Institut Superior d'Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana.

    p) Exercir les competències que l'ordenament jurídic atribuïx a l'Administració educativa en matèria universitària, de formació superior, investigació, innovació i ciència, en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, excepte les que corresponguen als que exercisquen la titularitat de la secretaria autonòmica i de la Conselleria de què depenen o, si és el cas, a altres conselleries o al Consell.

    q) Tramitar, proposar i, en general, executar els actes de gestió econòmica i administrativa que li corresponguen, dins de l'àmbit funcional del centre directiu i d'acord amb el que establisquen les disposicions i instruccions dictades pels òrgans competents.

    r) Actualització dels continguts de la pàgina web de la Conselleria, en l'àmbit funcional del centre directiu, sense perjuí de les atribucions de l'òrgan competent en matèria de tecnologies de la informació.



    s) Elaborar, emetre informes i proposar disposicions sobre matèries del seu àmbit funcional, així com dictar resolucions, circulars i instruccions en assumptes de la seua competència.

    t) Qualsevol altra funció que li deleguen o encomanen els titulars de la Conselleria o la secretaria autonòmica de què depén, o li conferisquen les disposicions vigents.

    2. De la Direcció General d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència dependrà, com a unitat administrativa de nivell superior, la Subdirecció General d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència.



    Article 18. Subdirecció General d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència

    1. A la Subdirecció General d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència li correspon assessorar i donar suport i suport tècnic a la persona titular de la Direcció General d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència, coordinar administrativament les relacions amb l'Agència Valenciana d'Avaluació i Prospectiva i l'Institut Superior d'Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana, derivades de la seua adscripció a través de la direcció general, així com planificar, dirigir, controlar, coordinar i supervisar l'activitat dels servicis davall la seua dependència que s'indiquen a continuació:

    a) Servici de Gestió Economicopressupostària de les Universitats.



    b) Servici de Regulació Universitària.

    c) Servici de Política Científica.

    2. Al Servici de Gestió Economicopressupostària de les Universitats li correspon l'exercici de les funcions següents:

    a) L'elaboració de la proposta d'avantprojecte de pressupost de la Direcció General d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència, en coordinació amb el Servici de Regulació Universitària i el Servici de Política Científica, així com la gestió del corresponent o corresponents programes pressupostaris, i l'elaboració de la informació sobre el seu estat d'execució i amb relació al grau de compliment tant dels seus objectius, com de les seues línies d'actuació i projectes.



    b) L'estudi, anàlisi, elaboració, gestió i aplicació dels programes de finançament del sistema universitari, en especial els de caràcter plurianual, així com del procediment i mitjans de finançament dels recursos que els centres universitaris necessiten per al desenrotllament dels seus fins, de conformitat amb les normes pressupostàries.

    c) La gestió, aplicació, anàlisi, seguiment i control del desplegament i execució de les inversions de les universitats públiques valencianes i del seu finançament, així com dels plans en què, si és el cas, s'arrepleguen d'aquelles.

    d) La proposta de taxes per la prestació de servicis acadèmics universitaris i d'estudis superiors.

    e) La gestió administrativa de les beques i ajudes per a estudiants universitaris la concessió de les quals competix a la Conselleria.

    f) La gestió dels sistemes d'informació a l'usuari de tot el referent a les beques i ajudes a l'estudi universitari, i, en general, dels sistemes d'informació universitària del centre directiu i la seua implementació, així com la recopilació, elaboració i explotació de la corresponent informació.

    g) La tramitació, en coordinació amb la resta de servicis del centre directiu, dels convenis de col·laboració amb entitats públiques i privades en assumptes de competència de la Direcció General d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència, així com el coneixement i presa de raó dels convenis que subscriguen les universitats públiques de la Comunitat Valenciana amb els departaments i entitats públiques o privades dependents o vinculades a la Generalih) La gestió economicopressupostària que no estiga expressament atribuïda a l'Institut Superior d'Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana, en matèria d'ensenyances artístiques superiors.

    i) La gestió, tramitació, seguiment i control dels expedients en matèria d'autorització, per part de la Direcció General d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència, d'operacions d'endeutament o de disposicions de fons de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana.



    j) La proposta, elaboració i seguiment de les instruccions que dicte la Direcció General d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència en exercici de la seua competència en matèria d'execució i control de les operacions de crèdit, financeres i de disposició de fons de les universitats públiques de la Comunitat Valenciana.

    3. Al Servici de Regulació Universitària li correspon l'exercici de les funcions següents:

    a) La tramitació de les propostes de creació, supressió, modificació, adscripció i integració, segons siga procedent, d'universitats, facultats, escoles tècniques superiors, escoles universitàries, instituts universitaris, col·legis universitaris i col·legis majors; així com d'aquells altres centres universitaris la creació dels quals no corresponga a les universitats, així com els expedients d'autorització d'ensenyances universitàries oficials de grau, màster i doctorat.

    b) El suport juridicoadministratiu al Consell Valencià d'Universitats i de Formació Superior i a la resta dels òrgans de coordinació interuniversitària, així com l'assistència a la secretaria d'estos.



    c) La coordinació juridicoadministrativa de l'organització dels procediments selectius necessaris per a l'accés a la universitat.

    d) La coordinació administrativa del procediment de preinscripció per a l'accés als centres universitaris.

    e) La gestió i implementació dels sistemes d'informació universitària posats a disposició de l'usuari en tot el referent a l'accés a la universitat, i a l'oferta de títols i ensenyances.

    f) La gestió i el suport informatiu del Registre d'Universitats, Centres i Ensenyances.

    g) La gestió juridicoadministrativa en matèria d'ensenyances artístiques superiors que no estiga expressament atribuïda a l'Institut Superior d'Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana.

    h) La tramitació juridicoadministrativa de les propostes i projectes normatius de l'Agència Valenciana d'Avaluació i Prospectiva, quan no estiga expressament atribuïda a esta entitat de dret públic.



    i) La proposta per a la implantació o desplegament jurídics de la legislació autonòmica en matèria d'universitats, formació superior i ciència, en particular de la Llei 4/2007, de 9 de febrer, de la Generalitat, de Coordinació del Sistema Universitari Valencià, i de la Llei 2/2009, de 14 d'abril, de la Generalitat, de Coordinació del Sistema Valencià d'Investigació Científica i Desenrotllament Tecnològic, i, en general, l'elaboració i tramitació de les propostes de normativa en matèria d'universitats, formació superior i ciència, i el seu règim jurídic, així com la proposta i informe en relació amb els projectes normatius de competència de l'Estat o amb la normativa d'este ja en vigor.



    j) La presa de raó a què es referix la disposició addicional quarta de la Llei 4/2007, de 9 de febrer, de la Generalitat, de Coordinació del Sistema Universitari Valencià, sense perjuí de les atribucions conferides al Servici de Gestió Economicopressupostària de les Universitats respecte dels convenis.

    4. Al Servici de Política Científica li correspon l'exercici de les funcions següents:

    a) L'elaboració de les propostes i programes de convocatòries d'ajudes i beques i la gestió tecnicoadministrativa i l'avaluació d'estes, així com la gestió de les subvencions nominatives, en relació amb el programa o programes pressupostaris del centre directiu en matèria de ciència, investigació i innovació.

    b) L'impuls i el seguiment de les convocatòries de subvencions i instruments de suport a la investigació científica i desenrotllament i innovació tecnològica gestionats pels distints departaments del Consell i ens públics i organismes adscrits.

    c) La gestió, el seguiment i l'avaluació de les actuacions cofinançades per la Unió Europea a través dels programes pressupostaris adscrits al centre directiu.

    d) La gestió dels instruments normatius, convencionals o financers que s'articulen en el marc de l'Estratègia Espanyola de Ciència i Tecnologia i de l'Estratègia Espanyola d'Innovació.

    e) El seguiment i l'anàlisi de les accions de dinamització dels agents i de la potenciació de l'articulació del Marc d'Investigació i Desenrotllament Tecnològic de la Comunitat Valenciana (MIDESTE), així com el desenrotllament del Pla General Estratègic de Ciència i Tecnologia de la Comunitat Valenciana (PGECIT).

    f) La gestió i el seguiment de les activitats pròpies de la promoció i el foment així com la millora de parcs científics i institucions científiques, i la coordinació i gestió econòmica per a la posada en marxa d'infraestructures, instituts d'investigació universitaris i interuniversitaris.



    g) El disseny i la posada en marxa de plans, programes i projectes destinats a la implementació d'actuacions concretes per a garantir l'èxit de la transferència ciència-tecnologia.

    h) La proposta, la gestió i el seguiment de convenis i altres instruments de cooperació amb institucions i entitats públiques i privades que incidisquen sobre el desenrotllament de les polítiques d'investigació científica i desenrotllament i innovació tecnològica.

    i) La gestió de la col·laboració, quan siga procedent, amb les restants instàncies de la Generalitat competents en matèria d'investigació, desenrotllament tecnològic i innovació, coordinant les actuacions d'estes en el que puga afectar les universitats de la Comunitat Valenciana, i encarregar-se així mateix del seu seguiment i control.

    j) Realitzar actuacions que impulsen la presència de la investigació i de la innovació pública, en matèries de la seua competència, en organismes, òrgans, programes i la resta de fòrums de decisió i debat que l'afecten, tant d'àmbit nacional com internacional, i difondre les estratègies i els resultats d'investigació i innovació entre la societat, procurant la captació dels recursos necessaris per al desenrotllament de la I+D+i en el Sistema Universitari Valencià.







    Secció 2a

    De la Secretaria Autonòmica de Cultura i Esport



    Article 19. Secretaria Autonòmica de Cultura i Esport

    1. La Secretaria Autonòmica de Cultura i Esport és l'òrgan superior de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport que assumix, davall la superior direcció de la persona titular de la Conselleria, les funcions que li atribuïx l'article 68 de la Llei del Consell en matèria de proposta i execució de la política cultural relativa a teatre, música, cine, exposicions i museus; llibre, biblioteques, arxius, patrimoni cultural valencià, esport, pilota valenciana, gestió de les infraestructures culturals i esportives, ajudes i subvencions de l'àmbit cultural i esportiu.



    2. La Secretària Autonòmica de Cultura i Esport dirigirà i coordinarà els següents centres directius:

    a) Direcció General de Cultura.

    b) Direcció General de l'Esport.



    Article 20. Direcció General de Cultura

    1. La Direcció General de Cultura assumix les funcions previstes en l'article 70 de la Llei del Consell en matèria de conservació, protecció, enriquiment, restauració i difusió i foment del patrimoni cultural valencià, tant moble com immoble, museus, polítiques de foment del llibre i la lectura, patrimoni bibliogràfic, gestió de biblioteques, arxius, suport tècnic i promoció cultural. En particular, exercirà les funcions següents:



    a) Promoure, difondre, protegir i fomentar la política cultural valenciana, així com l'activitat de creadors i artistes, en les matèries de la seua competència.

    b) La protecció, la difusió, l'enriquiment, l'estudi i la investigació, conservació i restauració dels béns integrants del patrimoni cultural valencià, tant moble com immoble i immaterial, així com la promoció, planificació i difusió del seu coneixement i la incorporació d'estos a usos actius, respectuosos i adequats a la seua naturalesa, sense perjuí de les funcions atribuïdes als ens públics adscrits a la Conselleria.



    c) La formalització, la gestió i la inspecció dels llibres de registre de transaccions de béns mobles integrants del patrimoni cultural valencià, obligatoris per a antiquaris i comerciants d'estos béns.



    d) La redacció de projectes en el camp de la restauració, la direcció de les intervencions i qualsevol altra actuació tècnica la competència de la qual corresponga a la direcció general, o les que se li encomanen en relació amb el seu àmbit funcional.

    e) L'exercici de les facultats de vigilància i tutela legal del patrimoni cultural valencià, d'acord amb el que preveu l'ordenament jurídic.



    f) L'elaboració i la posada al dia de l'Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià.

    g) L'elaboració, la supervisió i el manteniment del sistema valencià d'inventaris de patrimoni cultural.

    h) La coordinació amb altres administracions públiques i òrgans de la Generalitat en actuacions urbanístiques, mediambientals, arqueològiques i, en general, sobre el medi cultural, en l'àmbit de les funcions establides en este article.

    i) La proposta de creació i regulació de museus i altres centres de depòsit cultural.

    j) La gestió dels museus dins de l'àmbit del departament.

    k) El suport a la promoció i l'impuls de les arts escèniques, de la música i de la cinematografia.

    l) El foment de la difusió didàctica de les col·leccions dels museus, d'acord amb les iniciatives i propostes de les direccions d'aquells, així com la coordinació dels tallers i programes didàctics per a escolars.



    m) La regulació, la protecció, la coordinació, l'ajuda i, si és el cas, la gestió de biblioteques i hemeroteques, dins de l'àmbit competencial del departament.

    n) La gestió, la proposta i, si és el cas, l'exercici de les atribucions que corresponen al departament en matèria del llibre.

    o) L'exercici de les funcions que tinga atribuïdes el departament en matèria de depòsit legal d'obres impreses i propietat intel·lectual.

    p) La promoció i l'ajuda a la creació literària, a l'activitat editorial valenciana i a totes les manifestacions de caràcter anàleg que es desenrotllen en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

    q) L'estudi, l'enriquiment, la conservació i la restauració del patrimoni bibliogràfic i documental de la Comunitat Valenciana, així com l'exercici de les facultats per a la vigilància i tutela, d'acord amb el que preveu l'ordenament jurídic.

    r) La proposta de convocatòria d'ajudes i subvencions en matèria de patrimoni, promoció cultural, llibre, biblioteques i arxius, així com la seua gestió.

    s) Exercir les funcions en matèria de manteniment, custòdia, exhibició, investigació i digitalització de tots els arxius de la Generalitat, de l'Arxiu Històric de la Comunitat Valenciana, de l'Arxiu del Regne i la resta d'arxius de titularitat estatal gestionats per la Conselleria.



    t) La regularització, conservació, estudi, classificació, protecció, ajuda i, si és el cas, gestió dels arxius, dins de l'àmbit competencial del departament.

    u) La tramitació, la proposta i, en general, l'execució d'actes de gestió econòmica i administrativa que li corresponguen dins de l'àmbit funcional del centre directiu i d'acord amb el que establisquen les disposicions i instruccions dictades pels òrgans competents.

    v) L'elaboració i la proposta de disposicions sobre matèries del seu àmbit funcional, així com dictar resolucions, circulars i instruccions en assumptes de la seua competència.

    w) Iniciar, instruir i resoldre expedients sancionadors per les infraccions previstes en la normativa vigent en matèria de la seua competència.

    x) Actualització dels continguts de la pàgina web de la Conselleria, en l'àmbit funcional del centre directiu, sense perjuí de les atribucions de l'òrgan competent en matèria de tecnologies de la informació.



    y) Qualsevol altra que li atribuïsquen les disposicions vigents o li encomanen els o les titulars de la Conselleria o de la secretaria autonòmica de què depén.

    2. Dependrà funcionalment de la direcció general el personal de l'administració de la Generalitat que realitze les funcions d'arxiu.



    3. De la Direcció General de Cultura depenen les següents unitats administratives de nivell superior:

    a) Subdirecció General de Patrimoni Cultural i Museus.

    b) Subdirecció General del Llibre, Arxius i Biblioteques.



    Article 21. Subdirecció General de Patrimoni Cultural i Museus

    1. A la Subdirecció General de Patrimoni Cultural i Museus li correspon planificar, dirigir, controlar, coordinar i supervisar l'activitat dels servicis davall la seua dependència que s'indiquen a continuació:



    a) Servici de Patrimoni Cultural.

    b) Servici de Museus.

    c) Servici de Promoció Cultural i Suport Tècnic.

    d) Servici de Coordinació d'Entitats Culturals.

    2. El Servici de Patrimoni Cultural té assignades les funcions següents:

    a) La proposta i gestió dels assumptes relatius a la protecció, conservació, estudi, defensa i restauració i difusió del patrimoni arqueològic, científic, etnològic, històric, paleontològic, tècnic i immaterial, del patrimoni arquitectònic, mediambiental i moble.

    b) Les intervencions directes i la concessió d'ajudes i subvencions per a tals fins i la promoció i difusió del seu coneixement.

    c) La formació i permanent actualització de l'Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià i l'anotació en este dels negocis jurídics i actes materials.

    d) L'exercici de les facultats d'inspecció i tutela legal, incloent-hi el règim d'autoritzacions i el sancionador, la coordinació tècnica i supervisió de les inspeccions.

    e) La direcció i supervisió de les actuacions dels servicis tècnics dels centres adscrits a la direcció general en estes matèries, com el Museu Castell-Teatre Museu Arqueològic de Sagunt, el Museu Històric de Sagunt, el Museu de la Valltorta, el Museu de la Impremta i de les Arts Gràfiques i el Centre d'Arqueologia Subaquàtica de la Comunitat Valenciana.

    f) L'autorització, el seguiment i la gestió dels plans, programes i propostes d'intervenció en matèria de patrimoni cultural, patrimoni arqueològic, científic, etnològic, històric, paleontològic, tècnic i immaterial, arquitectònic, mediambiental i moble.

    g) Totes les funcions que corresponguen o se li encomanen relatives a patrimoni cultural.

    3. El Servici de Museus té assignades les funcions següents:

    a) La proposta i gestió dels assumptes relatius a la protecció, conservació, estudi, investigació, defensa, restauració i difusió dels béns mobles integrants dels museus i col·leccions museogràfiques permanents dependents de la direcció general, així com la inspecció i tutela dels museus i col·leccions museogràfiques que s'integren en el Sistema Valencià de Museus.

    b) Les intervencions directes i la tramitació de concessió d'ajudes i subvencions.

    c) La proposta de creació i regulació de museus i altres centres de depòsit cultural.

    d) La gestió dels museus dependents de la direcció general; l'autorització i la gestió dels depòsits i eixides de fons dels museus i col·leccions museogràfiques permanents; la formació i permanent actualització de l'Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià en l'àmbit de la seua competència, així com l'anotació en este dels negocis jurídics i actes materials sobre els béns inventariats.



    e) La tramitació, l'elaboració i la supervisió de la documentació tècnica i de gestió dels corresponents expedients de declaració de béns d'interés cultural; el foment de la difusió didàctica de les col·leccions dels museus, d'acord amb les iniciatives i propostes de les direccions d'aquells, així com la coordinació dels tallers i programes didàctics i la formació d'un fons de documentació (documental, bibliogràfica, gràfica i multimèdia) sobre els museus i col·leccions museogràfiques permanents.

    f) Totes les funcions que corresponguen o se li encomanen relatives a museus.

    4. El Servici de Promoció Cultural i Suport Tècnic té assignades les funcions següents:

    a) Fomentar, promocionar i difondre les manifestacions culturals, així com la investigació artística i museogràfica, la formació i organització de la informació bibliogràfica i documental.

    b) La proposta i gestió d'ajudes, subvencions i convenis en l'àmbit de la promoció cultural, i la redacció de projectes d'investigació artística.

    c) La proposta i gestió d'ajudes i subvencions destinades a la construcció, reforma i millora de les infraestructures destinades a bandes de música i societats musicals.

    d) El disseny d'infraestructures expositives; la direcció, muntatge i supervisió d'exposicions; l'organització i la supervisió de programes d'itinerància expositiva; la coordinació de l'oferta de programació expositiva, la proposta, supervisió, i si és el cas, gestió directa dels comissionats d'exposicions.

    e) Les funcions de redacció, gestió i supervisió dels projectes tècnics i construccions; de direcció, seguiment i control de les obres en execució i d'elaboració d'estudis de viabilitat i plans d'actuació d'obres.



    f) Totes les funcions que corresponguen o se li encomanen relatives a promoció cultural i suport tècnic.

    5. El Servici de Coordinació d'Entitats Culturals té assignades les següents funcions:

    a) La coordinació de l'actuació i de les activitats que realitzen els ens públics que actuen en l'àmbit de les arts escèniques i plàstiques, en particular CulturArts Generalitat i el Consorci de Museus o altres entitats.

    b) El seguiment i la coordinació de les actuacions dels projectes culturals multidisciplinaris en els quals intervinguen els ens esmentats o altres administracions o entitats culturals.

    c) El seguiment i la coordinació de les actuacions de les fundacions, consorcis, patronats i la resta d'organismes, dependents o on participe la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.

    e) La proposta i gestió d'ajudes, subvencions i beques dins de l'àmbit funcional del centre directiu.

    f) Totes les funcions que corresponguen o se li encomanen relatives a la coordinació d'entitats culturals, a la difusió i ajudes que verse sobre matèria competència d'este centre directiu



    Article 22. La Subdirecció General del Llibre, Arxius i Biblioteques



    1. A la Subdirecció General del Llibre, Arxius i Biblioteques li correspon planificar, dirigir, controlar, coordinar i supervisar l'activitat dels servicis davall la seua dependència que s'indiquen a continuació:



    a) Servici de Patrimoni Bibliogràfic.

    b) Servici del Llibre i Biblioteques.

    c) Servici d'Arxius.

    2. El Servici de Patrimoni Bibliogràfic té assignades les funcions següents:

    a) La direcció i coordinació del funcionament dels servicis bibliotecaris de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu, i entre estos la catalogació i el control bibliogràfic dels seus fons.

    b) La configuració del Catàleg Col·lectiu del Patrimoni Bibliogràfic Valencià.

    c) La coordinació i l'assistència tècnica de la xarxa de lectura pública valenciana i la coordinació amb altres biblioteques d'investigació de la Comunitat Valenciana.

    d) L'assistència tècnica a la direcció general en les adquisicions patrimonials.

    e) Totes les funcions que corresponguen o se li encomanen relatives a patrimoni bibliogràfic.

    3. El Servici del Llibre i Biblioteques té assignades les funcions següents:

    a) El foment de mesures de promoció del llibre i dels agents del llibre, autors, editorials, distribuïdores i llibreries.

    b) En coordinació amb les biblioteques integrades en el Sistema Bibliotecari Valencià, elaborarà programes de promoció de la lectura tant per al conjunt de la població com per a sectors específics.



    c) L'elaboració d'informes, el suport tècnic, la supervisió tècnica de projectes, la difusió, la inspecció i l'avaluació sobre la prestació dels servicis de bibliotecaris.

    d) La coordinació i gestió de les ajudes en matèria del llibre i biblioteques.

    e) El suport tècnic al Consell Assessor del Llibre, l'elaboració de les estadístiques del sector i l'elaboració de la Guia del Llibre Valencià.



    f) La coordinació amb els centres bibliotecaris de titularitat estatal, transferits a la Generalitat, que estan sota la dependència de la direcció general, en el marc dels convenis de gestió subscrits entre l'Estat i la Generalitat: Biblioteca Pública d'Alacant, Biblioteca Pública d'Orihuela, Biblioteca Pública de Castelló i Biblioteca Pública de València.



    g) Totes les funcions que corresponguen o se li encomanen relatives a llibre i biblioteques.

    La Unitat de Depòsit Legal i Propietat Intel·lectual, dependent d'este servici, que s'ocuparà de les qüestions relacionades amb el depòsit legal i la propietat intel·lectual i coordinarà les oficines provincials del depòsit legal i del registre de la propietat intel·lectual. El cap d'esta unitat serà el registrador de la propietat intel·lectual de la Comunitat Valenciana.

    4. El Servici d'Arxius té assignades les funcions següents:

    a) L'elaboració d'informes, el suport tècnic, la supervisió tècnica de projectes, la difusió, la inspecció i l'avaluació sobre la prestació dels servicis d'arxiu.

    b) La gestió de les ajudes que des de la Generalitat es destinen al sistema d'arxiu.

    c) L'impuls i la gestió del registre dels béns pertanyents al patrimoni documental valencià, inclosos o no en els centres d'arxiu del sistema i incorporació d'elements importants per mitjà de còpia en qualsevol suport material.

    d) El suport tècnic al Consell Assessor d'Arxius i la resta d'òrgans col·legiats adscrits a la Conselleria en matèria d'arxius.

    e) L'exercici de les funcions de coordinació, manteniment, custòdia, exhibició, investigació i digitalització de tots els arxius de la Generalitat i l'Arxiu Històric de la Comunitat Valenciana. A més, de l'Arxiu del Regne, de l'Arxiu Històric d'Alacant, de l'Arxiu Històric d'Orihuela i de l'Arxiu Històric de Castelló, en el marc dels convenis de gestió subscrits entre l'Estat i la Generalitat.



    f) Totes les funcions que corresponguen o se li encomanen relatives a arxius.



    Article 23. La Direcció General de l'Esport

    1. La Direcció General de l'Esport assumix les funcions previstes en l'article 70 de la Llei del Consell en matèria de foment i promoció de l'activitat esportiva, dinamització de la pràctica esportiva ciutadana, relació i col·laboració amb les entitats i organismes esportius, cooperació amb entitats privades que fomenten l'esport, especialment per la seua singularitat les vinculades a la pilota valenciana, i coordinació d'esdeveniments de caràcter esportiu organitzats per la Generalitat. En particular, exercirà les funcions següents:

    a) Formular les directrius de la política de foment i desenrotllament de l'esport i l'activitat física en els seus distints nivells.

    b) Promocionar la difusió dels valors de la pràctica esportiva, propiciant actituds positives respecte al joc net, la no-violència, el respecte, la solidaritat i la igualtat entre les persones.

    c) Promoure l'esport popular i l'esport per a tots, l'atenció mèdica i el control sanitari dels esportistes.

    d) Previndre, controlar i reprimir el dopatge, la violència, el racisme i la xenofòbia en qualsevol àmbit esportiu, en col·laboració amb les entitats esportives i el sector públic.

    e) Promoure accions de caràcter formatiu amb l'objecte de ressaltar els valors de l'esport i la qualificació dels seus quadros tècnics.

    f) Fomentar, recolzar, protegir i tutelar l'associacionisme esportiu, sense detriment de l'activitat privada.

    g) Autoritzar i revocar la inscripció i anotació en el Registre d'Entitats Esportives dels clubs esportius, les federacions esportives, els grups de recreació esportiva, les agrupacions de recreació esportiva, les seccions esportives d'altres entitats, les seccions de recreació esportiva d'altres entitats, les societats anònimes esportives i les associacions de federacions esportives de la Comunitat Valenciana, tal com establix la normativa vigent.

    h) Fomentar i col·laborar en l'organització de l'esport en edat escolar i universitari.

    i) Qualificar els esportistes d'elit de la Comunitat Valenciana i col·laborar amb les federacions esportives en matèria d'esport d'elit.

    j) Regular i supervisar els centres de tecnificació esportiva i els programes de suport a l'esport d'elit a la Comunitat Valenciana.

    k) Promoure i impulsar la investigació i la formació en ciències de l'activitat física i l'esport.

    l) Establir els criteris i requisits tècnics necessaris per a la construcció, obertura i gestió de les instal·lacions esportives d'ús públic i emetre informes relacionats amb els procediments d'autorització.



    m) Gestionar el Cens d'Instal·lacions Esportives de la Comunitat Valenciana.

    n) Promoure, conjuntament amb les diputacions provincials i amb els ajuntaments, els plans de construcció d'instal·lacions esportives.



    o) Gestionar els centres i instal·lacions esportives que tinga adscrits.



    p) El foment, el suport i la potenciació, en tots els ordes, incloent-hi la construcció, reforma i millora d'infraestructures corresponents, de l'esport de pilota valenciana, així com la seua tutela, garantint el seu coneixement, desenrotllament, pràctica i difusió dins i fora de la Comunitat Valenciana, coordinant i ajudant al funcionament de la Federació Esportiva de Pilota Valenciana.

    q) Exercir la funció inspectora en matèria d'esport.

    r) L'elaboració i la proposta de disposicions sobre matèries del seu àmbit funcional, així com dictar resolucions, circulars i instruccions en assumptes de la seua competència.

    s) Iniciar, instruir i resoldre expedients sancionadors per les infraccions previstes en la normativa vigent en matèria de la seua competència.

    t) La tramitació, la proposta i, en general, l'execució dels actes de gestió econòmica i administrativa que li corresponguen, dins de l'àmbit funcional del centre directiu i d'acord amb el que establisquen les disposicions i instruccions dictades pels òrgans competents.

    u) L'actualització dels continguts de la pàgina web de la Conselleria, en l'àmbit funcional del centre directiu, sense perjuí de les atribucions de l'òrgan competent en matèria de tecnologies de la informació.



    v) Qualsevol altra funció que li encomanen els titulars de la Conselleria o la secretaria autonòmica de les quals depén, o li conferisquen les disposicions vigents.

    2. De la Direcció General de l'Esport depén com, a unitat administrativa de nivell superior, la Subdirecció General d'Esport.



    Article 24. De la Subdirecció General d'Esport

    1. A la Subdirecció General d'Esport li correspon planificar, dirigir, controlar, coordinar i supervisar l'activitat dels servicis davall la seua dependència que s'indiquen a continuació:

    a) Servici de Promoció de l'Esport i Activitat Física.

    b) Servici d'Esport de Competició i Entitats Esportives.

    c) Servici d'Infraestructures Esportives.

    2. El Servici de Promoció de l'Esport i Activitat Física té assignades les funcions següents:

    a) Gestionar ajudes a entitats esportives i educatives per al foment de l'esport i l'activitat física, amb especial atenció a la integració.



    b) Tramitar programes de promoció i organització de l'esport i l'activitat física en edat escolar, universitari, així com les activitats esportives en el medi natural amb especial atenció a les activitats nàutiques.



    c) Promoure accions de caràcter formatiu dirigides a pares i tutors, i tècnics amb l'objecte de ressaltar els valors de l'esport i l'activitat física.

    d) Promoure l'esport i l'activitat física popular i l'esport per a tots.



    e) Promoure la cooperació i col·laboració en matèria d'esport i activitat física en relació amb l'educació i la salut.

    f) Tramitar els expedients d'ajudes i subvencions de les matèries relacionades amb les seues funcions i concretament amb campanyes i jocs esportius.

    g) Elaborar propostes econòmiques, informes, normatives i circulars sobre matèries del seu àmbit funcional.

    3. El Servici d'Esport de Competició i Entitats Esportives té assignades les funcions següents:

    a) Proposar i gestionar procediments de supervisió de la qualificació i organització de les competicions oficials d'àmbit autonòmic.



    b) Gestionar la qualificació dels esportistes d'elit de la Comunitat Valenciana, així com les propostes de guardons i reconeixements.



    c) Gestionar i supervisar i proposar normes i reglaments dels centres de tecnificació esportiva.

    d) Gestionar programes d'investigació i formació en ciències de l'activitat física i l'esport.

    e) Tramitar els expedients d'ajudes i subvencions de les matèries relacionades amb les seues funcions, i concretament amb esportistes, entitats esportives, clubs d'elit, competicions esportives, tecnificació, seleccions autonòmiques, especialització esportiva, formació i investigació.

    f) Exercir la tutela de les federacions esportives de la Comunitat Valenciana, sense detriment de la seua activitat privada.

    g) Proposar i gestionar ajudes i subvencions a les federacions esportives, clubs esportius i, si és el cas, a altres entitats esportives, per al foment de l'esport federat i de competició.

    h) Gestionar el Registre d'Entitats Esportives de la Comunitat Valenciana.

    i) Tramitar els procediments sancionadors, d'inspecció, d'arbitratge i de responsabilitat patrimonial.

    j) Dur a terme les actuacions relatives al foment, el suport i la potenciació, incloent-hi la construcció, reforma i millora d'infraestructures corresponents, de l'esport de pilota valenciana, coordinant i ajudant al funcionament de la Federació Esportiva de Pilota Valenciana.



    k) Elaborar propostes econòmiques, informes, normatives i circulars sobre matèries del seu àmbit funcional.

    4. El Servici d'Infraestructures esportives té assignades les funcions següents:

    a) Realitzar propostes i informes d'establiment de criteris i requisits tècnics necessaris per a l'elaboració de plans de viabilitat, construcció, obertura i gestió de les instal·lacions esportives d'ús públic, sense perjuí de les funcions que puguen tindre atribuïdes en esta matèria altres servicis.

    b) Gestionar el Mapa de l'Esport de la Comunitat Valenciana.

    c) Gestionar el Cens d'Instal·lacions Esportives de la Comunitat Valenciana i aprovar els criteris per a la seua elaboració.

    d) Realitzar propostes de plans de construcció d'instal·lacions esportives.

    e) Realitzar propostes de mesures de protecció i ús esportiu per a la pràctica esportiva al medi natural.

    f) Gestionar les inversions en els centres i instal·lacions esportives que tinga adscrits.

    g) Coordinar i informar la supervisió de projectes i el seguiment de les inversions d'instal·lacions esportives en matèria de la seua competència.

    h) Tramitar els expedients d'ajudes i subvencions de les matèries relacionades amb les seues funcions, i concretament el desenrotllament de la xarxa d'infraestructures esportives de la Comunitat Valenciana i el Mapa de l'Esport.



    CAPÍTOL III

    De la Subsecretaria



    Article 25. Subsecretaria

    La persona titular de la Subsecretaria, davall la directa dependència de la persona titular de la Conselleria, exercix les atribucions que li conferix l'article 69 de la Llei del Consell, així com les que li assignen el present reglament, les altres disposicions legals i aquelles que el conseller o la consellera li encomane. Entre altres, exercix les funcions següents:

    a) Dirigir i gestionar els servicis generals i dependències comunes de la Conselleria.

    b) Tramitar els expedients de contractació.

    c) Gestionar la tramitació i coordinació dels convenis i acords de col·laboració del departament, així com els que hagen de proposar-se al Consell per a la seua subscripció amb entitats públiques o privades.

    d) Tramitar els expedients de responsabilitat patrimonial.

    e) Coordinar, supervisar i controlar l'organització i el funcionament de tots els centres, servicis i unitats de la Conselleria.

    f) Tramitar i coordinar les consultes davant de l'Advocacia General de la Generalitat que assistisca el departament, dels òrgans superiors i directius i unitats administratives de la Conselleria.

    g) Supervisar i remetre els expedients d'assumptes que s'hagen d'elevar a la Comissió de Secretaris Autonòmics i Subsecretaris, així com emetre un informe sobre els assumptes que hagen de sotmetre's al Consell, al president o presidenta de la Generalitat o a altres òrgans, quan això siga preceptiu o així ho dispose la persona titular de la Conselleria.

    h) Coordinar la tramitació de projectes normatius.

    i) Informar el personal directiu de la Conselleria de la procedència legal i viabilitat econòmica dels seus projectes, plans i programes d'actuació.

    j) Realitzar la planificació i programació econòmica, elaborar la proposta d'avantprojecte del pressupost anual, tramitar les modificacions pressupostàries i realitzar el seguiment de l'execució del pressupost.



    k) Tramitar i formalitzar els ingressos que s'originen per les activitats dels distints centres directius del departament.

    l) Dissenyar, executar i mantindre actualitzats els programes d'informació i gestió econòmica del departament, establint les directrius per a la correcta gestió de gastos i ingressos i l'òptima utilització dels recursos.

    m) Planificar i controlar les inversions i operacions de capital de la Conselleria, realitzant els actes de gestió que reglamentàriament li corresponguen.

    n) Tramitar, proposar i, en general, executar els actes de gestió econòmica i administrativa que corresponguen a l'àmbit funcional de la Subsecretaria i d'acord amb el que establisquen les disposicions i instruccions dictades pels òrgans competents.

    o) Gestionar els gastos de personal del departament i tramitar les incidències de nòmina, sense perjuí de les facultats atribuïdes a altres òrgans, exercint la direcció, coordinació i control sobre les diferents unitats de la Conselleria que intervinguen en el procés d'elaboració d'esta.



    p) La gestió patrimonial dels béns afectes a la Conselleria.

    q) Disposar la publicació, quan pertoque, de les disposicions, resolucions i anuncis que emanen d'òrgans de la Conselleria en els diaris oficials.

    r) Elaborar, emetre informes i proposar disposicions sobre matèries del seu àmbit funcional, així com dictar resolucions, circulars i instruccions en assumptes de la seua competència.



    Article 26. De les unitats dependents de la Subsecretaria

    De la Subsecretaria depenen les unitats següents:

    1. La Secretaria General Administrativa a la qual correspon, amb la màxima jerarquia del nivell administratiu, prestar suport directe a la persona titular de la Subsecretaria i, davall la seua autoritat, exercir la direcció, coordinació i supervisió dels servicis generals de la Conselleria, de conformitat amb el que preveu l'article 73.2 de la Llei del Consell.

    2. La Subdirecció General de Règim Econòmic, a la qual li correspon planificar, dirigir, controlar, coordinar i supervisar l'activitat dels servicis davall la seua dependència



    Article 27. Secretaria General Administrativa

    1. La Secretaria General Administrativa s'estructura en els servicis següents:

    a) Servici de Recursos Humans.

    b) Servici de Coordinació i Assumptes Generals.

    c) Servici de Suport Tècnic.

    2. Al Servici de Recursos Humans li corresponen les funcions següents:

    a) Vetlar pel compliment de la normativa en matèria de personal.



    b) Tramitar els expedients disciplinaris.

    c) Custodiar els expedients personals.

    d) Gestionar les pràctiques formatives de l'alumnat de distints nivells educatius que es realitzen en la Conselleria.

    e) Gestionar, informar i, si és el cas, elaborar la proposta de resolució dels assumptes relatius al personal funcionari d'administració general i especial, i del personal laboral del departament, excepte el personal docent, fisioterapeutes, educadors o educadores d'educació especial i educadors o educadores d'escola infantil.

    f) Tramitar les vacacions, llicències i permisos del personal.

    g) Elaborar els informes necessaris, als efectes de creació de llocs de treball, la preparació de les relacions de llocs de treball i actualitzacions.

    h) Exercir el control horari.

    i) Tramitar les reclamacions prèvies i recursos en matèria de personal.

    j) Qualsevol funció que en matèria de gestió de personal li siga encomanada.

    3. Al Servici de Coordinació i Assumptes Generals li corresponen les funcions següents:

    a) Realitzar els tràmits necessaris per a la publicació d'actes o disposicions en els diaris oficials.

    b) Coordinar, tramitar i supervisar les disposicions, resolucions i la resta d'actes, per a la seua posterior remissió a la unitat administrativa amb funcions en matèria de política lingüística, traducció i correcció de textos.

    c) Tramitar els assumptes que s'hagen d'elevar a la Comissió de Secretaris Autonòmics i Subsecretaris i al Consell, el trasllat dels seus acords i la custòdia de les certificacions d'estos.

    d) Coordinar la tramitació dels projectes normatius, així com col·laborar amb les direccions generals en l'elaboració d'estos.

    e) Prestar assistència tècnica a les direccions generals per a la preparació de convocatòries de subvencions.

    f) Coordinar la informació corporativa que apareix en la pàgina web de la Conselleria, en col·laboració amb els centres directius d'esta, sense perjuí de les atribucions de l'òrgan competent en matèria de tecnologies de la informació.

    g) L'organització de l'arxiu i del registre general de documents.

    h) Organitzar i coordinar l'oficina d'informació administrativa i assistència i informació al ciutadà.

    i) Tramitar i coordinar els convenis i acords de col·laboració.

    j) Gestionar, controlar i supervisar els servicis generals i dependències comunes.

    k) Supervisar i coordinar el parc mòbil i les instal·lacions de la Conselleria.

    l) Organitzar i coordinar el personal subaltern i conductors.

    m) Elaborar la proposta d'adquisició de mobiliari i material fungible i inventariable, el manteniment de béns i servicis i el tràmit dels altres assumptes generals.

    4. Al Servici de Suport Tècnic li corresponen les funcions següents:



    a) Assessorar tècnicament, analitzar, fer el seguiment i recopilar la informació en les matèries que siguen de l'exclusiva competència de la Subsecretaria i, si és el cas, preparar estudis sobre estos assumptes.

    b) Sota la supervisió de la Subsecretaria, coordinar la inspecció de tots els servicis del seu àmbit, proposar els projectes o plans d'actuació i programes de necessitats de la Conselleria, així com les reformes encaminades a millorar i perfeccionar els servicis dels distints centres de la Conselleria respecte a la seua organització i mètodes de treball, atenent principalment els seus costos i rendiments.

    c) Elaborar informes tecnicojurídics relatius a l'activitat competencial de la Secretaria General Administrativa, i qualsevol altra funció que li siga encomanada.

    d) Elaborar estudis i propostes relatives a la normalització i harmonització de la normativa de la Conselleria.

    e) Efectuar propostes de racionalització dels procediments administratius, en coordinació amb la resta de departaments de la Conselleria.



    f) Fer el seguiment i control de les comissions i la resta d'òrgans col·legiats.



    Article 28. La Subdirecció General de Règim Econòmic

    1. La Subdirecció General de Règim Econòmic s'estructura en els servicis següents:

    a) Servici de Programació Econòmica i Pressupostos.

    b) Servici de Contractació.

    c) Servici de Gestió Patrimonial.

    d) Servici de Gestió Econòmica i Nòmines.

    2. Al Servici de Programació Econòmica i Pressupostos li corresponen les funcions següents:

    a) Realitzar la planificació i programació econòmica.

    b) Coordinar l'elaboració de la proposta de l'avantprojecte del pressupost anual del departament; tramitar les modificacions pressupostàries; portar el seguiment de l'execució del pressupost i elaborar els informes de gestió d'este.

    c) Confeccionar memòries economicofinanceres dels avantprojectes de llei, projectes de disposicions generals, resolucions o convenis amb repercussió en el gasto públic, i emetre informes sobre la viabilitat econòmica dels projectes, plans i programes d'actuació.

    d) Executar la tramitació i formalització dels ingressos i devolució dels indeguts.

    e) Estudiar, proposar, executar i mantindre actualitzats els programes d'informació i gestió econòmica, amb vista a l'òptima utilització dels recursos.

    f) Coordinar i efectuar el seguiment de l'execució de tots els programes pressupostaris del departament.

    g) Elaborar la informació estadística del gasto públic en educació.

    h) Coordinar i elaborar la informació econòmica que sol·licite la Sindicatura de Comptes, la Intervenció General o altres òrgans superiors, i elaborar la memòria economicofinancera per a l'establiment dels preus públics.

    3. Al Servici de Contractació li corresponen les funcions següents:



    a) Estudi, preparació, formulació i seguiment de l'execució dels expedients de contractació de la Conselleria.

    b) Prestar assessorament i assistència tècnica i jurídica en matèria de contractació als departaments de la Conselleria.

    c) Elaborar propostes d'instruccions i circulars en matèria de contractació.

    d) La gestió economicoadministrativa en relació amb els expedients de contractació.

    e) Tramitar i efectuar el seguiment dels expedients de compres centralitzades.

    f) Efectuar la gestió economicopressupostària de les inversions del departament.

    g) Totes les funcions que corresponguen o se li encomanen relatives a la contractació.

    4. Al Servici de Gestió Patrimonial li corresponen les funcions següents:

    a) Tramitació dels expedients de responsabilitat patrimonial del departament.

    b) Tramitació dels expedients d'indemnització especial pels gastos extraordinaris que impliquen determinades comissions de servici o pels danys que patisquen els comissionats en els seus béns.

    c) Gestió dels béns i drets de la Generalitat afectats a la Conselleria i dels expedients per a la seua afectació o desafectació.

    d) Tramitació d'expedients d'adquisició, arrendament, cessió o posada a disposició d'immobles a favor de la Conselleria,

    e) La gestió i actualització de l'inventari de béns mobles de les dependències administratives del departament.

    5. Al Servici de Gestió Econòmica i Nòmines li corresponen les funcions següents:

    a) Avaluar els costos de funcionament de les direccions territorials del departament i la seua posterior tramitació comptable.

    b) Realitzar estudis, informes i propostes en matèria de retribucions de personal.

    c) Gestionar els gastos de personal del departament i tramitar les incidències de nòmines del personal no docent.

    d) Exercir la coordinació de les unitats de gestió descentralitzada de la nòmina de personal docent i elaborar la proposta de gastos de personal de l'avantprojecte de pressupostos del departament.

    e) Elaborar la proposta d'avantprojecte del pressupost del centre directiu.

    f) La gestió economicoadministrativa que corresponga al centre directiu.

    g) Coordinar i efectuar el seguiment de les distintes caixes fixes de la Conselleria.





    TÍTOL III

    De les direccions territorials



    Article 29. De l'estructura territorial de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport

    1. Com a expressió del principi de desconcentració administrativa, en cada una de les tres províncies d'Alacant, Castelló i València, existirà una direcció territorial d'Educació, Cultura i Esport, sota la dependència orgànica de la Subsecretaria i amb competència en el territori de la respectiva província.

    2. Funcionalment, les direccions territorials depenen de cada centre directiu, en consideració a la matèria a què, en cada cas, es referisca la corresponent actuació administrativa.



    Article 30. Titulars de les direccions territorials

    1. Al capdavant de cada una de les direccions territorials existirà un director o directora territorial, amb el caràcter de representant permanent de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport en el seu respectiu territori.

    2. Als titulars de les direccions territorials els correspon la direcció de tots els servicis, programes i activitats que exercixen les unitats i els centres dependents o integrats en la direcció territorial, i exercir les funcions de direcció, coordinació i control d'estos.





    Article 31. Funcions de les persones titulars de les direccions territorials

    1. Correspon a la persona titular de la direcció territorial vetlar per l'adequat desenrotllament de les funcions pròpies de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport en el seu àmbit territorial, fins que no es troben específicament atribuïdes a altres òrgans de l'administració.

    2. La persona titular de la direcció territorial exercix les funcions que li atribuïxen les disposicions vigents, així com les que expressament li deleguen els òrgans directius competents.

    3. Contra els actes i resolucions dels directors territorials podrà interposar-se un recurs davant de l'òrgan directiu competent per raó de la matèria, sense perjuí de les excepcions que establisquen les disposicions legals.



    Article 32. Atribucions específiques de les persones titulars de les direccions territorials

    1. Correspon a cada director o directora territorial d'Educació, Cultura i Esport, en l'àmbit del seu respectiu territori, exercir les atribucions en matèria de personal docent no universitari a què es referixen el Reial Decret 3.186/1978, d'1 de desembre, de desconcentració de funcions en les delegacions provincials del Ministeri d'Educació i Ciència, i el Reial Decret 2293/1983, de 28 de juliol, de desconcentració de funcions en les direccions provincials i rectors d'universitats estatals.



    2. Resoldre les sol·licituds d'autorització prèvia a la desafectació dels immobles i edificis públics escolars de propietat municipal, a què es referix el Reial Decret 605/1987, de 10 d'abril, pel qual es regula el procediment d'autorització prèvia a la desafectació dels de propietat municipal, conforme al procediment establit en este.



    3. Igualment correspon a esta unitat, en el seu àmbit territorial respectiu, conéixer i, si és el cas, autoritzar les activitats que es desenrotllen en els centres docents públics i en els servicis o departaments de la direcció territorial, quan siguen promogudes per particulars i organismes no dependents d'esta.



    Article 33. Direcció Territorial d'Educació, Cultura i Esport

    1. Al capdavant de la direcció territorial d'Educació, Cultura i Esport existirà un director o directora territorial, nomenat per la persona titular de la Conselleria, que exercirà les funcions en matèria d'educació, cultura i esport.

    2. Cada direcció territorial d'Educació, Cultura i Esport, amb seu en les províncies d'Alacant, Castelló i València, s'estructura en les unitats següents:

    2.1. A Alacant i Castelló, el Servici Territorial d'Educació, al qual correspon prestar suport i assistència a la persona titular de la direcció territorial, així com coordinar i supervisar els servicis i activitats relacionats amb l'educació.

    2.2. A València:

    2.2.1. Servici Territorial d'Educació I, al qual li correspon prestar suport i assistència a la persona titular de la direcció territorial en matèria de coordinació i supervisió dels programes educatius; la gestió dels assumptes concernents a centres privats, títols, beques i ajudes a l'estudi, servicis complementaris, i altres activitats relacionades amb l'entorn educatiu, així com qualsevol altra que la persona titular de la direcció territorial li encomane.

    2.2.2. Servici Territorial d'Educació II, al qual se li assignen funcions en matèria de dotacions i equipament educatiu, així com qualsevol altra que la persona titular de la direcció territorial li encomane.



    2.2.3. Servici Territorial de Personal, adscrit a la direcció territorial de València sota la dependència orgànica del director o directora territorial i la funcional de l'òrgan directiu responsable del personal corresponent, al qual se li assignen les següents funcions en matèria de personal docent i no docent, sense perjuí de l'òrgan en qui residisca la competència resolutòria dels assumptes:

    a) Gestionar, emetre informes i propostes de resolució en relació amb les situacions administratives del personal, així com les indemnitzacions per raó del servici.

    b) Tramitar i, si és el cas, elevar propostes de resolució en matèria de règim jurídic del personal i dels recursos interposats en estes matèries.

    c) Realitzar la gestió economicoadministrativa dels assumptes relacionats amb el personal de la Direcció Territorial de València, excloent-ne els que tinga assignats per mitjà d'este decret la Secretaria Territorial d'esta.

    3. En cada direcció territorial existixen, a més, les següents unitats amb el rang de servici:

    3.1. La Secretaria Territorial, a la qual correspon la gestió dels assumptes de personal no docent de la direcció territorial, economicoadministratius, obres, contractació, registre i informació, assumptes generals i els restants de caràcter administratiu que tinga assignats la direcció territorial o li encomanen la persona titular de la direcció territorial o les persones titulars dels servicis territorials d'educació, excepte els assignats per este decret a una altra unitat administrativa.

    3.2. La Inspecció Territorial d'Educació, que exercix les funcions que li atribuïxen les disposicions específiques en matèria d'inspecció educativa, depenent funcionalment de la Inspecció General d'Educació.



    3.3 Servici Territorial de Cultura i Esport, que exercix les funcions en matèria d'autoritzacions, ajudes, subvencions, sancions i tramitació d'expedients de cultura i esports en el territori de la respectiva província.

    4. En els casos de vacant, absència, malaltia o abstenció legal del director territorial, el substituirà en les seues funcions el secretari territorial.





    DISPOSICIONS ADDICIONALS



    Primera. Adscripcions a la Direcció General d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència

    L'Agència Valenciana d'Avaluació i Prospectiva (AVAP), creada per la Llei 5/2006, de 25 de maig, de la Generalitat, de creació de l'Agència Valenciana d'Avaluació i Prospectiva, i l'Institut Superior d'Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana (ISEACV), creat per la Llei 8/2007, de 2 de març, de la Generalitat, d'ordenació de centres superiors d'ensenyances artístiques i de la creació de l'ISEACV, queden adscrits a la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, a través de la Direcció General d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència. Ciència.





    Segona. Competència sancionadora en matèria de subvencions

    Correspon a la persona titular de la Conselleria, en el seu àmbit competencial, la imposició de les sancions que deriven dels procediments sancionadors instruïts en matèria de subvencions.



    Tercera. Entitats adscrites a la conselleria amb competències en cultura

    L'adscripció a la conselleria amb competència en matèria de cultura per la seua normativa reguladora de les entitats Institut Valencià d'Art Modern i CulturArts Generalitat es realitzarà a través de la Secretaria Autonòmica de Cultura i Esport.



    Quarta. Adscripció de museus

    Queden adscrits a la Secretaria Autonòmica de Cultura i Esport, articulant-se a través de la Direcció General de Cultura, el Museu de Belles Arts de València, el Museu de la Valltorta i el Museu Arqueològic de Sagunt.



    Quinta. El Patronat del Palmerar d'Elx i el Patronat del Misteri d'Elx



    La dependència orgànica i funcional del Patronat del Palmerar d'Elx, que la Llei 1/1986, de 9 de maig, de la Generalitat, de Tutela del Palmerar d'Elx, establix respecte de la Conselleria, correspondrà a la Secretaria Autonòmica de Cultura i Esport, i s'articularà a través de la Direcció General de Cultura.

    De la mateixa manera, amb la mateixa dependència, s'articularà a través de l'esmentada Direcció General el Patronat del Misteri d'Elx.



    Sexta. Adscripció de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu i l'Arxiu Històric de la Comunitat Valenciana

    La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu i l'Arxiu Històric de la Comunitat Valenciana queden adscrits a la Direcció General de Cultura.







    Sèptima. La Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià

    La Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià queda adscrita a la Direcció General d'Innovació, Ordenació i Política Lingüística, i n'exercirà la presidència la persona titular de la Subdirecció General de Política Lingüística.



    Octava. Pla de Foment del Coneixement i Ús del Valencià

    La Secretaria Autonòmica d'Educació i Formació, articulant-se a través de la Direcció General d'Innovació, Ordenació i Política Lingüística, com a responsables de la política lingüística, impulsaran els treballs i les actuacions establides en el Pla de Foment del Coneixement i Ús del Valencià en l'administració de la Generalitat, i la seua coordinació institucional, sense perjuí de les competències que en esta matèria puguen correspondre a altres òrgans de l'administració de la Generalitat.







    DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA



    Única. Règim transitori de les unitats i llocs de treball de nivell administratiu

    1. Les unitats i llocs de treball de nivell administratiu continuaran subsistents i continuaran donant el suport administratiu en relació amb aquells assumptes i expedients que els corresponguen per raó de la matèria, sense perjuí de la competència per a resoldre dels òrgans als quals ha sigut atribuïda, i es realitzarà la seua retribució amb càrrec als mateixos crèdits pressupostaris. Tot això fins que es duguen a terme les modificacions o actuacions que siguen procedents en estos en el marc de la vigent normativa en matèria de funció pública, per a l'adequació de la nova estructura orgànica i sense perjuí que posteriorment siguen aprovades les relacions de llocs de treball adaptades a esta; així mateix, des del moment de l'entrada en vigor del present decret es podran produir els canvis d'adscripció d'unitats administratives que siguen procedents de conformitat amb la reorganització efectuada.



    2. Fins que la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública no efectue les modificacions pressupostàries derivades d'este reglament, els distints centres directius gestionaran els crèdits relatius a les competències que els han sigut atribuïdes.





    DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA



    Única. Derogació normativa

    Queden derogades totes les disposicions del mateix rang o inferior que s'oposen a este decret i expressament el Decret 190/2012, de 21 de desembre, del Consell, pel qual es va aprovar el Reglament Orgànic i Funcional de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, i el Decret 90/2014, de 13 de juny, del Consell, de modificació del mencionat Decret 190/2012.





    DISPOSICIONS FINALS



    Primera. Habilitació per al desplegament i execució del decret

    Es faculta la persona titular de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport per a dictar les disposicions que requerisca l'execució i desplegament d'este decret, en compliment del que disposa l'article 65 de la Llei del Consell.



    Segona. Entrada en vigor

    Este decret entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.



    Cheste, 5 de setembre de 2014



    El president de la Generalitat,

    ALBERTO FABRA PART



    La consellera d'Educació, Cultura i Esport,

    MARÍA JOSÉ CATALÁ VERDET